Bonanza

Bonanza BTG

Bonanza is een van de meest populaire slots. Het is de gokkast die spelprovider Big Time Gaming op de kaart zette. In deze Bonanza review lees je alles wat je moet weten over deze spectaculaire slot.

Om maar direct met de deur in huis te vallen: de hoge volatiliteit, de kans op waanzinnige uitbetalingen en een spannende bonusronde maken dit een slot dat je eens gespeeld moet hebben.

Het thema gaat over een goudmijn waar spelers, behalve goudbaren, edelstenen kunnen delven. Er zijn 117.649 Megaways en tijdens het bonusspel is er een ongelimiteerde oplopende multiplier.

De RTP is op de kop af 96%, de variantie is hoog en je kunt tot maximaal 12.000x de inzet winnen.

Hoewel Bonanza niet de eerste gokkast was dat het Megaways spelmechanisme gebruikte (die eer gaat naar Dragon Born), is het wel de gokkast waarmee Big Time Gaming naamsbekendheid wist te verwerven.

Speel hier de demo van Bonanza

Bonanza achtergrond

Bonanza speel je bij deze casino's:

Speluitleg Bonanza Megaways

Bonanza is voorzien van een speelveld met zes rollen, waarbij er twee tot zeven symbolen per rol kunnen landen. Het aantal variabele symbolen per rol zorgt ervoor dat er tot maximaal 117.649 manieren om te winnen ontstaan.

Bovenaan zien we nog een extra rij met mijnwagentjes. Daarmee kunnen winstcombinaties worden aangevuld en wildsymbolen landen. Voor geld spelen kan vanaf €0,20 tot maximaal €20 per draai.

Symbolen met een lagere waarde zijn de speelkaarten A, Q, K, J, 10 en 9. Hiermee pak je 0,8x tot maximaal 1,75x de inzet wanneer je zes identieke kaarten weet te landen. De edelstenen tellen als premiums en leveren een uitbetaling van 2x tot 50x de inzet op.

Bonanza spelverloop
Informatie
Provider: Big Time Gaming
Titel: Bonanza
Soort spel: Megaways slot
Bonusspel: Ja
Release Datum: 07/12/2016
Specificaties
RTP: 96%
Variantie: Hoog
Minimale inzet: €0,20
Maximale inzet: €20
Maximale winst: 12.000x de inzet

Megaways en Cascades

Hoewel de meeste spelers bekend zijn met het Megaways mechanisme, nemen we het hier nog even kort met je door.

Zodra je een winnende combinatie te pakken hebt, verdwijnen de symbolen van de rollen en vallen er nieuwe symbolen ervoor in de plaats. Er is geen limiet ingesteld. Er kunnen dus een onbeperkt aantal cascades voorkomen.

Zo is het mogelijk om een oneindig aantal winstcombinaties met een enkele draai te pakken. Dat is tijdens het basisspel al leuk, maar zodra je de gratis spins bonus bereikt wordt het pas echt feest.

Gratis spins

Tijdens het basisspel zul je her en der goudbaren op de rollen zien verschijnen. Draai er hier vier van zodat het woordje ‘GOLD’ te vormen is. Je raadt het al: dan is het bonus time! Je krijgt dan 12 gratis spins en elke extra goudbaar levert je +5 extra spins op. Kom maar op met dat goud!

Tijdens het bonusspel krijg je te maken met een ongelimiteerde vermenigvuldiger. De multiplier start met +1 en na elke winstcombinatie of cascade loopt de multiplier met +1 op.

Mocht je tijdens het bonusspel drie scatters landen, dan ontvang je vijf extra spins. Het bonusspel met oplopende multiplier wordt overigens ook gebruikt bij veel andere Megaways gokkasten. Zo gaat dat: wanneer iets succesvol is, wordt het gekopieerd.

Wat vindt Intikkertje van de Bonanza gokkast?

Bonanza is jarenlang een van mijn favoriete slots geweest. Ik waag hier dan ook nog regelmatig  een gokje op. Daarbij moet ik zeggen dat je wel rekening moet houden met de hoge volatiliteit. Bonanza kun je grote bedragen winnen, maar daarentegen kan het ook erg lang duren voordat je een lekkere prijs krijgt.

Het basisspel is dankzij de cascades en manieren om te winnen al spannend genoeg. Als je het geluk hebt om het bonusspel te bereiken dan ontgrendel je de maximale winstpotentie van 12.000 keer de inzet. Door de oplopende multiplier zit je tijdens de laatste spins van de bonus op het puntje van je stoel.

Het theoretische uitbetalingspercentage is goed te doen, maar de variantie is extreem hoog.

Inmiddels zijn er twee andere varianten van Bonanza. Op 9 juni 2021 heeft BTG een MegaPays variant op de markt gebracht. Hiermee kun je tijdens het spelen op elk willekeurig moment een van de vier jackpots winnen. De Mega Jackpot begint met een bedrag van €300.000 en kan tot enkele miljoenen euro’s oplopen.

Op 22 december 2022 heeft Big Time Gaming ook een kerstuitvoering van Bonanza uitgebracht. De kerst make-over is vooral leuk om tijdens de wintermaanden te spelen.

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL