Login

Senegal - Nederland (21 Nov 2022)

21 nov 17:00
Speelronde 1

Voorspellingen deelnemers site

Top 3 Meest voorspelde uitslagen

1 : 2
27%
1 : 3
21%
0 : 2
13%

Winnaar wedstrijd

thuis
3%
gelijk
9%
uit
88%

Beide teams scoren

Ja
64%
Nee
36%

meer dan 2.5 doelpunt

Ja
74%
Nee
26%

Voorbeschouwing Nederland Senegal

Senegal-Nederland is de openingswedstrijd van het WK 2022. Het Nederlands Elftal trapt op 21 november al om 11.00 uur (Nederlandse tijd) af in het Al Thumama Stadium in Doha. Bondscoach Louis van Gaal is er niet blij mee dat Nederland de eerste wedstrijd van het WK speelt. Hij zei daarover "Het is geen voordeel om zo snel te spelen. We hebben geen tijd voor voorbereiding dan."

Mening Louis van Gaal over Senegal

Nederland is ingedeeld in groep A met Qatar, Senegal en Ecuador. Louis van Gaal noemde de loting 'kleurrijk' en bestempelt Senegal, de winnaar van de Afrika Cup, als sterkste tegenstander.

Bondscoach Louis van Gaal is na de loting gevraagd wat hij van de tegenstanders vond. Hieronder lees je zijn belangrijkste commentaar.

"Ik vind Mané een fantastische speler", aldus van Gaal. "Ik wilde hem hebben toen ik coach van Manchester United was, maar hij ging naar de concurrent Liverpool."

Van Gaal zegt verder dat Qatar en Ecuador voor hem onbekende landen zijn. "Ik ken de landen niet, dus ik kan er eigenlijk niets over zeggen. We hebben hele goede scouts, die gaan dat allemaal bekijken", aldus de bondscoach. "Die moeten de tegenstanders gaan analyseren en tot nu toe hebben ze fantastisch werk afgeleverd, want we hebben nog niet verloren."

Voor onderschatting is Van Gaal niet bang. "Deze groep is zeer volwassen en verantwoordelijk. Ik denk dat ze ook tegen dit soort landen, Qatar met name, zich goed voorbereiden."