nations league
Home » Blog » KNVB wil Nations League finals organiseren

KNVB wil Nations League finals organiseren

De KNVB wil volgend jaar zomer het finaletoernooi van de Nations League organiseren. Er zijn ook andere landen die een gooi doen naar het organiseren van dit voetbalevenement.

Zo hebben België, Polen en Wales zich ook kandidaat gesteld. Welk land de Nations League finals mag gaan organiseren wordt in januari 2023 bekend gemaakt door de UEFA.

Het Nations League finaletoernooi zal plaatsvinden van 14 tot en met 18 juni. Mocht de KNVB de bid winnen dan zijn de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam en de Rotterdamse Kuip de meest waarschijnlijke speellocaties.

Eerder bid werd afgewezen

In september 2020 deed de KNVB ook al een officieel bid de UEFA om de Nations League Finals 2021 te mogen organiseren. De speellocaties moesten toen de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam en de Rotterdamse Kuip gaan worden.

Het bid kwam toen tot stand in samenwerking met de gemeentes Amsterdam en Rotterdam, de Johan Cruijff ArenA, Stadion Feijenoord en met support van het ministerie van VWS.

Het Nederlands Elftal staat in de finale van de Final Four.

1.3/5 - (3 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL