casino boetes
Home » Blog » Kansspelaanbieders krijgen waarschuwing van Kansspelautoriteit

Kansspelaanbieders krijgen waarschuwing van Kansspelautoriteit

De Nederlandse Kansspelautoriteit (Ksa) heeft aan verschillende kansspelaanbieders waarschuwingen uitgedeeld vanwege ongerichte reclame-uitingen. Ongerichte reclame van online gokbedrijven is sinds de ingang van besluit Orka 1 juli 2023 verboden. De waarschuwingen zijn in lijn met de manier van optreden die de Ksa eerder al aankondigde.

In augustus deelde de Kansspelautoriteit drie waarschuwingen uit aan online gokbedrijven. Deze gokbedrijven maakten, tegen de regels in, ongerichte reclame op openbare plaatsen. Na de waarschuwingen van de Ksa haalden de kansspelaanbieders de reclame-uitingen per direct weg. Verdere sancties zijn nu nog niet genomen.

Eerst een waarschuwing, daarna pas een boete

Rondom de ingang van besluit Orka ontstond er veel commotie bij kansspelaanbieders. De regels waren volgens hen onduidelijk en ze wilden dan ook graag weten hoe de Ksa zou gaan handhaven. De Kansspelautoriteit kondigde toen al aan dat ze er niet met gestrekt been in zouden gaan. Bij het overtreden van regels zouden er gesprekken en waarschuwingen volgen. Een boete opleggen zou daarna pas gebeuren.

Nu, twee maanden na ingang van besluit Orka, laat de Ksa zien dat ze inderdaad op deze manier handelen. De gokbedrijven die de fout in zijn gegaan, hebben elk een waarschuwing ontvangen. Aangezien de bedrijven na deze waarschuwing de reclame-uitingen per direct verwijderden, werd er geen boete opgelegd.

Bedrijven gingen in de fout met buitenreclames

Welke legale kansspelaanbieders een waarschuwing hebben gekregen, heeft de Kansspelautoriteit niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat het om reclame-uitingen op billboards en abri’s ging. De Ksa ontving meerdere meldingen over deze reclames en nam hierna direct contact op met de betreffende aanbieders, waarna er adequaat actie werd ondernomen.

Naast reclames op billboards en abri’s zijn ook reclames op televisie, radio en in kranten en tijdschriften verboden. Vanaf 1 juli 2024 komt daar een verbod op programmasponsoring en evenementensponsoring bij. Nog een jaar later, vanaf 1 juli 2025, wordt ook sportsponsoring verboden. 

4/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL