Berlijn

ek 2024 berlijn

Bezoek Berlijn tijdens het EK 2024.  Deze stad is speelstad tijdens het EK 2024. Zo wordt er o.a. de EK finale gespeeld. Overweeg jij om de Duitse hoofdstad tijdens het EK te bezoeken? We hebben wat interessante weetjes en bezienswaardigheden voor je verzameld.

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en ook meteen de grootste stad van het land en heeft ruim 3,6 miljoen inwoners. De stad kent een lange en roerige geschiedenis, waarvan tegenwoordig nog veel terug te zien is. De wedstrijden van het EK worden gespeeld in het welbekende Olympia Stadion.

EK 2024 Berlijn

In Berlijn worden drie groepswedstrijden, een achtste finale, een kwartfinale en de EK finale gespeeld. Welke landen er spelen kun je zien in het EK speelschema.

Bezienswaardigheden in Berlijn

Als je naar Berlijn gaat, mag een bezoek aan de Berlijnse muur zeker niet ontbreken. Dit indrukwekkende stukje geschiedenis is in een groot deel van de stad terug te zien in het wegdek.

Ook staan er nog twee delen van de muur overeind en is het bekende wachthuisje Checkpoint Charlie te bezoeken.

Wil je graag een prachtig uitzicht over Berlijn? Bezoek dan de Reichstag. Naast dat dit gebouw het onderkomen van het Duitse parlement is, heeft het een grote glazen koepel van waaruit je een schitterend uitzicht over de stad hebt.

Andere bezienswaardigheden die je tijdens je bezoek aan Berlijn niet mag missen zijn de Branderburger Tor, Potsdamer Platz en Alexanderplatz.

Topattracties Berlijn: Museum Island, Brandenburg Gate, Rijksdaggebouw, Felkenberg Garden City, Fernsehturm Berlin, Sint-Hedwigskatherdraal, Spandau Citadel.

kaart berlijnEten en drinken in Berlijn

In Berlijn kun je op veel plekken uitstekend eten en drinken. Je kunt het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.

In Duitsland eten veel mensen met de lunch een stevige warme maaltijd. Hier spelen restaurants vaak op in. Je zult op de lunchkaart dan ook regelmatig uitgebreide maaltijden voor een zacht prijsje zien staan.

In het toeristische centrum liggen de prijzen wel duidelijk hoger dan in andere wijken. Voor een snelle hap stop je bij een van de foodstands op straat. Hier koop je voor een paar euro een currywurst, bratwurst of döner kebab.

Bier is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met Duitsland en ook in Berlijn kun je op veel plaatsen genieten van een echt Duits biertje. Een biertje kost je rond de 4 euro. Daarnaast komen er steeds meer hippe koffietentjes, waar je terecht kunt voor een goede kop koffie.

Nuttige cijfers en weetjes

Het EK 2024 vindt plaats in juni 2024 en het weer in Berlijn is dan aangenaam en vergelijkbaar met de Nederlandse temperatuur. Middagtemperaturen liggen in juni rond de 23 graden en minima rond de 13 graden.

Berlijn ligt ongeveer 636 kilometer van Utrecht. Met de auto ben je vanaf Utrecht zo’n 6 uur en 30 minuten onderweg.

Vanaf Utrecht Centraal ben je ongeveer 6 uur onderweg met de trein. Een enkele reis met de trein naar Berlijn kost minimaal €38. De prijs is afhankelijk van je reisdag en hoe vroeg je boekt.

Berlijn heeft een goed en goedkoop openbaar vervoernetwerk. Met de Berlin Welcome Card krijg je korting op toegang tot bezienswaardigheden en kun je gratis met het openbaar vervoer reizen. Een enkeltje kost je rond de 2.30 euro.

Ga je met de auto? Let dan op, want Berlijn kent milieuzones. Enkel auto’s met een groene milieusticker worden in deze zones toegelaten.

Kosten verblijf Berlijn

Het is handig om te weten wat bepaalde dingen kosten in Berlijn. Daarom hebben we deze voor je op een rijtje gezet.

Wat kost een biertje in Berlijn?
Een biertje in een restaurant of op een terras in Berlijn kost je 4 euro. Een cola kost 2.50 euro en voor een kopje koffie betaal je 2.30 euro. Een Duits flesje bier kost 1.10 euro.

Wat kost een hotel in Berlijn?
De prijs van een hotel ligt rond de 80 euro, maar zal gedurende een evenement als het EK voetbal hoger liggen.

Wat kost een diner in een restaurant in Berlijn?
In een goedkoop restaurant kun je eten voor 12 euro en in een normaal restaurant kost een drie gangen diner 30 euro. Een McMeal bij McDonalds kost 9,30 euro, een cheeseburger 2,80 euro.

Prijzen supermarkt in Berlijn
In de supermarkt betaal je 0,68 euro voor 1.5 liter water. Een fles wijn kost gemiddeld 6 euro en voor 0.5 liter flesje Duits bier ben je 1.10 kwijt. Sigaretten kosten je 8 euro per pakje.

Wat kost een taxi in Berlijn?
Je betaalt voor elke kilometer 2.10 euro en een starttarief van 4.30 euro.

Rate this page

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL