voetbalpoule
Home » Blog » voetbalpoule

voetbalpoule

Intikkertje is dé voetbalpoule website van Nederland. Al meer dan 300.000 voetbalfans vulden onze voetbalpoule in. Nu jij nog! Meld je nu gratis aan en binnen één minuut kun je starten met het invullen van jouw voorspellingen. Wordt jij dé voetbalkenner van Nederland?

Wij organiseren o.a. een Eredivisie poule, een EK poule en WK poule.

Waarom zijn de Intikkertje voetbalpoules de populairste van Nederland?

● deelname is gratis
● win mooie prijzen
● organiseer je eigen vrienden pooltje
● inzicht in wedstrijd stats

Wil je nog meer weten over onze voetbalpoules lees dan verder.

Wat is een voetbalpoule?

De definitie van een voetbalpoule: ‘een spel waarbij deelnemers de uitslagen van voetbalwedstrijden voorspellen'. Overigens wordt voetbalpoule ook wel als voetbalpool geschreven.

Voor elke juist voorspelde uitslag (of een deel van de uitslag) krijg je punten. De deelnemer met de meeste punten wint de voetbalpoule. Met een EK poule of WK poule kun je vaak ook extra punten verdienen door de topscorer of het winnende land te voorspellen.

Voetbalpoule maken

Bij ons kun je simpel en snel je eigen poule maken. Hoe werkt het? Nadat je je hebt aangemeld kies in het menu voor ‘mijn poules'. Verzin een leuke naam voor je eigen poule en vervolgens kun je eenvoudig onbeperkt deelnemers uitnodigen.

Wij houden de punten bij, zodat jij en jouw poule deelnemers een eigen ranglijst te zien krijgen. Er is overigens ook een algemene ranglijst van alle duizenden deelnemers aan de voetbalpoule. Daar doe je als deelnemer automatisch aan mee.

Ranglijst en prijzen

Ons motto is: “Winnen is belangrijker dan meedoen”. Je bent nu eenmaal fanatiek en je wilt iedereen verslaan. Hoog eindigen in de ranglijst kan worden beloond met mooie prijzen.

Zo hebben we in het verleden vele voetbalreizen weggegeven naar FC Barcelona en Real Madrid. Ook hebben we behoorlijk wat spelcomputers laten afleveren bij gelukkige prijswinnaars. Bekijk dan de prijzen van onze huidige voetbalpoules.

wk poule

EK poule en WK poule

EK en WK poules zijn erg populair. Nederlanders vinden het leuk om met vrienden, familie of collega's een EK poule of WK poule in te vullen.

Waarom zijn die pooltjes toch zo populair? Men zegt wel eens ‘Nederland heeft 17 miljoen bondscoaches'. Daarmee wordt gesuggereerd dat zo wat elke Nederlander denkt te weten wie er moeten worden opgesteld in het Nederlands elftal en welk systeem er gespeeld moet worden.

En juist dát gevoel, dat je tijdens een EK of WK voetbal kunt laten zien dat jij de kenner bent en de wedstrijden het beste voorspelt, maakt het invullen een pooltje zo populair.

Daarnaast is het ook veel spannender om een wedstrijd te kijken als je een voetbalpoule hebt ingevuld. En niet te vergeten maken de rivaliteit en pesterijen met je concurrenten in de poule (“jij hebt echt geen verstand van voetbal”) het meedoen bij veel voetbalfans tot een must.

voetbalpool

Eredivisie voetbalpoule

Onze jaarlijkse Eredivisie voetbalpoule bestaat inmiddels al 15 jaar. Je voorspelt hier de uitslagen van de Eredivisie. In totaal zijn er 34 speelronden die elk bestaat uit negen Eredivisie wedstrijden. Heb je de uitslag perfect voorspeld dan ontvang je 10 punten.

Per speelronde zijn er dus maximaal 90 punten te behalen. Dit is echter in de historie van ons bestaan door nog geen enkele deelnemer behaald. Het is gewoon onmogelijk om negen wedstrijden perfect te voorspellen. Het is eigenlijk al heel knap als je in een speelronde drie wedstrijden helemaal goed voorspelt.

Maar ook wanneer je de uitslag bijna goed hebt voorspeld verdien je nog punten. Meer hierover lees je in de spelregels.

Voetbal tips voorspellingen

Soms is het best moeilijk om een wedstrijd te voorspellen, bijvoorbeeld als je de teams niet goed kent. Dan biedt onze informatie button die bij elke match staat uitkomst.

Deze verschaft je handige informatie om je voorspelling op te baseren. Zo zie je statistieken zoals de uitslagen van de laatste ontmoetingen tussen de teams en de top 3 van voorspelde uitslagen van de deelnemers aan de poule.

Maar er zijn veel meer tips om je pooltje zo goed mogelijk in te vullen. Lees daarom ons artikel over handige tips om je EK poule of WK poule zo goed mogelijk in te vullen.

Voetbalpoule invullen

Voordat het internet bestond werden er  trouwens al massaal voetbalpooltjes ingevuld. Dat ging dan nog veelal ouderwets op papier en bij sommige kantoren nog steeds. Daar krijg je dan de wedstrijden uitgeprint op papier met een nietje erin.

Thuis vul je hem dan met al je bij elkaar geraapte voetbalverstand zo goed mogelijk in. Je hebt trouwens twee soorten voetbalpoule invullers. De één vult hem in twee minuten in zonder er al te veel over na te denken.

De ander verspilt er twee volle avonden en anderhalve gum aan om elke keer aan het einde van het formulier te besluiten het toch weer helemaal anders te doen. “Want tsja, die Duitsers hè? Die zouden het waarschijnlijk toch wel weer flikken!”

De dag volgende dag lever je dan vol trots en met gepaste zekerheid en zelfvertrouwen jouw winnende voorspellingen in bij de organisator van de bedrijfspoule. Vaak de cijfer-malloot binnen het bedrijf. Je weet wel, zo'n type met een balpen in het borstzakje van z'n shirt.

Met liefde neemt hij je formulieren in beslag om deze vervolgens uiterst professioneel in zijn speciaal daarvoor beschikbaar gestelde bureaulade te doen laten verdwijnen.

Als het meezit (of tegenzit, het is maar hoe je het bekijkt) kwam er ook nog een sleuteltje aan te pas. “Wees maar niet bang, bij mij is ie veilig” zei hij dan op dezelfde manier als toen je de vorige keer je pooltje inleverde.

Invullen via internet

Natuurlijk worden tegenwoordig de meeste voetbalpooltjes ingevuld via het internet. Je maakt eenvoudig en snel een account aan en binnen ‘no-time' kun je starten met het invullen van je voorspellingen.

Bijkomend voordeel van een pooltje via internet is dat je makkelijk collega's, vrienden en familie kunt uitnodigen. Aan onze online WK poule 2018 deden maar liefst 98.600 mensen mee en werden er 10.100 poules georganiseerd.

Prijzenpot

Vaak wordt er ook nog een inleg gevraagd van de deelnemers die dan verdwijnt in de winnen prijzenpot. De inleg wordt dan meestal verdeeld onder de top 3 van de ranglijst. Zo ontvangt de winnaar bijvoorbeeld 50% van de pot en de nummer 2 en 3 respectievelijk 30 en 20%.

En als winnaar van de poule kun je natuurlijk nog maanden lang vol trots over de gangen lopen en de kantine betreden. De rivaliteit die ontstaat tussen de deelnemers aan een pouletje tijdens een EK voetbal of WK voetbal is dan ook vaak heftig.

Op kantoor bij het koffiezetapparaat is de stand van de poule het gesprek van de dag. Zeker voor de mannen die natuurlijk al lang wisten dat Italië dit keer geen hoge ogen zou gooien.

Totdat in 2004 Griekenland totaal onverwacht het EK voetbal won. Niemand had dat voorspeld. Alleen die ene persoon van het bedrijf waarvan je het laatst had verwacht dat die de poule zou winnen. De kantinejuffrouw.

Zij had Griekenland als winnaar van het EK voorspeld omdat ze het jaar daarvoor tijdens haar welverdiende vakantie in Griekenland zulke romantische nachten had beleefd met de plaatselijke ober.

Van die ober had ze sindsdien niets meer vernomen, maar met het gewonnen geldbedrag uit de prijzenpot kon ze nu wel een leuke vakantie boeken naar Spanje. Volgens de kantinejuffrouw was Spanje dan ook niet geheel verrassend de winnaar van het EK vier jaar later in 2008.

4.3/5 - (31 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL