Login
voorbeschouwingen europa league
Home » Blog » Europa League » Voorbeschouwingen Europa League speelronde 1

Voorbeschouwingen Europa League speelronde 1

Nu eerste twee speeldagen van de Champions League zijn afgerond, is het tijd voor de Europa League. Het podium waar naast de Nederlandse Eredivisie clubs PSV en Feyenoord ook nog tientallen andere interessante clubs aan bak moeten. Wij lichten een paar leuke wedstrijden voor jou uit!

Ludogorets – AS Roma

AS Roma won vorig seizoen de finale van de Conference League door Feyenoord met 1-0 te verslaan. De Italiaanse ploeg begon helemaal niet verkeerd aan het seizoen en speelde onlangs nog met 1-1 gelijk tegen Juventus.

Toch ging het afgelopen weekend helemaal mis en verloor het team, met Rick Karsdorp in de basis, met maar liefst 4-0 van Udinese. Roma gaat dus niet écht vol vertrouwen richting het uitduel met Ludogorets. De club uit Bulgarije is daarentegen best lekker op dreef en won dit weekend de generale repetitie met 6-0 in eigen land.

Kan Ludogorets profiteren van het aangeslagen AS Roma en een gelijkspel uit het vuur slepen?

Gelijkspel @4.30

Manchester United – Real Sociedad

Vele ogen in Europa zijn gericht op Manchester United. De ploeg die na een zeer teleurstellende periode nu onder de bezielende leiding van Erik ten Hag op zoek is naar eerherstel. Om dit te bewerkstelligen werd een grote groep nieuwe spelers aangetrokken waaronder de Braziliaanse Antony. En dat mocht wat kosten, bijna 100 miljoen werd er voor de ex-Ajacied betaald.

Bij zijn debuut, tegen rivaal Arsenal, scoorde hij direct het openingsdoelpunt. Niet geheel onterecht kijken veel voetballiefhebbers dus ook halsreikend uit naar het eerste Europese duel van de aanvaller in de kleuren van Manchester United.

Scoort Antony tegen Real Sociedad opnieuw het eerste doelpunt?

Antony eerste goal @8.00 

Zurich – Arsenal

Arsenal kreeg zeer recent een draai om de oren van Manchester United (1-3), maar staat nog steeds bovenaan in de Premier League. Het team doet het tot nog toe erg goed, maar zal zich wel moeten herpakken.

Desalniettemin maakt de ploeg uit London in de afgelopen 5 wedstrijden gemiddeld bijna 3 goals per duel, waar Zurich er in de laatste twee duels gemiddeld precies evenveel tegen kreeg.

Arsenal over 2.5 goals @2.06

Rate this post