Login

Over Intikkertje

Op Intikkertje.nl voorspel je de uitslagen van voetbalwedstrijden. Hoe beter je voorspelt des te meer punten je verdient. En sta je hoog in de ranglijst? Dan maak je kans op mooie prijzen.

Intikkertje bestaat 15 jaar en inmiddels hebben al meer dan 250.000 enthousiaste voetbalfans meegedaan aan één of meerdere voetbalpoules op onze site.

Met onze website hopen we een grote groep voetbalfans een mooi platform te bieden om wedstrijden te voorspellen en samen met vrienden fanatiek te strijden om de titel ‘voetbalkenner’. En waar anderen zeggen dat meedoen belangrijker is dan winnen zeggen wij: winnen is belangrijker dan meedoen!

Hieronder vertel ik (Stefan Garsthagen – oprichter van de website) over het ontstaan van de website en het concept. Mocht je vragen hebben neem dan gerust contact met ons op.

Intikkertje voetbalpoule

Zo’n beetje elke voetballiefhebber denkt verstand te hebben van voetbal. Zo hebben we tijdens het EK en WK voetbal 17 miljoen bondscoaches die het allemaal beter weten dan de bondscoach van Oranje. Maar wie heeft er nu daadwerkelijk het meest verstand van voetbal? Wie weet de uitslagen van de voetbalwedstrijden het best te voorspellen? Om antwoord te krijgen op die vraag besloot ik 15 jaar geleden een voetbalpoule website te lanceren.

In de voetbalpoule voorspel je als deelnemer de uitslagen van voetbalwedstrijden en verdien je punten naarmate je de uitslag van de wedstrijd bijna goed of helemaal perfect goed hebt voorspeld. In de ranglijst zie je je puntenaantal maar ook je positie. Leuk of niet leuk, je ziet dus ook of je een goede of slechte voorspeller bent!

Na de Eredivisie voetbalpoules begonnen we ook met het organiseren van EK poules en WK poules. Tijdens deze internationale evenementen ontplofte onze website meerdere keren. Zo deden tijdens het WK 2018 meer dan 100.000 deelnemers mee aan onze WK voetbalpoule.

Eigen poule maken populair

Speel je mee met de Intikkertje voetbalpoule dan kun je zelf ook een eigen vriendenpouletje maken. Wist je dat er tijdens een EK en WK voetbal via onze site duizenden pouletjes gemaakt worden? Mensen vinden het leuk om vrienden, familie en collega’s uit te dagen en in een onderlinge competitie (ranglijst) overzichtelijk elkaars punten te kunnen zien en elkaar te jennen met slechte resultaten. En juist dat gevoel, dat je tijdens een EK of WK voetbal kunt laten zien dat jij de kenner bent en de wedstrijden het beste voorspelt, maakt het invullen een pouletje zo populair.

Hieronder zie je een uiting van de Intikkertje WK poule promotie campagne op o.a. Instagram en Facebook. Deze WK poule had meer dan 100.000 deelnemers.

Intikkertje WK poule visual

voetbalpool

GESCHIEDENIS VOETBALPOULE

Vroeger, heel vroeger toen er nog geen internet was (het lijkt wel een sprookje) vulde je een voetbalpoule in op papier. Al in de jaren ’80 werden er op papieren formulieren waarop wedstrijden voorspeld. Dit speelde zich meestal af op kantoor op het werk. Meestal werd er dan door elke werknemer een gulden of een paar gulden ingelegd en de winnaar van de voetbalpoule won dan het totaal van het ingelegde bedrag. Samen met collega’s ging je de strijd aan wie er nu eigenlijk het meeste verstand van voetbal had. En het bevorderde de sfeer en gezelligheid op het werk.

De formulieren werden met pen ingevuld en deze moest je dan inleveren bij de organisatie van de voetbalpoule. Vaak iemand van de afdeling accountancy of de administratie. Iemand die gek was van cijfertjes en er niet vies van was om al die vergaarde punten bij elkaar op te tellen en om te vormen tot een ranglijst. Je kunt je voorstellen wat een werk dat geweest moet zijn om alle punten te berekenen en bij te houden.

Later toen de computer in opkomst kwam, werden deze formulieren ingevuld in het software programma Excel. Dit bespaarde een hoop rekenwerk. Weer wat later, zo rond 2004, kwam het internet in opkomst. Hierdoor werd het dus mogelijk om op internet mee te doen aan een voetbalpoule.

Nu kun je dus via internet (zoals op onze website) een eigen bedrijfspouletje of vriendenpouletje organiseren. Je kunt heel eenvoudig mensen uitnodigen via een e-mailtje en de punten worden allemaal voor je bijgehouden door de software van de website.

Ben je enthousiast geraakt en wil je meedoen aan onze voetbalpoule dan kun je je hier aanmelden.