wk weddenschappen
Home » Blog » Bizarre WK weddenschappen die je rijk hadden gemaakt

Bizarre WK weddenschappen die je rijk hadden gemaakt

Achteraf een koe in de kont kijken is heel gemakkelijk. Coulda, woulda, shoulda heet dat in het Engels. Wanneer je terugkijkt in de WK geschiedenis is er een aantal WK wedstrijden gespeeld waarvan de uitslag je een rijk man of vrouw had kunnen maken als je er op ingezet had bij een bookmaker.

Het doel van dit artikel is niet zozeer om je op de gemiste kansen uit het verleden te wijzen, maar meer om je in te laten zien dat er op toernooien zoals het EK voetbal verrassingen plaats gaan vinden.

De grootste WK verrassingen ooit

Een artikel over de grootste upsets op een WK voetbal is natuurlijk altijd subjectief en onderhevig aan discussie. We hebben als criterium voor onze selectie gebruikt dat de meeste van onze lezers zich de betreffende wedstrijd nog wel voor de geest moeten kunnen halen. Alles voor 1990 hebben we dus even gelaten voor wat het is.

We hebben ook de odds achterhaald die bij deze bizarre WK uitslagen hoorden. Leuk om te weten wat je had kunnen winnen als je zo gek was geweest er wat euro's op te knallen.

En omdat de uitslagen nog steeds bijna niet te geloven zijn, hebben we de video erbij gezet, zodat je het nog eens met eigen ogen kunt terugkijken.

Dit is onze top-6 grootste WK verrassingen die je rijk hadden kunnen maken.

6. WK 2002: Frankrijk – Senegal 0-1

In de openingswedstrijd van het WK 2002 in Zuid-Korea wist Senegal voor een daverende verrassing te zorgen door met 0-1 van Frankrijk te winnen. Frankrijk was de grote favoriet voor de WK-titel en was titelverdediger.

De odds van een overwinning van Senegal op Frankrijk waren 9.

5. WK 2010: Spanje – Zwitserland 0-1

Spanje was de grote favoriet voor de WK-titel. De Spanjaarden hadden alle tien de WK kwalificatie wedstrijden gewonnen en zouden hun eerste WK wedstrijd wel eventjes winnen van Zwitserland.

Ondanks het vele balbezit en de kansen van de Spanjaarden gingen de Zwitsers er met een 0-1 overwinning vandoor.

Je had maar liefst 13.50 keer je inzet gewonnen wanneer je op Zwitserland had gezet.

4. WK 1990: Argentinië – Kameroen 0-1

Het WK 1990 werd georganiseerd in Italië en Argentinië was als regerend wereldkampioen een van de grootste kanshebbers op de wereldtitel. De Argentijnse selectie bestond onder andere uit spelers als Diego Maradona en Claudio Caniggia. De openingswedstrijd van het toernooi werd gespeeld tegen Kameroen, een debutant op een eindronde.

De Afrikanen verdedigden stug en speelde hard, getuige ook de twee rode kaarten die spelers van Kameroen kregen. Tegen negen tegenstanders slaagde het grote Argentinië er niet in om een doelpunt te maken. Dat lukte de in ondertal spelende Afrikanen wel. François Omam-Biyik scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd en zette de Argentijnen daarmee voor schut.

Een overwinning van Kameroen had je 20 keer je inleg opgeleverd. Overigens leverde een WK-titel voor Kameroen 500 x je inzet op. Kameroen strandde uiteindelijk in de kwartfinale.

3. WK 1994: Rusland – Kameroen 6-1

Als er in 1994 een online bookmaker had bestaan, dan waren de odds voor de weddenschap Salenko scoort twee of meer doelpunten bijzonder lucratief geweest. De spits van het Russische elftal was bij zijn clubs Zenit Leningrad en Dynamo Kiev nooit een doelpuntenmachine geweest.

Ten tijde van het WK 1994 speelde Salenko in Spanje voor laagvlieger Logrones. In het seizoen 1993/94 scoorde de Rus zestien doelpunten, maar zelden scoorde hij vaker dan eens per wedstrijd. In de WK-wedstrijd tegen Kameroen schreef Salenko echter geschiedenis. De spits trof liefst vijf keer doel, waarvan eenmaal vanaf de strafschopstip.

Salenko werd gedeeld topscorer van het toernooi met de Bulgaar Christo Stoitsjkov met zes treffers, maar is nog altijd recordhouder met meeste doelpunten in een WK-wedstrijd.

Had je ingezet op vier of meer doelpunten voor Salenko in die wedstrijd dan had je meer dan 500 keer je inleg verdiend.

2. WK 2014: Spanje – Nederland 1-5

Wat een wedstrijd! Spanje – Nederland, een herhaling van de WK-finale van vier jaar eerder, waarin Spanje en niet Oranje zich tot wereldkampioen kroonde. Au!

Spanje was niet alleen titelverdediger, maar als tweevoudig regerend Europees Kampioen favoriet voor de vierde internationale titel op een rij. Het liep anders. Het Oranje van Louis van Gaal vernederde de Spanjaarden tot op het bot.

Na negentig minuten stond er een ontluisterende 1-5 op het bord. Twee doelpunten van Robin van Persie, waaronder die fantastische zweefkopbal, twee treffers van Arjen Robben en een intikkertje van Stefan de Vrij zorgden voor een historische nederlaag.

Het was direct de ommekeer in het Spaanse succes. Spanje verloor na de oorwassing tegen Nederland ook van Chili en kon na de eerste ronde de koffers al pakken.

Voor een correcte score van 1-5 waren de odds 240 en voor winst van Nederland kreeg je 5 keer je inzet.

1. WK 2014: Brazilië – Duitsland 1-7

Van hetzelfde toernooi komt de grootste WK-verrassing aller tijden. De Goddelijke Kanaries, zoals het Braziliaanse voetbalelftal liefkozend genoemd werd, zou wel ‘effe’ wereldkampioen worden in eigen land.

Tot en met de halve finale was er weinig aan de hand, al was de achtste finale tegen Chili even billenknijpen. Neymar schitterde zoals verwacht en in zijn schaduw speelden spelers als Hulk, Fred en Oscar bijrollen. In de halve finale tegen Duitsland ging het vervolgens ongelooflijk mis.

Neymar ontbrak en daarmee was het verzet van de Brazilianen al voor de wedstrijd gebroken. Binnen een half uur stonden de Duitsers op een ontluisterende 0-5 voorsprong. De wedstrijd eindigde in 1-7, de allergrootste nederlaag die Brazilië ooit leed.

Een overwinning van Duitsland leverde je 3 keer je inzet op en een 1-7 kon je 500 keer je inleg op je banksaldo bijschrijven.

Wedden op voetbal is erg populair in Nederland en kun je veilig en betrouwbaar doen bij legale casino's.

3/5 - (2 stemmen)
hans
Hans van Brunschot

Hans van Brunschot 'Brunsie' schrijft als content marketeer/copywriter voor en over de online kansspelmarkt. Met nieuwsgierigheid beziet hij marktontwikkelingen en het geld dat rondgaat in de Nederlandse gokmarkt.

De strijd om de speler wordt steeds intenser en met zijn scherpe pen en frisse blik denkt Hans te weten waar Abraham de mosterd vandaan haalt.

Zelf speelt hij voornamelijk in het sportsbook, maar voor zijn geliefde spel Esqueleto Explosivo 2, maakt hij graag een uitzondering.

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL