VOETBALPOULE BLOG


July
28
← Terug naar het overzicht

KNVB slaat alarm

Gepubliceerd: 28 July 2015

Nederland zakt steeds verder weg op de coëfficiëntenlijst van de UEFA en dreigt de vaste plaats in de Champions League te verliezen. De KNVB slaat alarm.

De landskampioen van komend seizoen zit nog goed, maar het hangt van de Europese prestaties van de Nederlandse clubs af, of de kampioen van 2016/2017 zich nog rechtstreeks plaatst voor de Champions League. Op basis van de coëfficiëntenlijst van de UEFA ziet het er slecht uit. De tiende plaats die Nederland nu inneemt, is vooral gebaseerd op het relatief succesvolle seizoen 2011/2012, dat na dit seizoen wegvalt in de berekening (zie kader). Valt ons land buiten de top-12, dan zal ook de kampioen van de eredivisie voorronde Champions League moeten spelen. Bij landen uit de top-13 plaatst de bekerwinnaar zich rechtstreeks voor de Europa League.

Elk Europees punt telt, meer dan ooit! De vijf overgebleven Nederlandse deelnemers (PSV, Ajax, FC Groningen, AZ en Vitesse) zijn het aan zichzelf en elkaar verplicht om tot aan het einde toe te strijden voor een overwinning, zelfs al is bij voorbeeld overwinteren al niet meer mogelijk.

Goes (KNVB) voorziet, als het zo blijft doorgaan, een meer dan zorgelijke ontwikkeling. ,,Internationale wedstrijden op hoog niveau zijn essentieel voor spelers en trainers. Spelen Nederlandse voetballers minder internationale wedstrijden, dan heeft dat ook weer invloed op het Nederlands elftal. Europa Cup spelen is ook reizen. Vliegtuig in, vliegtuig uit. Een niet te onderschatten onderdeel van het leven als internationale prof. Dit is een van de pijnpunten die bij ons hoog op de agenda staan."


Reageer:

Aron Ruiter - 29 January 10:01:45

FC. UTRECHT

Reageer
  • Aggressief taalgebruik
  • In strijd met de regels