Formule 1 GP Azerbeidzjan, Baku

f1 baku

Het stratencircuit van Baky City staat sinds 2016 op de Formule 1 agenda. Lees hier alles wat je moet weten over de F1 van Azerbeidzjan en het circuit van F1 Baku.

De Grand Prix van Azerbeidzjan

In 2016 werd de eerste race op dit circuit gehouden, toen nog met de naam Grand Prix van Azerbeidzjan. Deze race wordt in de straten van de hoofdstad Bakoe gehouden. Het F1 Azerbeidzjan circuit kent twintig bochten en is zes kilometer lang.

De coureurs moeten uiterst voorzichtig te werk gaan, want een klein foutje kan grote gevolgen hebben. De straatjes zijn smal en voor je het weet, heb je een toché met alle gevolgen van dien.

Er is een uiterst smal deel waar Charles Leclerc zowel in 2019 als 2021 zijn bolide crashte. Er is ook een deel waar de weg met 13 meter zeer breed is.

Op het stratencircuit van Azerbeidzjan worden, voor een stratencircuit, zeer hoge snelheden behaald. In het oude deel van de stad gaat het allemaal nog relatief langzaam, maar na bocht 16 kan de pedaal ingetrapt blijven en worden topsnelheden gehaald.

Het Baku City Circuit is een moeilijk circuit en staat garant voor spektakel.

Max Verstappen over Baku

Max Verstappen over het circuit: “Baku heeft een stratencircuit en dat vind ik altijd mooi. Het grote verschil met andere stratencircuits is dat hier een paar lange rechte stukken aanwezig zijn. Dat maakt het in combinatie met scherpe en smalle bochten erg interessant, zeker wat betreft de afstelling van de vleugels.”

circuit Azerbeidzjan

LENGTE
6,003 km

AFSTAND
306,049 km

RONDEN
51

LAATSTE WINNAAR
Sergio Perez

F1 Azerbeidzjan, Baku

In 2022 pakte Max Verstappen hier voor het eerst de overwinning. Max deed hier toen goede zaken, mede door de dramatische dubbele opgave voor Ferrari waarbij Carlos Sainz en Charles Leclerc technische problemen kregen.

In 2023 werd de formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan gedomineerd door beide Red Bull coureurs. De overwinning ging naar Sergio Perez (Red Bull), terwijl Max Verstappen de tweede plaats pakte. Charles Leclerc werd (op grote afstand) derde.

Nederlander Nyck de Vries viel uit op het Baku City Circuit na een (domme) touché met de muur. Jammer, want hij had tot op dat moment een goed raceweekend achter de rug.

Recente winnaars F1 Baku

Deze coureurs wisten recent de formule 1 van Azerbeidzjan te winnen:

2017: Daniel Ricciardo – Red Bull
2018: Lewis Hamilton – Mercedes
2019: Vallteri Bottas – Mercedes
2021: Sergio Perez – Red Bull
2022: Max Verstappen – Red Bull
2023: Sergio Perez – Red Bull

Het baanrecord staat op naam van George Russel met een tijd van
1:43.370.

F1 tijden Azerbeidzjan

Zit op tijd klaar om de race te bekijken en bekijk hier hoe laat de F1vandaag van start gaat.

Formule 1 bookmakers

bookmaker jacks100x Verstappen of AlonsoSpeel
livescore bet€250 free betsSpeel
bookmaker bet365€50 free betsSpeel
€50 free betsSpeel
bookmaker circus casino€250 free betsSpeel

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL