jutta leerdam vermogen
Home » Blog » Het vermogen, salaris en bezit van Jutta Leerdam

Het vermogen, salaris en bezit van Jutta Leerdam

Oe la la! Is het vermogen van deze schaatsster net zo mooi als Jutta Leerdam zelf? Ik heb me op glad ijs begeven en heb behoorlijk wat weetjes verzameld. Lees alles over het vermogen én het leven van Jutta Leerdam en Jake Paul.

Jutta Leerdam is dé nieuwe sensatie. Niet alleen op het ijs, maar ook in menig mannenhart. Maar wat is haar geschatte vermogen? Hoeveel keiharde euro’s heeft deze prachtige blondine op de bank? En wat is het vermogen van haar vriend Jake Paul?

Waar schaatst Jutta Leerdam?

Jutta Leerdam schaatst op dit moment niet bij een team. In april 2024 gingen Jutta Leerdam en team Jumbo-Visma uit elkaar.

Sven Kramer zei daar over: ,,Er lag ons inziens een prima aanbieding, die wij haar hebben gedaan. Over de manier waarop je zoiets invult kun je van mening verschillen, maar we hebben gekozen voor een heel duidelijke route, met duidelijke keuzes. 1 team 1 taak. Niemand is bij ons groter dan het team.”

Twee weken later kwam in het nieuws dat Jutta bij Team IKO zou gaan schaatsen, maar uiteindelijk trok ze zich terug. Wellicht gaat ze zelf een ploeg oprichten met hulp van haar liefje Jake Paul.

Jutta Leerdam: van hockeystick naar vlijmscherpe noren

Jutta Monica Leerdam ziet op 30 december 1998 het levenslicht in ‘s-Gravenzande. “Joeta” is door haar vader vernoemd naar de Duitse windsurfkampioene Jutta Muller.

Beide dames hebben overigens niet te klagen over de looks. Ook Muller was destijds een surfing beauty.

jutta leerdam bikiniJutta Muller (links), Jutta Leerdam (rechts)

Hoewel Leerdam het nu liever houdt bij bevroren water, was ze tot haar 11e vooral te vinden op de plaatselijke hockeyclub. De stick heeft ze niet onverdienstelijk verruild voor schaatsen.

Als het water onder haar voeten niet bevroren was geweest, konden we zeggen dat zowel haar vermogen als haar carrière vrijwel direct in een stroomversnelling terecht zijn gekomen.

Jutta laat in 2016 meteen zien wat ze waard is en wordt wereldkampioen allround voor junioren in Helsinki. In 2018 pakte de 1.81 meter lange blondine de winst op het NK Sprint.

Terwijl het vermogen van Jutta Leerdam serieuze vormen aan begint te nemen, verbreekt ze in 2020 ook nog even haar persoonlijke record op de 1000 meter. Ook de wereldtitel had Jutta “in tha pocket” om maar in de termen van vriend en YouTube ster Jake Paul te blijven.

De vlijmscherpe noren van Jutta bezorgen haar nog meer persoonlijke- en wereldrecords.

Onder andere in 2018 en 2020 op de 3000 en 1000 meter in Salt Lake City én in 2021 en 2022 op de 1500 en 500 meter in Heerenveen. Tijdens de teamsprint in Salt Lake City 2020 wordt ook nog eens het wereldrecord aan diggelen geschaatst. Jutta … What's not to like?

Op de Olympische Spelen pakte Jutta een zilveren plak op de 1.000 meter.

Schaatser Koen Verweij heeft ook mogen genieten van de dichte nabijheid van Jutta Leerdam. Zeg maar gerust héél dichtbij. De schaatsende tortelduifjes richtten in 2020 zelfs een eigen schaatsploeg op en kochten een villa in Heerenveen. Op “kluun” afstand van schaatstempel Thialf natuurlijk.

De relatie is inmiddels over, maar de villa met een geschatte waarde van €800.000 is nog wel in het bezit van de schaatsster. Geruchten vertellen ons dat Koen niet genoeg had aan de charmes van Jutta en af en toe een scheve schaats reed.

huis jutta leerdam

Hoeveel geld heeft Jutta? Het geschatte vermogen

Jutta is niet alleen blij dat ze glijdt, maar kan ook tevreden zijn over haar banksaldo. In totaal wordt haar vermogen geschat op ruim 1,6 miljoen euro.

Dat heeft ze niet alleen bij elkaar geschaatst op de 500 meter sprint of de 1000 meter allround. Nee, “Joetje” heeft ook diverse interessante sponsordeals én een florerend Instagram account met ruim 4 miljoen volgers.

Overigens laten critici direct van zich horen wanneer Jutta een slechte tijd noteert. Dat ze soms niet goed schaatst zou dan komen omdat ze teveel tijd zou besteden aan Insta, TikTok en haar nieuwe vriendje. Focus Jutta, focus! Maar ja, die socials leveren ook geld op!

Het banksaldo van Jutta is overigens nog een schijntje vergeleken met het vermogen van Max Verstappen.

Wat verdient Jutta Leerdam met schaatsen, Instagram en sponsordeals?

Wie denkt dat alleen haar schaatsen goud waard zijn heeft het mis. Jutta heeft namelijk nog meer kwaliteiten. Veel daarvan zijn met het blote oog zichtbaar, maar sommigen ook niet.

Dus deze prachtige sportvrouw spekt haar vermogen op verschillende manieren. Om te beginnen bij datgene waar ze écht goed in is, komen we uit bij het prijzengeld en het salaris van Jumbo-Visma.

Qua prijzengeld is het, in vergelijking met haar bankrekening, niet zo bijzonder. Met een totaal van een slordige € 18.000 mogen we het “kleingeld” noemen.

Dan nu het echte werk. Mevrouw Leerdam heeft een goede keuze gemaakt door na haar breuk met Verweij over te stappen naar het team van Jumbo-Visma. Daarmee wordt er maandelijks een bedrag van ruim € 62.000 op haar rekeningnummer gestort. Katsjing!

Dat is nog niet alles, want haar vermogen wordt ook compleet gemaakt met de inkomsten via haar Instagram account. Hiermee verdiend ze naar schatting een kleine € 45.000 per maand.

Gisele Bündchen en Kate Moss? Dit is Jutta X Dior (en Boss)

Van sponsordeals is niet echt sprake, maar de grote modehuizen vechten om de aandacht van Miss Leerdam. Jutta is namelijk hét gezicht van de sportkledinglijn van Dior. Dat heeft ze, vergezeld van een aantal fijne kiekjes, al meerdere malen laten weten via haar IG account.

We willen niet weten (en dat weten we ook niet) hoeveel euro’s of dollars hiermee gemoeid zijn. Maar aan twee ton per jaar moet je wel denken.

Afgelopen september heeft “Joet” zelfs de runway onveilig gemaakt op high-heels. Dat deed ze tijdens de Milan Fashion Week voor modemerk BOSS. Want schaatsen als een baas is lopen als een baas. Dat moeten de mensen achter het merk zeker gedacht hebben. Hoeveel euro’s er voor deze deal van eigenaar zijn verwisseld is ons helaas niet helemaal bekend.

leerdam sponsor

Waar woont Jutta Leerdam?

Jutta Leerdam woont in Heerenveen, lekker vlakbij Thialf. De riante villa heeft een oppervlakte van een kleine 170 m2. Jutta moet nog ergens een tonnetje of 3 in haar strakke achterzak hebben gehad, want ze heeft Koen Verweij na de breuk met het grootste gemak uitgekocht.

Ze kan overigens genoeg vrienden vragen om te komen logeren, want het huis heeft twee etages en zes slaapkamers. Heerlijk zo’n sleep-over!

Vermogen Jake Paul

Het vermogen van Jake Paul wordt geschat tussen de 40 en 60 miljoen dollar. De vriend van Jutta Leerdam kocht onlangs een huisje in Puerto Rico. Hoewel één huis nog vrij bescheiden klinkt in vergelijking met het vermogen van Jutta, denkt vriend Jake Paul daar heel anders over. Hij heeft recent een mega paleis gekocht voor 16 miljoen dollar.

waar woont jutta leerdam

De onwaarschijnlijk rijke YouTuber en bokser werd bekend door zijn acteerprestaties voor Disney Channel, maar heeft ondertussen een geschat inkomen van ruim 20 miljoen dollar per jaar opgebouwd. Die hut voor “Jut” van 16 miljoen kan er dus gemakkelijk vanaf.

Met het gigantische zwembad hoeft Jutta zich geen zorgen te maken over haar conditie. De villa in Puerto Rico heeft een inpandige gamehal en een driving range voor het slaan van een balletje. Blijven slapen? Dat kan in het luxe gastenverblijf.

Wat rijdt Jake liever? Jutta of zijn Ferrari?

Jake en Jutta hebben een garage waar plek is voor zes auto's. In welke auto rijdt Jutta Leerdam? Nou, als ze bij haar vriendje is rijdt hij waarschijnlijk zelf. En de keuze is reuze. We noemen er vier:

  • Rolls-Royce Ghost (€450.000)
  • Ferrari 296 GTB (€386.000)
  • Ferrari SF-90 (€534.000)
  • Lamborghini Hurucan (€193.000)
  • Rolls-Royce Phantom (€421.000)

Ferrari 296

Wat doet Jutta in haar vrije tijd?

Veel vrije tijd heeft deze schone schaatsster niet. Ze traint minimaal tweemaal per dag en vult dit in de zomer aan met mountainbiken en fietsen.

Eenmaal per week heeft Jutta een vrije dag. Als ze niet bij Jake Paul is, neemt ze de tijd om lekker lui op de bank te liggen of om lekker uit eten te gaan. In Nederland of in Amerika bij haar vriend. Ook daar wordt een deel van het vermogen van Jutta Leerdam aan gespendeerd.

Wie denkt dat Jutta alleen maar leeft op groenvoer en fruit heeft het mis. Ze mag ook heel graag een hamburger eten.

Goede doelen: de schaatspakjes van Jutta in de veiling

Jutta denkt naast Jake Paul ook aan haar medemens. Dat doet ze niet alleen door het posten van fijne plaatjes op haar Instagram account. Regelmatig gooit ze ook één van haar gedragen schaatspakjes in de veiling voor een goed doel. Zoals Giro 555 bijvoorbeeld.

Al met al lijkt Jutta een mooi leven te hebben. Mooi zijn, goed zijn in je sport, geadoreerd worden door een hoop fans en door haar rijke vriend Jake Paul. Het vermogen is eigenlijk maar bijzaak, als je maar gelukkig bent!

1.5/5 - (2 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL