Volkspark Stadion in Hamburg

volksparkstadion

Hamburg is een van de tien speelsteden van het EK 2024 dat in Duitsland wordt georganiseerd. In deze tweede stad van Duitsland speelt Hamburger SV zijn thuiswedstrijden in het Volkspark Stadion. In het stadion worden drie groepswedstrijden en één kwartfinale gespeeld.

EK 2024 Volkspark Stadion

Tijdens EURO 2024 worden er vier wedstrijden gespeeld in het Volkspark Stadion in Hamburg. Op 16 juni 2024 wordt de eerste wedstrijd in Groep D in dit stadion gespeeld. Verder wordt het gebruikt voor een wedstrijd op de tweede en derde speeldag (respectievelijk 22 en 26 juni) in Groep F.

Ook in de knock-outfase van het toernooi wordt er in Hamburg gevoetbald. Op 5 juli is het Volkspark Stadion het decor van de kwartfinale tussen de winnaars van de achtste finales 1F – 3A/B/C en 2D – 2E.

Check alle wedstrijden in ons handige EK PDF speelschema.

Hamburg en het Volksparkstadion ligt op 445 km van Utrecht. Met de auto rij je er in 4 uur en 20 minuten naartoe. Met de trein duurt het 4 uur en 55 minuten en betaal je voor een tweede klasse ticket €32,90.

Volkspark Stadion informatie

Het Volkspark Stadion heeft een capaciteit van 57.000 plaatsen voor nationale wedstrijden. Bij internationale wedstrijden kunnen er 51.500 toeschouwers in het stadion plaatsnemen. Dat komt omdat er onder voorschriften van de UEFA geen staanplaatsen meer gebruikt mogen worden.

Het huidige Volkspark Stadion is sinds 1998 de thuishaven van Hamburger SV. HSV was ooit een zeer succesvolle Duitse club. Er werden vele nationale en Europese successen behaald.

Maar de club speelt niet meer op het hoogste niveau. Het is de enige club dat ook een Europa Cup 1 won en anno 2023 niet meer op het hoogste niveau van de eigen nationale competitie speelt.

HSV speelt haar wedstrijden sinds 2018 in de 2. Bundesliga. Hiervoor speelde de club in het oude Volksbank Stadion dat tussen 1963 en 1998 in gebruik was.

Uniek aan het Volkspark Stadion was de grote klok die in de noordoost hoek van het stadion hing. Op deze klok tikte de tijd hoelang Hamburger SV onafgebroken op het hoogste niveau in Duitsland speelde. Na de degradatie is de klok verwijderd en vervangen door de coördinaten van het stadion.

Rate this page

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL