Dortmund

ek 2024 dortmund

Dortmund is een van de aangewezen speelsteden van het Europees Kampioenschap 2024. De oude stad heeft een bruisend centrum en je kunt veel prachtige bezienswaardigheden bezoeken. Overweeg jij om Dortmund te bezoeken tijdens het EK 2024? Ontdek hier meer over deze stad.

Bezoek Dortmund tijdens het EK 2024

Dortmund is een middelgrote stad in het westen van Duitsland. De stad telt ruim 587.000 inwoners en heeft een rijke geschiedenis. Dortmund is vanuit Nederland erg goed te bereiken. Met de auto is het 2 uur en 38 minuten rijden vanaf Utrecht.

De EK wedstrijden zullen in het Signal Iduna Park gespeeld worden. Dit stadion is de thuishaven van de bekende Duitse voetbalclub Borussia Dortmund.

Bezienswaardigheden in Dortmund

Hoewel Dortmund een grote stad met een rijke historie is, staat de stad bekend als ‘groene metropool’. Grote parken, bossen en water maken van de stad een groene oase. Dit alles wordt afgewisseld met historische monumenten, prachtige kerken en sfeervolle eetgelegenheden.

Wanneer je in Dortmund bent, is een wandeling door de oude binnenstad zeker een aanrader. Wandel over de Alter Markt en struin door de gezellige straatjes.

Als voetballiefhebber moet je tijdens je bezoek aan Dortmund ook zeker even binnenlopen bij het Deutsches Füssballmuseum. Hier leer je alles over de verschillende Duitse voetbalclubs.

En als je toe bent aan wat rust wandel je door het grote Westfalenpark. Hier vind je ook de 220 meter hoge Florianturm. Vanaf deze televisietoren heb je een schitterend uitzicht over de stad.

dortmund ek 2024

Eten en drinken in Dortmund

Als je honger en dorst hebt gekregen, kun je in Dortmund terecht bij een van de vele cafeetjes of restaurants. Veel restaurants serveren de typische Duitse keuken.

Ben je een grote eter? Dan zit je in Duitsland wel goed. Verwacht grote porties worst en schnitzels, aardappels en groenten. Heb je liever wat anders? Dan zitten er ook genoeg restaurants die een internationale keuken serveren.

Natuurlijk kun je in Dortmund een goed glas Duits bier drinken. Er zijn enkele lokale biertjes te vinden die je zeker eens uit moet proberen. Dortmunder is het bekendste lokale biertje uit deze stad.

Wat kost een biertje in Dortmund? In een restaurant of op een terras betaal je 4 euro, vergelijkbaar als in Nederland. Een cola of kopje koffie kost je rond de 2.50 euro en voor een kopje koffie betaal je 2.30 euro.

De prijs van een hotelkamer ligt rond de 80 euro, maar die prijs zal hoger liggen tijdens het EK voetbal.

Een diner in een restaurant kun je zo goedkoop of duur maken als je maar wilt.
In een simpel en goedkoop restaurant kun je al terecht voor 12 euro en in een normaal restaurant kost een drie gangen diner 30 euro.

Wil je het simpel houden? Een McMeal bij McDonalds kost 9,30 euro, een cheeseburger 2,80 euro.

Nuttige cijfers en weetjes

Dortmund ligt op zo’n 234 kilometer afstand van Utrecht en met de auto doe je er iets meer dan twee en een half uur over.

Ga je liever met de trein? Dan doe je er vanaf Utrecht Centraal 2 uur en 15 minuten over. Een enkeltje vanaf Utrecht naar Dortmund is verkrijgbaar vanaf €20 per persoon. De prijs is afhankelijk van de dag waarop je wilt reizen en hoe vroeg je jouw ticket boekt. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper het is.

In Dortmund is het openbaar vervoer goed geregeld. Met de Welcome Card Ruhr krijg je korting bij bezienswaardigheden en kun je gratis met het openbaar vervoer in Dortmund.

De binnenstad van Dortmund is een milieuzone. Je hebt een milieusticker op je auto nodig om deze zone binnen te mogen.

3.7/5 - (3 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL