table & chart

Online zijn er heel wat verschillende Blackjack strategieën te vinden die je zouden kunnen helpen bij het succesvol(ler) spelen van het spel. Een Blackjack chart of tabel is hier vaak een belangrijk onderdeel van. Maar hoe werkt zo’n Blackjack chart en kun je er echt je voordeel mee doen?

In het kort: wat is Blackjack

Voor we verder ingaan op een Blackjack chart, leggen we je even kort uit hoe Blackjack precies werkt. Tijdens dit populaire tafelspel speel je tegen de bank of dealer. De bedoeling is dat jij de dealer weet te verslaan. Dit doe je door zo dicht mogelijk bij de 21 punten te komen.

Heb je meer dan 21 punten? Dan doe je niet meer mee en ben je je inleg kwijt. Hetzelfde geldt ook voor de dealer. De aas kan bij Blackjack zowel 1 als 11 punten waard zijn.

De plaatjes (koning, vrouw, boer) zijn elk 10 punten waard en de getallen zijn elk hun eigen puntenaantal waard. Je hebt Blackjack als je direct een aas en een plaatje in je hand hebt.

Nadat je de eerste twee kaarten hebt gekregen, deelt de dealer zichzelf ook kaarten. Hiervan ligt er eentje open. Nu mag je kiezen of je wilt passen of nog een kaart wilt kopen.

Je mag net zo vaak een kaart kopen totdat je past of jezelf ‘dood’ koopt door boven de 21 punten te komen. Ook kun je kiezen voor het verdubbelen van je inzet (double down) of het splitsen van je kaarten.

Blackjack table

Met de blackjack tabel heb je de perfecte strategie te pakken op basis van de jouw kaarten en die van de omgedraaide kaart van de dealer of bank. Je hoeft niet eens meer na te denken of te twijfelen. Je moet gewoon volgen wat de blackjack table je zegt.

Het is wel belangrijk om het systeem te volgen en verzin niet je eigen regels. Dit zorgt ervoor dat je winst bij blackjack wordt geoptimaliseerd en het huisvoordeel het kleinst is. En dat moet je willen!

blackjack table charts

Hoe kan een Blackjack chart je helpen?

Blackjack is een kansspel en veel hangt af van welke kaarten jij en de dealer gedeeld krijgen. Tegelijkertijd bepaal jij ook veel zelf.

Maar hoe weet je nou of het verstandig is om te passen of om nog een extra kaart te kopen? En wanneer is double down of splitsen een goed idee? Dat is precies waar een Blackjack table je bij kan helpen.

In zo’n tabelletje staan alle mogelijke scenario’s. Hierbij kijk je niet alleen naar je eigen kaarten, maar ook naar de open kaart van de dealer. Vervolgens lees je in de chart precies af wat er op dat moment de meeste kans van slagen heeft.

Een basis voor jouw Blackjack strategie

Een Blackjack chart is een basis voor een goede Blackjack strategie. Als je dit wilt gaan gebruiken, is het slim om de tabel uit je hoofd te leren. Je moet hierbij wel echt even de tijd nemen, want de strategie werkt alleen als je het echt perfect uitvoert.

Je kunt de tabel natuurlijk ook als spiekbriefje naast je neerleggen. Vooral als je in een online casino Blackjack speelt, kan dat prima. En hoe vaker je met de Blackjack chart speelt, hoe makkelijker je het zult gaan vinden.

online blackjack tips

De Blackjack chart kan je helpen bij het spelen van online Blackjack. Als je niet altijd met een spiekbriefje wilt spelen en je ook geen zin hebt om de hele Blackjack table uit je hoofd te leren, kun je ook enkele Blackjack vuistregels uitproberen. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje.

  1. Kies nooit voor verzekeren of even money
  2. Pas bij 12 punten of hoger als de bank een 2 t/m 6 heeft. Pas bij 17 punten of hoger als de bank een 7 t/m A heeft.
  3. Als je een ‘zachte hand’ hebt (met een aas), pas dan bij 18 punten als de bank een 2 t/m 6 heeft en bij 19 punten als de bank een 7 t/m A heeft
  4. Dubbel met 9 punten als de bank een 2 t/m 6 heeft en bij 10 of 11 punten als de bank 2 t/m 9 heeft.
  5. Heb je een 8-8 of A-A? Splits dan altijd.

Deze vuistregels kunnen je helpen winnen aan de Blackjack tafel, maar onthoud dat het een kansspel is. Zelfs met de beste Blackjack strategie zul je nooit al je handen kunnen winnen.

Blackjack table charts strategie

Wil je meer weten, bekijk dan onderstaande video.

Rate this page

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL