Powerball jackpot
Home » Blog » Powerball jackpot loopt op tot $ 1,55 miljard

Powerball jackpot loopt op tot $ 1,55 miljard

De Powerball jackpot is gegroeid naar een duizelingwekkend bedrag van $ 1,55 miljard. Dit is een van de grootste loterij-jackpots in de Amerikaanse geschiedenis. Zaterdag 7 oktober was de laatste trekking, maar niemand won de hoofdprijs.

De nummers die bekend werden gemaakt waren 47, 54, 57, 60, 65 en een Powerball van 19. Volgens de Powerball-functionarissen is dit de eerste keer in de geschiedenis dat twee opeenvolgende jackpots de grens van een miljard dollar bereikt hebben.

De grootste jackpot in zowel de Powerball- als de Amerikaanse loterijgeschiedenis was $ 2,04 miljard. Een man uit Los Angeles won dit bedrag in november 2022. De Powerball jackpot begint bij $ 20 miljoen en wordt bepaald door de kaartverkoop.

Hoe werkt Powerball?

Powerball is een eenvoudig loterijspel waarbij je de juiste nummers moet kiezen. Je kiest vijf getallen van 1 tot en met 69 en 1 rood Powerball-nummer van 1 tot en met 26. Je wint de jackpot als je alle vijf de getallen, in willekeurige volgorde, en de Powerball correct hebt voorspeld. Het matchen van vijf getallen zonder de Powerball levert je $ 1 miljoen op.

Voor $ 2 extra kun je de Power Play aan je ticket toevoegen. Hierdoor wordt je prijs (met uitzondering van de jackpot) met maximaal tien keer vermenigvuldigd. Het vermenigvuldigingsnummer wordt getrokken en aangekondigd samen met de winnende nummers.

Powerball wordt gespeeld in 45 staten, Puerto Rico, Washington D.C. en de Amerikaanse Maagdeneilanden. De trekkingen gaan elke maandag, woensdag en zaterdag door om 22:59 uur ET en tickets kosten $ 2 per stuk.

De kans om Powerball te winnen

Hoe groot de jackpot ook is, de kans dat je wint is bijzonder klein (1 op 292,2 miljoen). De jackpot gaat naar de speler of spelers die erin slagen om zes winnende nummers van het spel correct te voorspellen.

Zowel Powerball als Mega Millions hebben de ticketprijzen verhoogd en de kans op het winnen van de jackpot verlaagd. Volgens de Washington Post verlaagde Powerball in 2015 de winkansen van 1 op 175,2 miljoen naar 1 op 292,2 miljoen.

3/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL