final four nations league
Home » Blog » Nederland naar Final Four in Nations League 2023

Nederland naar Final Four in Nations League 2023

Nederland heeft zich geplaatst voor de final four van de Nations League. Door een overwinning op België is Oranje eerste de Nations League groep en zal Nederland voor de tweede keer deelnemen aan de finale wedstrijden.

Deze Final Four wedstrijden vinden plaats in 2023 en zullen worden gespeeld door vier landen. Deze vier landen zijn Nederland, Kroatië, Italië en Spanje.

De Nations League Final Four wedstrijden worden gespeeld in Nederland.

ZET IN OP MAX
en ontvang een bonus

Nederland plaatste zich door met 1-0 van België te winnen. In een matige wedstrijd, met een leuk laatste kwartier, wist Nederland door een kopbal van Virgel van Dijk uit een corner de volle winst te pakken. Oranje werd overtuigend groepswinnaar van de groep A4. Alle groepswinnaars van divisie A spelen de Final Four.

Nederland in finale Nations League

in het seizoen 2018/19 speelde Oranje ook al de Final Four finale wedstrijden. Toen werd er in de halve finale met 3-1 gewonnen van Engeland. In de finale was Portugal met 1-0 te sterk. Hierdoor eindigde het Nederlands Elftal op de tweede plaats.

Oranje ongeslagen

Nederland is nog steeds ongeslagen in de derde periode van Van Gaal als bondscoach. Er werd elf keer gewonnen en vier keer gelijk gespeeld.

De halve finales van de Nations League vinden plaats op 14 en 15 juni 2023. De finale en de troostfinale worden op 18 juni 2023 gespeeld. We zullen deze wedstrijden uitgebreid bespreken in onze Nations League voorbeschouwingen.

Wanneer is de loting van de Nations League final four? Er moet nog geloot worden welke teams er tegen elkaar spelen. Het is niet bekend wanneer de loting van de Nations League final four is.

A4

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 NederlandNederland 6 5 1 0 16
2 BelgiëBelgië 6 3 1 2 10
3 PolenPolen 6 2 1 3 7
4 WalesWales 6 0 1 5 1

KNVB verdiend aan Final Four

De KNVB kan weer wat geld op haar rijkelijk gevulde bankrekening bijschrijven omdat Nederland zich heeft gekwalificeerd tot de Final Four. Toen Nederland in 2019 meespeelde won de winnaar (Portugal) een bedrag van 10,5 miljoen euro.

Nederland ontving toen als  verliezend finalist negen miljoen. De nummer drie en vier kregen respectievelijk acht en zeven miljoen euro. We zijn een aantal jaar verder en de bedragen zijn veel hoger geworden, maar nog niet bekend gemaakt.

WK 2022 in Qatar

In november start het WK voetbal in Qatar en zoals je in het WK speelschema kunt zien, speelt Oranje in Groep A tegen zwakke tegenstanders als Qatar, Ecuador en het aardig spelende Senegal. Toch behoort Nederland niet tot de WK bookmakers niet tot de favorieten om het WK te gaan winnen.

Het WK voetbal begint op 20 november en duurt tot 18 december 2022.

Rate this post