Gelsenkirchen

ek 2024 gelsenkirchen

Gelsenkirchen is speelstad tijdens het EK 2024 in Duitsland. Er worden drie groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld. Wat is er nog meer te beleven in Gelsenkirchen en wat moet je weten als je er naartoe gaat?

Ontdek Gelsenkirchen tijdens het EK 2024

In tegenstelling tot steden zoals Düsseldorf, München, Hamburg en Berlijn is de industriestad Gelsenkirchen geen grote toeristische trekpleister. Toch is de stad aangewezen als een van de 10 speelsteden van het Europees Kampioenschap voetbal in 2024. Gelukkig zijn er ook in Gelsenkirchen zeker bezienswaardigheden te vinden.

Gelsenkirchen in het kort

Gelsenkirchen is een industriestad met zo’n 259.000 inwoners, niet al te ver van de Nederlandse grens. Het is geen grote toeristische trekpleister, maar er zijn zeker genoeg bezienswaardigheden te vinden. De EK wedstrijden zullen in de Veltins Arena plaatsvinden. Dit stadion is de thuishaven van de bekende voetbalclub FC Schalke 04.

Bezienswaardigheden in Gelsenkirchen

Van oorsprong is Gelsenkirchen een industriestad. Deze geschiedenis zie je tot op de dag van vandaag in de stad terug. Grote fabrieksgebouwen zijn omgetoverd tot culturele hotspots.

Liefhebbers van paardensport moeten zeker even een kijkje gaan nemen bij GelsenTrabPark, de grootste drafrenbaan van Duitsland.

Een bezoek aan Slot Berge biedt je de mogelijkheid om van de prachtige natuur rondom Gelsenkirchen te genieten. Of breng een bezoekje aan de dierentuin ZOOM Erlebniswelt

Verveel je je echt en heb je wat tijd over? Reis dan naar Movie Park Germany. Dit grote pretpark ligt net buiten Gelsenkirchen en is zeker de moeite waard.

Eten en drinken in Gelsenkirchen

Gelsenkirchen kent vele gezellige restaurants en cafés. Typische gerechten uit Gelsenkirchen zijn er niet echt, maar één ding is zeker: in Duitsland krijg je een bord vol, want onze Oosterburen houden van grote porties.

Een menuutje met curryworst, braadworst of schnitzel is bij veel restaurants verkrijgbaar voor een euro of 12. En daar hoort dan natuurlijk ook een groot glas Duits bier bij. Voor een 1.5 liter bier betaal je rond de 4 euro.

Heb je meer zin in wat anders? Je kunt ook de nodige internationale keukens vinden in Gelsenkirchen. In zo'n restaurant betaal je zo'n 30 euro voor een driegangenmenu.

Handige cijfers en weetjes

Gelsenkirchen ligt op ongeveer 198 kilometer van Utrecht. Met de auto ben je er zo. In 2 uur en 19 minuten (vanaf Utrecht) ben je er al.

Je kunt ook met de trein van Utrecht naar Gelsenkirchen, maar hiervoor moet je onderweg wel enkele keren overstappen. De snelste verbinding duurt 1 uur en 37 minuten, maar er zijn ook trajecten die meer dan 4 uur in beslag nemen. Probeer dit te voorkomen en ga voor de snelste route. Of je moet zin hebben in een lange reis, dat kan natuurlijk ook.

Treinkaartjes (enkele reis) zijn verkrijgbaar vanaf €19,90. De prijs wordt bepaald door de gekozen reisdag, het traject en hoe vroeg je boekt. Hoe eerder je jouw ticket boekt, hoe goedkoper het is.

Gelsenkirchen beschikt over een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk. In Gelsenkirchen geldt een milieuzone. Om dit gebied in te mogen met de auto heb je een milieusticker op je auto nodig.

Rate this page

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL