NFL spelers riskeren stevige schorsing
Home » Blog » NFL spelers riskeren lange schorsing bij gokken op de NFL

NFL spelers riskeren lange schorsing bij gokken op de NFL

De National Football League, de NFL, heeft de strafmaat voor spelers die gokken op wedstrijden in de NFL flink strenger gemaakt. De overkoepelende bond maakt wedden door spelers op wedstrijden waaraan ze zelf deelnemen nog onaantrekkelijker door te dreigen met grote schorsingen.

Je kunt het je wellicht niet voorstellen, maar wedden door sporters op hun eigen wedstrijden gebeurt vaker dan je denkt. In de meeste gevallen gaat het om wedden op positieve prestaties, zoals het maken van een touchdown of het rennen van een x-aantal yards.

Er bestaat echter ook een kans dat er gewed wordt op negatieve resultaten, waardoor je zou kunnen denken aan matchfixing. Daarom is wedden op wedstrijden, waarin een speler zelf actief is, verboden. Wanneer een speler dit toch doet en ontdekt wordt, dan volgt er een schorsing.

Twee jaar geschorst

De schorsing bedroeg een periode van minimaal één jaar, maar die straf is nu verdubbeld naar een periode van minimaal twee jaar. Ook wedden op andere NFL wedstrijden en/of andere sporten is verboden.

Deze weddenschappen leveren echter niet zulke zware straffen op. De eerste overtreding van de gokregels komt spelers te staan op twee wedstrijden schorsing. Een eventuele tweede overtreding kost de speler zes wedstrijden. Pas bij de derde overtreding mag een speler een jaar niet in actie komen.

Doorspelen van informatie

Niet alleen is het zelf gokken bij een online bookmaker op (eigen) wedstrijden verboden, ook het doorspelen van gevoelige informatie aan derden zodat zij met voorkennis kunnen gokken, is strafbaar gesteld. Hiervoor moet de speler minimaal een jaar op de tribune plaats nemen.

4/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL