online weddenschappen
Home » Blog » Leraar naar rechter om weddenschap Leeuwinnen

Leraar naar rechter om weddenschap Leeuwinnen

Een Amerikaanse wiskundeleraar dacht rijk te zijn geworden met een drietal weddenschappen op de Oranje Leeuwinnen. Helaas voor deze speler verklaarde de bookmaker waar hij de bets had geplaatst al zijn weddenschappen ongeldig. De man neemt geen genoegen met een free bet van $ 100,- als compensatie en stapt naar de rechter om alsnog zijn twee ton gewonnen geld te claimen.

De wiskundeleraar voorzag dat het Nederlands vrouwenelftal op het onlangs gespeelde WK in Australië en Nieuw Zeeland weinig moeite zou hebben met tegenstander Vietnam. Hij zette in op drie soortgelijke weddenschappen. 

Hij zette twee keer op dezelfde weddenschap in. Namelijk de weddenschap Nederland houdt de nul en Nederland krijgt de meeste corners. Op deze weddenschappen plaatste hij $ 750 en $ 1.000. De totale opbrengst bij winst kwamen tot $ 117.250,-. 

Daarnaast zette hij in op Nederland scoort als eerste en Nederland krijgt de meeste corners. Op deze bet plaatste de man $ 1.500,-. Het leverde hem ruim een ton in dollars op. 

Geen feestvreugde bij openen van account

Toen de speler de volgende dag goedgehumeurd zijn account bij de bookmaker sloeg de schrik hem even om het hart. Bookmaker BetMGM had zijn weddenschappen ongeldig verklaard. De reden? De bookmaker had de quoteringen voor de corners verkeerd berekend en veel te hoge odds aangeboden. In de algemene voorwaarden van de bookmaker staat een passage dat dit mag.

De man is het hier niet mee eens en heeft de stap naar de rechter gezet om alsnog zijn winst uitbetaald te krijgen. De bookmaker heeft de man een free bet van $ 100,- aangeboden als tegemoetkoming, maar deze heeft de wiskundeleraar naast zich neergelegd.

Geen corners bij de Nederlandse bookmakers

In Nederland is het bij niet mogelijk om op corners te wedden. De reden daarvoor is dat het in de wet staat. Weddenschappen waarvan het resultaat door een enkel individu bepaald kan worden, mogen niet aangeboden worden door bookmakers. Dit alles om zaken als matchfixing en spotfixing, matchfixing zonder dat de fix direct invloed heeft op de uitslag, te ontmoedigen.

Sporters kunnen veel geld aangeboden krijgen om een bal over de achterlijn te schieten en zo een corner weg te geven. Gokkers kunnen hier in theorie heel veel geld mee verdienen en voor het verdere verloop van de wedstrijd heeft het weinig consequenties. Daarom zijn dit type weddenschappen, maar ook wedden op gele kaarten niet beschikbaar in de vergunde online casino's.

1/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL