derk van luijk pokertafel
Home » Blog » Nederlander loopt weg van pokertafel, maar wint alsnog €1 miljoen

Nederlander loopt weg van pokertafel, maar wint alsnog €1 miljoen

Geloof het of niet. De Nederlander Derk Van Luijk liep weg van de pokertafel maar won wel 1 miljoen euro. De Hagenaar won afgelopen zaterdag namelijk het pokertoernooi EPT Monte Carlo. Wat gebeurde er?

Met een hoofdprijs van €1 miljoen pakte hij daarmee zijn grootste gewonnen cashprijs ooit. Toch scheelde het niet veel of hij had ernaar kunnen fluiten. Van Luijk stond op een gegeven moment namelijk op om de tafel verlaten. We nemen je mee naar afgelopen zaterdag.

Zo begon de finaledag voor Van Luijk

Zaterdagmiddag klokslag 13:00 uur vond de finale plaats van het pokertoernooi in Monte Carlo. Hier hadden zich de overgebleven zeven spelers van het EPT Monte Carlo Main Event verzameld in een strijd om de eindzege.

Van Luijk stond er met een 6e positie aanvankelijk niet bijzonder goed voor. Toch bleef de Nederlander langer in het toernooi dan verwacht. Hij wist uiteindelijk de top-3 te bereiken, maar daar ging het bijna mis toen hij en de Amerikaanse Rania Nasreddine in een tweestrijd belandden.

De River die alles veranderde

Terwijl de Amerikaanse een ruiten 5 en klaver 4 gedeeld kreeg, zat Van Luijk opgezadeld met een klaver boer en een 10 op een schoppen 4, klaver 3, harten boer en harten 5. Voor de Hagenees zag het er in eerste instantie niet goed uit, totdat de river-kaart werd gedeeld; een ruiten 10.

Die ruiten 10 zorgde ervoor dat hij de match alsnog had gewonnen, al was hij er zelf duidelijk met zijn hoofd even niet bij.

Van Luijk verlaat pokertafel

Hij stond op van tafel en sprak zijn tegenstanders nog een bemoedigend woord toe. Totdat Nasreddine hem duidelijk maakte dat hij toch echt de hand had gewonnen.

Geschrokken maakte hij daarop meerdere malen zijn excuses tegenover zijn opponenten en wist hij even niet waar hij het zoeken moest. “Ik ben moe man!”, hoorden we hem tot slot zeggen, voordat hij beschaamd weer aanschoof.

Dat hij moe was, is begrijpbaar, want het trio had er inmiddels al zes aaneengesloten lange speeldagen opzitten.

Kort na het tafel incident moest Nasreddini de tafel verlaten, maar daarmee bleek Van Luijk nog verre van dicht bij de titel.

De heads up-strijd met de Bulgaar Boris Angelov alleen al duurde nog eens zes uur. Ook hierin bleek Van Luijk aanvankelijk de underdog. Het geluk bleek echter in de slotfase wederom aan zijn hand en streek zodoende de hoofdprijs van €1 miljoen op.

Video: Nederland loopt weg van pokertafel

5/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL