TOTO nieuwe partner Azerion Vrouwen Eredivisie
Home » Blog » Partnership met TOTO moet vrouwen Eredivisie een boost geven

Partnership met TOTO moet vrouwen Eredivisie een boost geven

TOTO is de nieuwe partner van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Dat heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) afgelopen dinsdag bekendgemaakt. Het partnership van TOTO en de topcompetitie binnen het vrouwenvoetbal moet de zichtbaarheid van de Azerion Vrouwen Eredivisie vergroten.

Door de samenwerking kunnen de KNVB en ESPN 22 extra live wedstrijden van het vrouwenvoetbal uitzenden. Dit zal de bekendheid van de competitie een flinke boost geven. De 22 extra wedstrijden zijn een verdubbeling van het aantal live wedstrijden dat tot nu toe te zien was op ESPN.

Vrouwenvoetbal verder ontwikkelen

De KNVB wil het vrouwenvoetbal verder ontwikkelen en de samenwerking met TOTO is hier een logische stap in. Dave Dekker, directeur commercie van de KNVB zegt hierover:

“Door de samenwerking met TOTO kunnen we de zichtbaarheid van de competitie fors vergroten, waardoor fans de competitie vanaf komend seizoen beter kunnen volgen. Bovendien vergroten we hiermee onze commerciële waarde. Wij zijn daarom heel blij dat we met TOTO, na naamgever Azerion en launching partner ING, een nieuwe partner van de Azerion Vrouwen Eredivisie mogen verwelkomen”

De extra live wedstrijden in de Azerion Vrouwen Eredivisie zullen op zaterdagen om 14:00 uur gespeeld worden en worden uitgezonden op ESPN 1, het open net van ESPN. 

Sportsponsoring door de Nederlandse Loterij

De Nederlandse Loterij, waar TOTO onderdeel van is, doet veel aan sportsponsoring. Joost Zuure, head of sponsoring en beneficianten van Nederlandse Loterij, laat weten dat ze het vrouwenvoetbal hierbij nadrukkelijk steunen.

“Als allergrootste supporter van de sport wil Nederlandse Loterij iedereen laten sporten en bewegen. Daar dragen we jaarlijks aan bij, met het doorgeven van een groot deel van onze opbrengst aan de sport. Bovendien steunen wij nadrukkelijk het vrouwenvoetbal. Ook met ons spel TOTO, als sponsor van vier Vrouwen Eredivisie-clubs en vanaf dit seizoen als trotse partner van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Meer exposure maakt de Azerion Vrouwen Eredivisie tot dé inspiratiebron voor elke voetballer.”

TOTO en de Azerion Vrouwen Eredivisie sloten het partnership al voor 1 juli 2023, maar kondigden het nu pas aan. Na 1 juli 2023 mogen er geen nieuwe sportsponsoring contracten worden gesloten met online casino’s. Vanaf 1 juli 2025 is sportsponsoring door online kansspelaanbieders helemaal verboden.

2/5 - (2 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL