VOETBALPOULE BLOG


July
24
← Terug naar het overzicht

Voorspel tips

Gepubliceerd: 24 July 2017

Wanneer je meedoet aan een van onze voetbalpoules wil je die natuurlijk zo goed mogelijk invullen. Bij onze voetbalpoules verdien je bij het voorspellen van de exacte uitslag 10 punten. Eerste prioriteit is dan ook om de perfecte uitslag te voorspellen. Heb je niet de exacte uitslag voorspeld dan is het zaak in ieder geval het winnen team (of gelijkspel) juist te hebben, het liefst met bij een van de teams het correcte aantal doelpunten. Dat levert je immers 7 punten op. 

Genoeg over de punten, nu gaan we je een aantal tips geven die je kunnen helpen om zoveel mogelijk punten te halen met het invullen van de voetbalpoule.

VOORSPEL TIPS: WELK TEAM WINT?

Over de gehele wereld kun je geld inzetten bij bookmakers op wedstrijden. De quoteringen geven bij de bookmakers aan wie de favoriet is. Hoe lager de quotering, des te hoger de kans is dat dat team gaat winnen.  Hieronder zie je de quoteringen van een aantal wedstrijden en zie je boven aan 1 X 2 staan.

De 1 staat voor winst van de thuis club, de X voor een gelijkspel en de 2 voor winst van het uit spelende team. Wat betekenen die getallen (quoteringen) nou precies?  Bij de wedstrijd Frankrijk-Roemenië zie je bij '1' het getal 1,34 staan. Dit betekent dat je als je op Frankrijk inzet je 1,34 keer je inleg wint. Zet je echter op Roemenië in dan win je maar liefst 10,75 keer je inleg. Logisch want het zou een stunt zijn als Roemenië wint van Frankrijk! Hoe lager de quotering des te meer kans dat die voorspelling juist is.


voorspel tips

Wat heb je nu aan deze informatie? Uit deze informatie kun je halen wat van te voren het team is dat geacht wordt te gaan winnen. Soms heb je van te voren gewoonweg geen idee wie er zal gaan winnen en dan is deze informatie erg handig. Een voorbeeld van een moeilijk te voorspellen wedstrijd is Turkije-Kroatië. Als je hierboven kijkt zie je dat de quotering bij Kroatië wint (2,20) lager is dan dat Turkije wint (3,45).  Kroatië is dus (licht) favoriet en met deze informatie kun je bij je voorspelling je voordeel doen. Kortom: kijk bij het invullen van je voorspellingen bij de quoteringen van de bookmaker want hier kun je zien welk team er favoriet is en hierop je voorspelling baseren.

 

VOORSPEL TIPS 2: WAT WORDT DE UITSLAG?

Je kunt ook bij de bookmaker kijken bij 'correct score' bij een wedstrijd. Dan zie je de mogelijke uitslagen. Dit geeft een goed beeld van wat de meest waarschijnlijke uitslag wordt. Deze is gebaseerd op de verwachting van de bookmaker, gokkers, vorm van de ploegen en onderlinge resultaten. Hieronder zie je dat de meest waarschijnlijke uitslag van de wedstrijd Engeland-Rusland 1-0 zal zijn, want hier is de quote het laagst (5,80). Wellicht had je een uitslag van 2-1 in gedachten maar je ziet dat die quote al weer veel hoger ligt (9,50). Kortom: check bij de bookmaker de meest waarschijnlijke uitslag en doe daar je voordeel mee!

voetbal voorspel tips

 

TIP 3: BEKIJK WAT ANDEREN VOORSPELLEN

Op de voorspelpagina zie je bij de wedstrijd een blokje 'tip' staan bij elke wedstrijd. Als je hier met je muis over gaat zie je de meest voorkomende voorspellingen. Als veel mensen een bepaalde uitslag voorspellen zou het best wel eens de meest voor de hand liggende uitslag kunnen zijn. Aan de andere kant kun je hier juist ook van afwijken. Als jij de uitslag dan goed hebt hebben een hoop mensen het fout.


VOORSPEL TIPS 4: VERMOED JE GELIJKSPEL? VUL 1-1 IN

Heb je het idee en gevoel dat een wedstrijd in een gelijkspel gaat eindigen? Dan is het het meest raadzaam een 1-1 te voorspellen. Uit statistieken blijkt dat maar liefst de helft van de wedstrijden die gelijk worden gespeeld eindigen in 1-1.  Niet veel mensen vullen in een voetbalpoule een gelijkspel in. Daar komt dus bij dat wanneer je een gelijkspel goed voorspelt je relatief veel punten verdient t.o.v. de andere deelnemers.

VOORSPEL TIPS 5: THUIS TEAM WINT MET EEN DOELPUNT VERSCHIL

Wanneer een thuisteam wint is de uitslag in 40% met een doelpunt verschil. Je kunt dus beter 2-1 voorspellen dan 2-0 of 3-0.  Natuurlijk komt een 2-0 overwinning ook best vaak voor toch is het raadzamer dit niet te doen. Ook deze tip is bij het EK minder van belang (alleen bij Frankrijk).

Wist je dat we ook een Eredivisie voetbalpoule organiseren? Doe je nog niet mee aan onze Eredivisie voetbalpoule meld je dan hier aan.


Reageer:

Aloyss - 8 August 15:08:44

Bedankt voor de tips

Reageer
 • Aggressief taalgebruik
 • In strijd met de regels

walter_de_graaf - 10 August 15:08:48

Ajax worden kampioen

maijsel - 19 September 20:09:21

mooi

Reageer
 • Aggressief taalgebruik
 • In strijd met de regels

hugohhhhhh - 22 April 17:04:39

jammer genoeg niet psv is kampioen

maickel_van_dijk - 30 July 14:07:58

Leuke supporter ben jij dat je denkt dat PSV kampioen wordt en je eigen club nie

Reageer
 • Aggressief taalgebruik
 • In strijd met de regels

Mexxus - 23 June 19:06:53

Grapjas

Reageer
 • Aggressief taalgebruik
 • In strijd met de regels

walter_de_graaf - 10 August 15:08:49

Ajax worden kampioen

Sem 2007 - 28 October 09:10:04

WE ARE THE CHAMPIONS !!!

Reageer
 • Aggressief taalgebruik
 • In strijd met de regels

FEYENOORD_NR_1 - 9 June 23:06:23

Feyenoord kampioen

Reageer
 • Aggressief taalgebruik
 • In strijd met de regels