onelove nederlands elftal
Home » Blog » Nederlands Elftal niet met OneLove band op WK in Qatar

Nederlands Elftal niet met OneLove band op WK in Qatar

Het Nederlands voetbalelftal zou tijdens het WK voetbal in Qatar hoe dan ook spelen met de OneLove aanvoerdersband. Dat liet Gijs de Jong (KNVB) begin november weten. Volgens de Jong gaat de KNVB voor het statement en als er een boete komt, dan is dat maar zo.

Het tegendeel is minder waar.  De FIFA heeft besloten aanvoerders die de OneLove-aanvoerdersband dragen te bestraffen met een gele kaart. De KNVB is gezwicht en heeft besloten de band niet te dragen. Ook andere Europese landen zien af van het dragen van de de OneLove aanvoerdersband.

De KNVB zegt hierover: “We betreuren het ten zeerste dat het niet gelukt is om gezamenlijk tot een redelijke oplossing tekomen. Wij staan voor de OneLove-boodschap en blijven die uitdragen, maar onze eerste prioriteit op het WK is de wedstrijden winnen.”

“Dan wil je niet dat de aanvoerder de wedstrijd begint met het krijgen van een gele kaart. Daarom hebben we met pijn in ons hart als UEFA werkgroep, KNVB en als team moeten besluiten om af te zien van ons plan”.

Eerder berichtten we dat de band massaal zou worden gedragen, zoals is te lezen in ons eerdere schrijven.

Statement Europese landen

Aanvoerders van 10 landen uit Europa spelen sinds september 2022 met de One Love aanvoerdersband. Acht van deze landen spelen ook in Qatar en zullen dat dus doen met deze aanvoerdersband. Dit zijn de nationale teams van Denemarken, Engeland, Wales, België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Nederland.

Ook landen als Engeland en Wales hebben eerder al aangegeven niet te wijken voor eventuele boetes.

De OneLove campagne heeft als doel uit te stralen dat we moeten verbinden en dat elke vorm van discriminatie moet worden tegengegaan.

OneLove Nederlands Elftal

Nederland zal de OneLove-band dragen tijdens alle WK wedstrijden van Nederland op het WK in Qatar, waaronder de eerste wedstrijd Nederland – Senegal.

Nederland is ingedeeld in groep A bij Senegal, Qatar en Ecuador en heeft een vrij gunstig WK speelschema.

3/5 - (2 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL