Microgaming promoot-verantwoord gokken
Home » Blog » Microgaming steunt organisaties om verantwoord gokken te promoten

Microgaming steunt organisaties om verantwoord gokken te promoten

Toonaangevende spelontwikkelaar Microgaming brengt veiliger gokken onder de aandacht naar aanleiding van de Safer Gambling Week. Van 13 tot 19 november 2023 staan verschillende initiatieven gepland om verantwoord gokken te stimuleren. Denk hierbij aan verplichte training van personeel en webinars met gokverslavingsspecialisten.

Donaties aan liefdadigheidsinstellingen

Microgaming heeft de laatste jaren sterke partnerschappen opgebouwd met een aantal liefdadigheidsinstellingen die veiliger gokken promoten. De spelontwikkelaar werkt nauw samen met enkele instellingen om inzicht te krijgen in de projecten die de grootste impact zullen hebben.

Het gokbedrijf biedt hulp door middel van donaties om betekenisvolle projecten te helpen ondersteunen. De projecten variëren van het produceren van educatieve video’s tot het verbeteren van websites en digitale infrastructuur.

De volgende organisaties worden het hele jaar door gesteund door Microgaming: Ygam, Gordon Moody, Beacon Counselling Trust, Betknowmore UK en Motiv8 Addiction Services. Deze liefdadigheidsinstellingen bieden hulp aan spelers die problemen ondervinden tijdens het gokken.

Dankzij de steun van Microgaming kunnen deze organisaties meer risicopersonen bereiken en zijn er meer middelen om hen hulpmiddelen, ondersteuning en behandeling te bieden.

Doel van Safer Gambling Week: spelers beter beschermen

Safer Gambling Week is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in Ierland en Groot-Brittannië. Bookmakers, spelontwikkelaars en liefdadigheidsinstellingen werken dan samen om verantwoord en veilig gokken onder de aandacht te brengen.

Er worden gesprekken gevoerd over middelen die kunnen ingezet worden om probleemgokkers te helpen.Tijdens het evenement zullen enkele belangrijke organisaties, zoals GamCare, workshops geven en trainingssessies verzorgen.

Jarenlange inzet van Microgaming

Microgaming zet zich al jarenlang in voor verantwoord en veilig gokken. De spelontwikkelaar heeft samengewerkt met andere gokbedrijven om de Interactive Gaming Council op te richten, een organisatie die eerlijke spellen reguleert. Daarnaast is Microgaming ook één van de oprichters van eCOGRA (e-Commerce and Online Gaming Regulation and Assurance). Dit is een toonaangevende organisatie die eerlijke spelpraktijken en goede zakelijke transacties op het internet controleert.

De carrière van Microgaming gaat terug tot 1994 toen online games voor het eerst op de markt verschenen. De gokgigant weet hoe belangrijk het is om eerlijke spellen aan te bieden. Zelfs in de beginjaren heeft Microgaming al diverse stappen ondernomen om spelers zo goed mogelijk te beschermen.

4/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL