bankroll management
Home » Blog » Bankroll management: slim gokken

Bankroll management: slim gokken

Wanneer je een gokje waagt in een online casino of je regelmatig sportweddenschappen afsluit bij een online bookmaker, is het belangrijk om verstandig met je geld om te gaan. Goed bankroll management kan je hierbij helpen. Maar wat is bankroll management precies? En hoe pas je het zelf toe?

Je wil natuurlijk niet binnen de kortste keren geen geld meer op je account hebben staan. Naast verantwoordelijk gokken en niet als een malloot geld inzetten, is het ook raadzaam om structuur te brengen in je gokgedrag.

Net als je voor je huishouden je financiën op orde moet hebben is het ook raadzaam om bij het plaatsen van online weddenschappen niet als een gek in te zetten, maar structuur te brengen in je inzetten.

Wat is bankroll management

Bankroll management is een term die veel in de pokerwereld wordt gebruikt, maar ook als je graag sportweddenschappen afsluit is bankroll management een goed idee.

De bankroll is het totale budget dat jij als speler beschikbaar stelt voor het wedden op sportweddenschappen. De vuistregel is dat je dit bedrag kunt missen en dat je dus niet met geld speelt die bestemd zijn voor privé of andere zaken.

Het managen van je bankroll is belangrijk om zodoende op de juiste manier je speelgeld te beheren. Zo behoud je inzicht in je geldstromen op basis van een strategie waar je je wel goed aan moet houden.

Bij bankroll management gaat het over de manier waarop je als gokker je geld over verschillende inzetten/weddenschappen verspreidt. Door goed na te denken over de manier waarop jij je geld inzet, kun je voorkomen dat je snel door je beschikbare budget heen bent.

Je maakt je inzetten inzichtelijk en houdt winsten en verliezen goed bij. Zo weet je altijd precies hoeveel geld je beschikbaar hebt en hoe je dit het beste kunt inzetten. Je verkleint zo de kans om blut te gaan en hebt de meeste kansen om je budget gestaag te laten groeien.

Werk met percentages voor goed bankroll management

Goed bankroll management is een belangrijk onderdeel van verschillende wedstrategieën. Door consequent slechts een vooraf bepaald percentage van je beschikbare budget in te zetten, voorkom je dat je plotseling blut bent.

Zo werken veel gokkers met een percentage van 5 of 10% per weddenschap. Dit betekent dat ze per weddenschap nooit meer dan dat percentage van hun budget zullen inzetten.

Stel bijvoorbeeld dat je een budget van €300 hebt en je kiest voor een percentage van 10%. Dan zet je per weddenschap maximaal €30 in. Je kunt zo dus 10 weddenschappen inzetten, voordat je geld op is.

Je plaatst die weddenschappen natuurlijk niet willekeurig en de kans dat je ze alle 10 zou verliezen, is dus niet zo groot. Zo heb je veel langer plezier van je geld.

Nog minder kans om blut te gaan

Wil je de kans dat je blut gaat nog verder verkleinen? Dan kun je met ‘stakes’ werken. Aan de hand van deze stakes kun je per weddenschap nog beter bepalen hoeveel jij gaat inzetten.

10 stakes staan gelijk aan het maximale percentage dat je wilt inzetten. In bovenstaand voorbeeld gaat het dus om €30. Verdeel dit over 10 stakes en elke stake is zo €3,- waard.

Nu ga je per weddenschap inschatten hoe groot de kans is dat je deze wint of verliest. Speel je op safe en zet je in op iets dat bijna niet mis kan gaan? Dan zet je alle 10 de stakes, dus in het voorbeeld €30, in.

Speel je een wat meer risicovolle weddenschap? Dan zet je minder stakes, dus bijvoorbeeld 5 stakes = €15, in op die weddenschap. Zo verklein je jouw kansen om ‘broke’ te gaan nog verder. En jouw kansen om je bankroll op de lange termijn te laten groeien worden juist een stuk beter.

Bankroll management: voor grote en kleine bedragen

Bankroll management klinkt misschien als iets wat vooral interessant is als je met hoge budgetten werkt. Toch kan het ook erg interessant zijn als je minder geld op je account hebt staan. De bedragen waarmee je gokt zijn dan misschien een stuk kleiner, het principe van bankroll management blijft hetzelfde.

Kies percentages en bedragen die bij jouw budget en speelstijl passen en je zult zien dat het ook voor jou erg handig kan zijn. Met bankroll management haal je het meeste uit jouw budget, hoe groot of klein dat budget dan ook mag zijn.

Gok nooit met je leefgeld

Gokken is leuk en spannend maar je moet er niet door in de problemen raken. Het advies is dan ook om altijd alleen te gokken met geld dat je makkelijk kunt missen.

Als ik zelf speel, dan bedenk ik me wanneer ik het geld stort al van te voren dat ik het geld ga verliezen. Ik ga dus niet uit van winst, maar van verlies en realiseer me dat ik het in feite al kwijt ben.

Speel dus nooit met geld waar je hypotheek, huur of boodschappen mee moet doen en ga al helemaal geen geld lenen om te kunnen gokken.

Mocht je wel overmatig gokgedrag hebben, neem dan contact op met een van de vele instanties die je hierbij kunnen helpen en laat je registreren in CRUKS.

3.7/5 - (3 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL