Oppenheimer Oscar
Home » Blog » Bookmakers: And the Oscar goes to… Oppenheimer

Bookmakers: And the Oscar goes to… Oppenheimer

Op zondag 10 maart 2024 gaat de 96ste editie door van de Academy Awards, beter bekend als de Oscars. Het evenement wordt live uitgezonden vanuit het Dolby Theatre in Los Angeles en de nominaties worden bekend gemaakt op dinsdag 23 januari. We nemen de kanshebbers en genomineerden voor de Oscars 2024 met je door.

Het lijkt er momenteel sterk op dat de Oscars gedomineerd gaan worden door één enkele film. Dit was vorig jaar ook het geval met ‘Everything Everywhere All at Once’. Dit keer is Oppenheimer de grote kanshebber om er met veel Oscars vandoor te gaan.

Oppenheimer was ook de grote winnaar bij de Golden Globes.  Bij de uitreiking van de Golden Globes viel Oppenheimer vijf keer in de prijzen. De film was acht keer genomineerd. Oppenheimer pakte de volgende prijzen: beste film (drama), beste acteur, beste acteur bijrol, beste regisseur en best original score.

De Oscars live op tv kijken? Dat kan op de digitale zender FilmBox, die beschikbaar is in het basispakket van de meeste aanbieders, maar niet bij KPN.

Favorieten Oscars 2023

We bekijken hieronder bookmaker odds van de populairste categorieën van de Oscars zoals Beste Film, Beste Hoofdacteur en Beste Hoofdactrice, Beste Regisseur en Beste Film Internationaal.

Beste Film

De film Oppenheimer van Christopher Nolan maakt volgens de odds van de bookmakers de meeste kans om de Oscar voor Beste Film in de wacht te slepen. Naast Cillian Murphy, schitteren ook Robert Downey Jr., Emily Blunt, Matt Damon en Casey Affleck in deze film.

Poor Things en The Holdovers volgen op grote afstand. Volgens de bookmakers kan de Oscar overwinning de film Oppenheimer eigenlijk niet meer ontgaan.

Oppenheimer 1/7
Poor Things 10/1
The Holdovers 12/1
Barbie 20/1
Anatomy of a Fall 20/1

Beste Regisseur

Christopher Nolan maakt veel kans om zijn allereerste Oscar te winnen. Eigenlijk kan hem het beeldje niet meer ontgaan. Dit blijkt duidelijk uit de onderstaande odds. De Oppenheimer-regisseur was al een keer genomineerd voor Beste Regisseur voor de films ‘Dunkirk’ (2018) en ‘Inception’ (2011).

Opvallend is regisseur Greta Gerwig (Barbie) niet bij de favorieten staat. Volgens velen had ze in ieder geval tot de kanshebbers moeten behoren.

Christopher Nolan (Oppenheimer) 1/20
Martin Scorsese (Killers of the Flower Moon) 16/1
Yorgos Lanthimos (Poor Things) 16/1
Justine Triet – Anatomy of a Fall 18/1
Jonathan Glazer – The Zone of Interest 20/1

Beste Acteur

En jawel, ook voor deze categorie krijgt Oppenheimer weer alle aandacht. Cillian Murphy speelt de hoofdrol in deze film. De Ierse acteur is vooral bekend van zijn rol in Peaky Blinders.

Murphy is natuurlijk een geweldige acteur, maar de films van Nolan zijn vooral geliefd omwille van hun technische aspecten en niet zozeer voor het acteerwerk.

Andere kanshebber voor de Oscar voor Beste Acteur is Paul Giamatti. De rest van de acteurs volgen op grote afstand.

Cillian Murphy (Oppenheimer) 1/3
Paul Giamatti (The Holdovers) 2/1
Colman Domingo (Rustin) 6/1
Bradley Cooper (Maestro) 12/1
Jeffrey Wright – American Fiction 80/1

Beste Actrice

Emma Stone heeft onlangs Lily Gladstone overtroffen op het oddsbord van de bookmakers. Stone heeft al een Oscar gewonnen voor Beste Actrice voor haar rol in ‘La La Land’.

De komst van Lily Gladstone zorgt echter voor veel opschudding. Zij zou wel eens de Oscar van Stone kunnen afpakken.

Emma Stone (Poor Things) 2/3
Lily Gladstone (Killers of the Flower Moon) 11/8
Sandra Huller – Anatomy of a Fall 10/1
Carey Mulligan (Maestro) 33/1
Annette Bening (Nyad) 50/1

Beste Film Internationaal

Wat betreft de Beste Film Internationaal is met name het Holocaust-drama ‘The Zone of Interest’ een kanshebber voor Groot-Brittannië. Deze film van Jonathan Glazer valt erg in de smaak bij het publiek.

Bij de bookmakers krijg je slechts 1/33 keer je inzet bij een overwinning van deze film. Andere kanshebbers zijn de Spaanse film ‘Society of the Snow’ (10/1), ‘Perfect Days' (18/1), Lo Capitano (20/1) en de Duitse film ‘The Teachers’ Lounge’ (20/1).

Daarnaast kan het Franse ‘The Taste of Things’ van Cannes-winnende regisseur Tràn Anh Hùng ook het gouden beeldje winnen in deze categorie.

Wie bepaalt de winnaars van de Oscars?

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences kiest de winnaars van elke categorie. Er zijn ruim 8.000 leden die deel uitmaken van de organisatie. Dit zijn allemaal mensen met verschillende posities binnen de filmindustrie.

De Oscars bestaan uit verschillende filialen met specifieke takken zoals Acteurs/Actrices, Schrijvers, Regisseurs, Producers, Muziek, Make-up, Visuele Effecten, etc.

Elke tak heeft minimaal één categorie waarin specifieke leden winnaars nomineren en erop stemmen. De 8.000 leden worden verdeeld over 17 takken. Elke tak nomineert voor zijn eigen categorie; acteurs nomineren de Beste Acteur, regisseurs nomineren de Beste Regisseur, enz. Voor de Beste Film is er een speciale regeling en mag elke kiezer nomineren.

Wedden op de Oscars

Wedden op de Oscars doe je in principe op dezelfde manier als wedden op sport. Het verschil met wedden op sport is dat je bij weddenschappen op de Oscars veel minder rekening moet houden met statistieken en cijfers. Maar net als bij weddenschappen op sport zijn er historische trends, nieuws en verhalen die een invloed kunnen hebben op de resultaten.

Helaas is het in Nederland niet toegestaan om te wedden op evenementen zoals de Oscars en het Eurovisie Songfestival. De Kansspelautoriteit staat dit soort weddenschappen niet toe. Je zult ze dus niet kunnen vinden bij de legale online casino’s.

5/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL