nederlands elftal voorbereiding
Home » Blog » Nederlands Elftal start voorbereiding EK 2024

Nederlands Elftal start voorbereiding EK 2024

Op 14 juni begint het EK voetbal, maar het Nederlands Elftal is vandaag begonnen aan een missie: het behalen van de tweede EK-titel. Hoe ziet de voorbereiding van Oranje eruit?

Maandag rond 14:00 uur verzamelen de spelers van de Oranjeselectie zich op de KNVB Campus in Zeist voor een trainingsstage.

Hierin zal een aantal spelers bondscoach Ronald Koeman (nog) moeten overtuigen voor een plekje in de definitieve EK selectie die zal vertrekken naar Duitsland. Van de dertig spelers moeten er nog vier afvallen. Marten de Roon is te geblesseerd om deel te nemen aan het EK.

De selectie is nog alles van compleet. In totaal melden zich vandaag 18 internationals. Twaalf hebben er nog verplichtingen bij hun club en sluiten zaterdag aan.

Dat geldt niet voor Donyell Malen en Ian Maatsen. Zij spelen op 1 juni met Borussia Dortmund de finale van de Champions League tegen Real Madrid.

De spelers die vandaag in Zeist verschijnen zijn: Steven Bergwijn, Justin Bijlow, Brian Brobbey, Memphis Depay, Virgil van Dijk, Mark Flekken, Cody Gakpo, Lutsharel Geertruida, Ryan Gravenberch, Matthijs de Ligt, Nick Olij, Jerdy Schouten, Xavi Simons, Quinten Timber, Joey Veerman, Bart Verbruggen en Wout Weghorst.

De trainingsstage is de aftrap van de voorbereiding op het EK voetbal in Duitsland. Wat is verder het programma van het Nederlands Elftal?
Oranje vertrekt op 11 juni met de 26 koppige selectie naar Duitsland. Er staan twee oefenwedstrijden op het programma: Canada (6 juni) en IJsland (10 juni). Op 16 juni speelt Nederland voor het eggie tegen Polen de eerste EK wedstrijd.

VUL DE EK POULE IN

ek pool

4/5 - (4 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL