nederlands elftal shirt
Home » Blog » Dit is het nieuwe Nederlands Elftal shirt voor het EK 2024

Dit is het nieuwe Nederlands Elftal shirt voor het EK 2024

De KNVB en Nike hebben het nieuwe thuistenue voor het Nederlands elftal onthuld. De shirts worden gedragen tijdens het EK 2024. Het Oranje thuisshirt is minimalistisch en het uitshirt is blauw met geometrische patronen.

Elke twee jaar wordt er, voorafgaand aan een EK of WK, een nieuwe outfit voor de spelers en speelsters van Oranje ontworpen.

Het nieuwe thuistenue wordt gedragen op vrijdag 22 maart tijdens de vriendschappelijke interland tegen Schotland en de andere wedstrijden van het Nederlands Elftal.

Wil je het nieuwe shirt van het Nederlands Elftal kopen? Vanaf 21 maart zijn de tenues exclusief beschikbaar op KNVBshop.nl en nike.com. Vervolgens kun je vanaf 27 maart de collectie kopen bij voetbal(speciaal)zaken.

Oranje shirt foto's

oranje shirt 2024
shirt nederlands elftal 2024

Nederlands Elftal Shirt EK 2024

De ontwikkeling door Nike van een nieuw shirt voor het Nederlands Elftal en andere nationale teams is een langdurig proces. Miljoenen fans gaan in de shirts lopen en voor Nike en concurrent Adidas zijn de voetbalshirts dan ook zeer belangrijk.

Wat is er te vertellen over het nieuwe Oranje shirt? De kleur Oranje is natuurlijk onlosmakelijk gekoppeld met Nederland en het Nederlands Elftal.

Bij de kleuren van de tenues wordt gebruik gemaakt van ‘metaprisma'. Hierdoor worden de traditionele kleuren met licht en beweging versterkt, waardoor een frisse en dynamische uitstraling ontstaat. Op deze manier komen de kleuren van het Nederlands elftalshirt nog beter tot z'n recht.

Het gebreide patroon en de contrasterende naden geven het shirt met Liteflex-embleem een eigentijdse uitstraling.

nederlands elftal uitshirt

Nederlands Elftal uitshirt

En dan het uitshirt. Volgens Nike is het een statement van minimalisme en geometrie, gekenmerkt door drie subtiele tinten blauw. Oranje accenten op de kraag en mouwen voegen een levendige dynamiek toe aan het ontwerp.

Binnenin de kraag is een kroon zichtbaar. Deze verwijst uiteraard naar Nederland en naar het gevoel van eenheid en trots.

Presentatie nieuwe Oranje shirt

Bondscoach Ronald Koeman overhandigde het Oranjeshirt aan middenvelder Frenkie de Jong. Het was een soort flashback en een eerbetoon aan het historische moment waarop de toenmalige bondscoach Rinus Michels in 1988 het shirt aan Koeman overhandigde voorafgaand aan het gewonnen EK.

Bondscoach Ronald Koeman: “Het is een eer om met dit thuistenue een nieuw hoofdstuk in het Nederlandse voetbal te beginnen. Het Oranjeshirt symboliseert niet alleen onze geschiedenis, maar ook onze toekomstige prestaties op het veld. We hopen dat onze fans het met evenveel trots dragen als dat wij er op het veld mee spelen.’’

Middenvelder Frenkie de Jong: “Het is fantastisch om op deze manier het nieuwe thuisshirt te ontvangen, vooral op een manier die zoveel betekenis heeft voor de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Helaas ben ik er bij het debuut van dit Oranjeshirt niet bij, maar ik kijk ernaar uit om het tijdens EURO2024 te dragen. Hopelijk komen we tot dezelfde prestaties als in 1988.”

Bij de EK bookmakers is Nederland helaas geen favoriet om Europees Kampioen te worden.

3.6/5 - (8 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL