songfestival bookmakers
Home » Blog » Bookmakers Eurovisie Songfestival 2024 en deelnemers

Bookmakers Eurovisie Songfestival 2024 en deelnemers

Wie zijn de deelnemers en favorieten bij de songfestival bookmakers? Je ziet het in de up-to-date bookmakers Eurovision odds lijst. Joost Klein is gediskwalificeerd.

Luister hieronder ook alle Songfestival liedjes.

Songfestival Bookmakers voorspellingen

Joost Klein mag niet meedoen aan de finale van het Eurovisie Songfestival.

Joost Klein stond 8e bij de bookmakers en maakt 2% kans op het winnen van het het Songfestival.

Kroatië (Baby Lasagna met Rim Tim Tagi Dim) staat op 1 bij de bookmakers, gevolgd door Zwitserland (Nemo – The Code).

Gokkers zetten massaal in op Israël

In Italië stemde ruim 39 procent van de tv-kijkers op Israël. De omroep RAI maakte deze cijfers, waarschijnlijk onbedoeld, live op televisie bekend.

Gevolg is dat na dit nieuws gokkers massaal hun geld inzetten op Israël. De odds voor Israël daalden in rap tempo van 29 naar 4. Een dergelijke stijging hebben wij nooit gezien na een halve finale.

Hieronder zie je live de actuele stand van de ranking bij de bookmakers.

TIP: Wie is jouw favoriet: beluister hieronder alle Songfestival liedjes van 2024

LANDODDSWINKANSINZENDING
1Kroatië1.5350%Baby Lasagna - Rim tim tagi dim
2Israël4.4018%Eden Golan - Huricane
3Zwitserland5.5014%Nemo - The Code
4Frankrijk175%Slimane - Mon amour
5Ierland233%Bambie Thug - Doomsday Blue
6Oekraïne412%Alyona Alyona & Jerry Heil - Teresa & Maria
7Italië672%Angelina Mango - La noia
8Finland671%Windows95Man - No Rules
9Griekenland1011%Marina Satti - Zari
10Spanje251<1%Nebulossa- Zorra
11Oostenrijk1011%Kaleen - We Will Rave
12Verenigd Koninkrijk1011%Olly Alexander - Dizzy
13Zweden1011%Marcus & Martinus - Unforgettable
14Litouwen1011%Silvester Belt - Luktelk
15Noorwegen101
1%Gåte - Ulveham
16Georgië1011%Nutsa Buzaladze - Fire Fighter
17Armenië101<1%Ladaniva - Jako
18Estland251<1%5miinust and Puuluup - (Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi
19Cyprus251<1%Silia Kapsis - Liar
20Slovenië251<1%Isaak - Always on the Run
21Duitsland251<1%Isaak - Always on the Run
22Luxemburg251<1%Tali - Fighter
23Portugal251<1%Iolanda - Grito
24Servië251<1%Teya Dora - Ramonda
25Letland251<1%Dons - Hollow

De bovenstaande live odds zijn gebaseerd op de data van bookmakers Eurovision odds die op het internet te vinden zijn. Deze data wordt een aantal keer per dag geüpdatet.

Volgorde finale songfestival 2024

Wanneer treedt Nederland op in de finale van het songfestival? Nederland is met Joost Klein als vijfde land aan de beurt, voor Israël dat een van de favorieten is.

Favorieten bij de bookmakers zoals Kroatië, Zwitserland en Frankrijk treden op in het laatste deel van de finale. Zweden start de opening van de finale met Marcus & Martinus met het nummer Unforgettable.

Lijst volgorde finale songfestival 2024

LANDINZENDING
1ZwedenMarcus & Martinus - Unforgettable
2OekraïneAlyona Alyona & Jerry Heil - Teresa & Maria
3DuitslandIsaak - Always on the Run
4LuxemburgTali - Fighter
5NederlandJoost Klein - Europapa
6IsraëlEden Golan - Huricane
7LitouwenSilvester Belt - Luktelk
8SpanjeNebulossa- Zorra
9Estland5miinust and Puuluup - (Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi
10IerlandBambie Thug - Doomsday Blue
11LetlandDons - Hollow
12GriekenlandMarina Satti - Zari
13Verenigd KoninkrijkOlly Alexander - Dizzy
14NoorwegenGåte - Ulveham
15ItaliëAngelina Mango - La noia
16ServiëTeya Dora - Ramonda
17FinlandWindows95Man - No Rules
18PortugalIolanda - Grito
19ArmeniëLadaniva - Jako
20CyprusSilia Kapsis - Liar
21ZwitserlandNemo - The Code
22SloveniëIsaak - Always on the Run
23KroatiëBaby Lasagna - Rim tim tagi dim
24GeorgiëNutsa Buzaladze - Fire Fighter
25FrankrijkSlimane - Mon amour
26OostenrijkKaleen - We Will Rave

De bovenstaande lijst is handig om te printen en er je punten bij in te vullen.

De startvolgorde wordt bepaald door de producers. Die houden in de volgorde o.a. rekening met een goede balans van type liedjes. Zo wordt vermeden dat er bijvoorbeeld allemaal rustige nummer achter elkaar aan de beurt zijn.

Deelnemers Songfestival 2024

Lees hieronder onze songfestival review van de songfestival deelnemers 2024. We bespreken de liedjes en de kansen van de deelnemende landen.

ZWEDEN
Marcus & Martinus – Unforgettable

10 POINTS

eurovision sweden 2024

De Zweden zijn de meesters in het maken van hits. Lekker in het gehoor liggende tracks waar Europa steevast voor stemt. En ook dit jaar komen de Zweden met een knaller van een hit: Unforgettable.

Het nummer “Unforgettable” wordt vertolkt de Noorse tweeling Marcus & Martinus, in de wandelgangen ook wel M&M genoemd.

Met “Unforgettable” dropt Zweden een dancenummer dat direct een ‘dit ken ik al' gevoel oplevert. Ik bespaar je de kwelling om erachter te komen waar het riedeltje van gepikt is: Faithless, Salva Mea. Plagiaat? Beoordeel het hier zelf.

De jongens kunnen goed zingen en de staging zit, net als altijd, zeer goed in elkaar bij Zweden. Ze staan en lopen door een soort gang dat dienst doet als disco met lichtgevende vloer en fluor effecten aan alle kanten. Qua vormgeving heeft het wat weg van eerdere inzendingen van de Zweed Måns Zelmerlöw.

De zang heeft wat Justin Timberlake gelijkenissen. Maar waar je denkt dat het nummer op het eind helemaal naar de top gaat, komt er niet een knallend eind waar ik op hoopte. Met deze song, de twee jonge jongens en een spetterende performance zal het publiek uit z'n dak gaan en Zweden een boel punten binnenslepen.

NEDERLAND
Joost Klein – Europapa

5 POINTS

joost klein europapa

Het nummer is een drie minuut durend vrolijke ADHD trip feestje met de typische Nederlandse happy hardcore sound. Een groot deel van Nederland danste als een gek op deze muziek in de jaren 90.

Happy hardcore valt te typeren als ‘foute' muziek. Dat is ook het gevaar van deze inzending. Voor inwoners uit de andere landen in Europa zou het een beetje te ver uit het gehoor kunnen liggen.

Vakjury's willen kwaliteit en beoordelen op mooie zang, iets waar Joost Klein (bewust) maling aan heeft. De podiumact zal knallen, maar of Joost vocaal overeind blijft, is de grote vraag.

In ieder geval zorgt deze gedurfde inzending van Nederland voor een uitzinnige menigte in de zaal. Een finaleplaats moet zeker mogelijk zijn. Concurrent voor Nederland is Kroatië, dat naar onze mening een kwalitatievere knaller van een feestnummer heeft.

De Nederlandse inzending is een soort van rip-off van de artiest en de song van Finland in 2023. Toen werd zanger Käärijä tweede met het lied Cha cha cha. 90's revival hits zijn hot bij het songfestival dit jaar.

Joost Klein doet het goed bij de bookmakers. Voor bekendmaking van Europapa stond Nederland 21e bij de bookmaker.de 21e plaats. Op dit moment staan ‘we' in de top 5!

Nederland zit in de tweede finale op donderdag 9 mei. Toevallig is het op die dag Europadag, het jaarlijkse feest van vrede en eenheid in Europa. Het lied ‘Europapa' is dan wel toepasselijk.

Er is inmiddels ook een Frikandeldel variant opgedoken die viraal gaat.

OEKRAÏNE
Alyona Alyona & Jerry Heil – Teresa & Maria

4 POINTS

songfestival 2024

De afgelopen inzendingen van Oekraïne lijken in de blender te zijn gegooid en dit is eruit gekomen. Wederom een welbekende klaagzang waarin dit keer moeder Teresa en Maria de hoofdrol spelen. Niet mijn ding, maar bij de bookmakers is het de grote favoriet. Hopelijk hebben zet het mis.

Okay, het nummer is niet slecht. Maar een winnaar? Nee. De oorlog zal dit jaar, net als de laatste jaren, voor veel sympathiestemmen zorgen. Jammer, want uiteindelijk zou toch gewoon het beste liedje moeten winnen?

Teresa & Maria is zowel een traditioneel als een moderne song met een eclectische mix van rap en pop. Het is geen makkelijke nummer om zuiver te zingen en goed te rappen. Het nummer Teresa & Maria gaat over vrouwen die veel gewicht op hun schouders mee moeten dragen.

De bookmakers Eurovision Songcontest odds zijn ook dit jaar weer gunstig voor Oekraïne. Daarbij denken we dat het lied zowel bij de vakjury als bij de televoters het goed zal doen.

Ons gevoel is dat dat bijvoorbeeld bij Joost Klein en ‘Europapa' anders zal zijn. De vakjury zal het nummer waarschijnlijk niet hoog weten te waarderen. Vandaar dat Oekraïne, naar onze mening, relatief hoog staat.

KROATIË
Baby Lasagna – Rim Tim Tagi Dim!

12 POINTS

Kroatie Baby Lasagna

Voor het eerst in de historie heeft Kroatië met Baby Lasagna een potentiële winnaar in handen.

Sinds 2015 wist Kroatië slechts 3 keer de finale te behalen, waarin het geen rol van betekenis speelde (23e en 2x 13e). Kroatië heeft dit jaar kans om eindelijk eens lekker hoog te eindigen. En terecht.

Kroatië Songfestival 2024

Het nummer start direct krachtig, alsof je op een snelrijdende locomotief start. De inzending is aanstekelijk, opzwepend, zit vol energie en we verwachten dat het nummer met mooie visuals en een goede performance van het podium zal af spatten.

Waar gaat het nummer over? Het lied is een verhaal van hoop, verandering en de onverbrekelijke band met thuis. Veel jongeren verlaten Kroatië en dit nummer gaat over een boerenjongen die zijn ouderlijk nest gaat verlaten op zoek naar avontuur, maar met de nodige weemoed.

Zo zingt hij: “Hey, ik ben nu een grote jongen, klaar om te vertrekken, dag mama… Ik heb mijn koe verkocht…”.

Het nummer heet wat trekjes van Rammstein, Hard Rock Hallelujah (Lordi, 2006) en Livin’ on a Prayer (Bon Jovi).

We zien het publiek het “Rim tim Tagi Dim” meeblèren, zeker op het eind wanneer er wat Eurodance in wordt gegooid. De zaal in Malmö zal ontploffen en zowel de televoters als de vakjury zal met veel punten strooien. Wij geven 12 points.

BELGIË
Mustii – Before the Party's over

5 POINTS

mustii belgie

“Before the Party’s Over” wordt gezongen door Mustii en hij schreef het nummer samen met Benoit Leclerq and Pierre Dumoulin. Laatstgenoemde was ook verantwoordelijk voor de Belgische inzendingen van 2017 (“City Lights”) en 2019 (“Wake Up”).

Heeft af en toe wat weg van Dotan met een likje James Bond sound. Mustii zingt over de zoektocht naar jezelf, dat het leven niet altijd even makkelijk is en dat je je eigen weg moet zien te vinden.

Het begin van het nummer is wat slapjes, terwijl het laatste gedeelte fantastisch is. Daar wordt de zanger vocaal bijgestaan door een vrouwelijk koor. Leuk feitje is dat het koor bestaat uit de stemmen van Mustii’s fans. De Belgische ster riep vrouwelijke fans op een stukje te zingen en dit op te sturen.

Het sterke bombastisch einde van het nummer maakt dit liedje zeker tot een finalist en daar zou het best wel eens hoge ogen kunnen gaan gooien. Deze song vraagt om een theatrale performance. Dat lijkt Mustii wel toevertrouwd, omdat o.a. zijn kleding in het tv programma Drag Race Belgique, waarin hij jureert, van het scherm spat.

POLEN
Luna – The Tower

3 POINTS

polen luna the tower

Lekker radiohitje van de Poolse Lady Gaga. Het nummer heeft niet veel om het lijf, het melodietje is zoet en catchy. Het bruggetje moet verbeterd worden, zodat op het eind wordt toegewerkt naar een soort van climax.

Met deze electropop song speelt Polen op safe en lijkt daarom ook een nummer in handen te hebben om naar de finale te gaan, waar het geen hoge ogen zal gooien.

SPANJE
Nebulossa – Zorra

6 POINTS

Nebulossa Zorra

Nebulossa vertegenwoordigt Spanje met het nummer ‘Zorra' nadat ze het Benidorm Fest 2024 wonnen. Wij zijn fan.

Waan je gedurende 3 minuten in de jaren 80. Deze guilty pleasure song met Italo sound is er eentje met een knipoog.

Nebulossa is een Spaans syntpopduo bestaande uit María Bas (zang en productie) en Mark Dasousa (synthesizers, productie). De band is populair in Spanje en won daar al vele prijzen.

De performance is gewaagd met sexy outfits. Dat kan punten opleveren maar het kan ook tegen ze werken. De zang is niet hoogstaand, maar dat is ook niet nodig bij deze potentiële zomerhit.

We verwachten dat de vakjury dit nummer niet hoog zal waarderen maar wel veel stemmen zal krijgen van het publiek.

Overigens is er in Spanje ophef ontstaan, omdat het nummer seksistisch en beledigend voor vrouwen zou zijn. Het woord Zorra, bitch in het Spaans, komt vaak voor in het liedje.

Het nummer is juist geschreven als commentaar op de dubbele moraal waarmee vrouwen te maken krijgens: komt een vrouw op voor zichzelf dan is het een bitch, komt een man voor zichzelf op dan is het een… man.

Zelfs de Spaanse premier Pedro Sánchez heeft zichop tv uitgesproken over het nummer. Hij is groot fan en ook de Spaanse minister van Gelijkheid noemt Zorra ‘een leuk liedje dat stereotypen doorbreekt’.

DUITSLAND
Isaak – Always On The Run

1 POINT

duitsland 2024 isaak

De Duitse televoters en jury kozen voor Isaak met het nummer “Always on the Run”. Hij kan aardig zingen maar het nummer lijkt te mainstream en zal waarschijnlijk ondergesneeuwd worden door meer uitgesproken nummers.

Het heeft wat weg “Human” van Rag'n'Bone Man. Maar zo sterk als deze radiosong is “Always On The Run” zeker niet. Daarnaast heb ik het idee dat deze sound z'n tijd wel heeft gehad.

Isaak deed mee aan The X Factor Duitsland en won in 2021 de talentenjacht Show Your Talent.

Deed Duitsland het met Michael Schulte in 2018 met een vierde plek nog goed, de laatste 10 jaar eindigde Duitsland steeds ergens onderaan. Erger zelfs, de laatste twee jaar eindigde Duitsland op de laatste plaats. Drie keer op rij zou een unicum zijn.

ITALIË
Angelina Mango – La noia

4 POINTS

Angelina Mango - La noia

De 22-jarige Angelina Mango won het Sanremo Festival en zal Italië vertegenwoordigen met het nummer ‘La noia'. De bookmakers zijn enthousiast, maar wij niet.

Het nummer is rommelig. Al klinkt het melodietje simpel, je wordt van hot naar her gestuurd. Typisch zomeravond muziekje met een gypsy sound. Angelina is sterk op het podium en heeft verder geen poespas nodig. Zal volgens ons ergens in de middenmoot eindigen.

VERENIGD KONINKRIJK
Olly Alexander – Dizzy

4 POINTS

olly alexander eurovision

Aanvankelijk was het Verenigd Koninkrijk dé favoriet bij de songfestival bookmakers. Met veel bombarie en hoge verwachtingen werd het het nummer “Dizzy!” gelanceerd, maar daalde na de lancering bij de bookies.

Olly Alexander is ondanks zijn 33-jarige leeftijd al een ervaren rot in het vak. Hij scoorde al vele hits die je allemaal kent en zeer goed in het gehoor liggen.

Zo stond hij met vijf nummers in de Britse top 10 singles en maakte hij twee nummer één albums met de succesformatie Years and Years. Sinds 2021 is hij het enige overgebleven lid van de groep.

Het nummer “Dizzy!” is een samenwerking met de bekende producer Danny L Harle, die onder meer werkte aan Dua Lipa’s “Houdini” en Charli XCX’s “Anthems”.

Wat vinden wij van Dizzy!? Het is een lekkere radiohit. Dat is eigenlijk wat het is. Het is een ‘Radio 538 dertien in een dozijn' song. Het zal niet opvallen tussen de vele ‘gekke’ out-of-the-box inzendingen dit jaar, zoals dat van onze eigen Joost Klein.

Het elektronische dansnummer vraagt om een hoogtepunt, maar dat komt niet. Misschien kunnen de producers de spanningsboog in het nummer de komende weken nog verbeteren! En die kerkklok bellen mogen van ons wel wat minder.ook wat minder, want met die sound ben ik in staat om de kerstboom weer op te tuigen (wat dan ook wel weer gezellig zou zijn).

Groot-Brittannië scoort de laatste decennia dramatisch op het Songfestival. In 2022 kon Engeland eindelijk weer eens trots zijn op Sam Ryder met “Space Man”. Dit jaar zal de UK zeker niet winnen, maar een afgang blijft de Engelsen in ieder geval bespaard.

Het is commercieel slim van Olly Alexander om mee te doen aan dit spektakel. Zo kan zich als soloartiest in de Europese schijnwerpers zetten.

AUSTRALIË
Electric Fields – One Milkali

1 POINT

australie Electric Fields

Australië doet voor de negende keer mee, met als beste resultaat een tweede plek. Die werd in 2016 bereikt met Dami Im. Naar zo'n hoge plek kunnen ze dit jaar didgeridoo-en.

Electric Fields is een duo uit Zuid-Australië, bestaande uit de buitengewone stem van Zaachariaha Fielding en producer en toetsenist Michael Ross.

Het nummer ‘One Milkali (One Blood), beval elementen uit het Yankunytjatjara, een Aboriginal taal. Het lied gaat over de droom van een wereld waarin iedereen verenigd is.

Je zit als luisteraar te wachten op iets dat er niet komt. Ook mist het nummer een pakkend riedeltje. Er lijkt een kans gemist te worden doordat de etnische diversiteit muzikaal nauwelijks te horen is.

Australië zou op het podium het Aboriginal element kunnen inzetten om zich visueel te onderscheiden, al had het de etnische mogelijkheden beter in het nummer moeten benutten.

GRIEKENLAND
Marina Satti  – Zari

0 POINTS

Marina Satti griekenland

Marina Satti komt uit Soedan en vertegenwoordigd Griekenland met het nummer ‘Zari', dat volzit met Griekse-, Balkan- en Midden-Oosterse invloeden. Dat klinkt vooraf interessant. Met de nadruk op klinkt, nou ja… klinkt niet!

Het is typisch geval van ‘you hate it or you love it'. Ik zit in het eerste kamp. Het klinkt anders dan al het andere en het is origineel. Maar wat is dit een verschrikkelijk *** nummer. Ik werd er misselijk van. Het is chaotisch, irritant, moeilijk gedoe, hak op de tak en wat al dan niet meer.

Tuurlijk is het leuk wanneer je de authenticiteit van een land terughoort in een nummer, maar je kunt ook overdrijven.  Misschien is het gewoon niet geschikt voor mijn Hollandse oren.

Deze Griekse inzending is etnisch en authentiek en ik ben bang dat het daarom nog wel eens veel stemmen zou kunnen krijgen. Heel vervelend, want ik kan het gewoon niet aanhoren. Jij?

IJSLAND
Hera Björk – Scared of Heights

0 POINTS

ijsland deelnemer

Hera Björk zingt “Scared of Heights”, maar met zo'n inzending hoef je niet bang te zijn hoog te eindigen.

Hera vertegenwoordigde IJsland op het Eurovisiesongfestival 2010 met het gedeeltelijk Engels- en gedeeltelijk Franstalige Je ne sais quoi.

Ook IJsland probeert het dit jaar met een jaren 90 inzending. Maar jongens toch, als je het doet, doe het dan goed! Serieus, AI zou in 10 seconden nog een beter nummer met nineties sound uit de hoge hoed toveren.

Het nummer raakt kant nog wal en de zangeres weet zowel vocaal als op het podium niet te overtuigen.

Opvallend: IJsland stond voor de bekendmaking van de inzending op 3 bij de Eurovision bookmakers. Bashar Murad was daar met de politieke inzending  “Wild West” vooraf favoriet, maar kon dat niet waarmaken. IJsland zal echt geen derde worden, ja misschien van onderen. Geen finale in ieder geval.

OOSTENRIJK
Kaleen – We will Rave

8 POINTS

kaleen we will rave

Oostenrijk komt met een jaren 90 dancehit “We will Rave” van Kaleen. Opvallend genoeg zijn er meerdere inzendingen die de jaren 90 sound opgepakt hebben. Waar veel van de 90's revival inzendingen meer een parodie zijn op de muziek uit jaren '90, zoals de inzending van Nederland, is deze inzending van Oostenrijk qua kwaliteit wél serieus te nemen.

Eurovision 2024: 90's revival

Er is sprake van een heuse nineties revival tijdens Eurovision 2024. Mogelijke verklaring is dat Finland vorig jaar met Käärijä’s “Cha Cha Cha” zo goed scoorde en de muziek marketingmachines die sound in de AI machine hebben gegooid om met een dergelijke kopie te komen.

Opvallend is overigens dat die jaren 90 sound in die tijd nauwelijks te horen was tijdens de Songfestivals. Toen waren etnische dance en ballades alles wat er op de trommel sloeg.

Het is dit jaar duidelijk te horen dat landen zich meer richten op jongeren en de TikTok generatie. Liedjes moeten knallen, zo is de gedachte. Zelf zou ik liever wat meer “Salvador Sobral” inzendingen horen, maar ik behoor dan ook niet tot de TikTok generatie.

Deze elektronische dance inzending heeft lekkere agressieve geluidjes (Acid) en verandert, net als bij de inzending van Nederland, af en toe van jaren 90 muziekstijl. Er zitten Dr. Alban, Culture Beat met Mr. Vain, Back by Dope (King Bee) en Stakker Humanoid elementen in.

Al met al zal Oostenrijk met deze Eurodance 90's knaller zeker de finale halen, waar een top plek tot de mogelijkheden behoort. We will rave!

CYPRUS
Silia Kapsis – Liar

0 POINTS

cyprus eurovision 2024

Het nummer Liar is gemaakt door Dimitris Kontopoulos en de Nederlandse Elke Tiel. Het nummer is vlak, niet origineel en outdated.

Met de sound van de late 90s dat af en toe wat weg heeft van Destiny's Child, Britney Spears en Christina Aguilera zal Cyprus dit jaar geen hoge ogen gooien.

Zangeres Silia Kapsis is een professionele danseres. De podiumact zal er met dansende hunks om haar heen wel knallend zijn, maar zoiets hebben we al zo vaak gezien.

Het is weer eens een kloon van ‘Fuego', in 2018 gezongen door Eline Foureira. Kom eens met wat nieuws Cyprus! Van dit soort inzendingen hebben we er de laatste jaren vele gezien en ik ben er wel klaar mee. Jij ook?

PORTUGAL
Iolanda – Grito

3 POINTS

deelnemer portugal 2024

Portugal deed al 54 keer mee aan het Eurovisiesongfestival, maar wist slechts één keer winnen (2017 met Salvador Sobral).

Tijdens het Festival da Cançao 2024 was Iolanda de favoriet bij de bookmakers en uiteindelijk maakte ze die verwachting waar met het nummer ‘Grito'.

Tussen al het pop en 90's geweld brengt Portugal een authentiek Portugees nummer. Zeker geen winnaar, maar waarom Portugal (op het moment van schrijven) onderaan bungelt bij de bookmakers, snap ik niet.

Misschien is het iets te vlak en saai, maar het nummer igt goed in het gehoor en komt goed tot z'n recht op het podium.

ZWITSERLAND
Nemo – The Code

2 POINTS

switzerland the code nemo

Stap in de achtbaan met deze theatrale inzending van Zwitserland. Van ballad naar drum & bass met rap, wat opera en een musical gevoel. Het doet behoorlijk chaotisch overkomen. Nou ja doet, het is chaotisch.

Het nummer gaat over de weg die genderqueer persoon Nemo aflegde toen die realiseerde man noch vrouw te zijn, maar non-binair.

‘Mezelf leren kennen was een lang en vaak moeilijk proces, maar niks doet me vrijer voelen dan het besef dat ik non-binair ben.’, aldus Nemo. De genderqueer heeft als het ware ‘The Code' (de titel van het liedje) gekraakt.

Het begin is pure plagiaat van Mozart. Het nummer is bombastisch en schiet alle kanten op zonder dat het echt ergens uit de bocht vliegt. Een beetje vreemd, maar wel lekker. De zang doet af en toen aan Mika denken.

Zwitserland doet het heel goed bij de bookmakers en is concurrent van Nederland in de tweede halve finale.

Het nummer werd live gezongen in het tv programma MusicStar (zie video hieronder) en bij de preparty in Madrid. Direct daarna steeg Zwitserland naar de 1e plek bij de bookmakers en stootte Kroatië, dat de hele maand maart op 1 stond, van de troon.

GEORGIË
Nutsa Buzaladze Firefighter

0 POINTS

songfestival deelnemers

Nutsa Buzaladze deed vorig jaar mee aan de Amerikaanse talentenjacht ‘American Idol' en eindigde bij de laatste twaalf. Ook deed ze mee aan ‘The Voice of Turkey' en zong ze een duet met Kylie Minogue.

Deze song ‘Firefighter' is zo'n typische Balkan dance nummer dat we elk jaar voorbij zien komen. Er is niks nieuws aan. Op fora zijn de mensen enthousiast maar misschien is het gewoon niet mijn ding. Misschien klinkt het in specifieke delen van Europa beter in de oren en weet men daar  deze elk jaar weer gebrachte Balkan sound wél te waarderen?

ISRAËL
Eden Golan – Hurricane

1 POINT

israel songfestival 2024

‘Hurricane' een aangepaste versie van het nummer ‘October Rain' dat volgens de organisatie te veel verwees naar de verschrikkelijke gebeurtenissen op 7 oktober.

Deze Israëlische inzending is een mooi rustig nummer dat zal opvallen tussen al het andere songfestival geknal. Er zit weinig verrassends in de song. Eden Golan zingt over een jonge vrouw die uit een persoonlijke crisis komt.

Persoonlijk doet het nummer me niets, maar het zou bij veel kijkers een gevoelige snaar kunnen raken. ‘Hurricane' doet het aardig bij de bookmakers.

Helaas kunnen we de uiteindelijke puntenaantallen die Israël krijgt niet direct koppelen aan het liedje, maar zal er ook wel of juist niet gestemd worden op Israël uit politiek motief. Hetzelfde geldt (weer) voor de inzending van Oekraïne.

ARMENIË
Ladaniva – Jako

3 POINT

eurovisie songfestival 2024

Etnische folklore klanken uit Armenië, de Balkan en India, geïnspireerd door de lokale muziek van het Franse eiland Réunion.

Ladaniva (genoemd naar de off-road SUV Lada Niva) is een Frans-Armeense wereldmuziekgroep  uit Noord-Frankrijk.

‘Jako' (Jakorricane) is een vrolijk authentiek liedje van Armenië. Een mooie zangeres met heerlijke uitstraling en een vrolijke trompet nemen je mee in een slechts 2 minuut 30 durend ‘etno folk' inzending.

De boodschap in een notendop: meisjes moeten zich altijd maar gedragen, maar ik doe wat ik wil, dus ik dans en jij zult kijken.

Op het eind zal publiek in Malmö meezingen omdat het liedje zich daar leent om te herhalen wat Ladaniva op het podium scandeert.

De song laat mensen dansen en zal van het podium af te spatten, laat dat maar aan Ladaniva over.

eurovision bookmakers

Eurovisie Songfestival 2024

Het Eurovisie Songfestival 2024 wordt gehouden in Zweden in de stad Malmö in de Malmö Arena. De eerste halve finale zal plaatsvinden op 7 mei, de tweede op 9 mei. De finale zal plaatsvinden op 11 mei.

Het is al de zevende keer dat Zweden het songfestival organiseert. Eerder organiseerde Zweden het liedjesfestijn al in 1975, 1985, 1992, 2000, 2013 en 2016. Het is in 2024 exact vijftig jaar geleden dat de Zweedse band ABBA met het nummer Waterloo het Eurovisiesongfestival van 1974 won.

De slogan is, net als in 2023, United by Music.  Actrice Malin Åkerman en comedian Petra Mede zijn de presentatrices. Petra Mede presenteerde in 2013 en 2016 met Måns Zelmerlöw.

De EBU heeft bevestigd dat Israël gewoon mee zal doen, maar onderzoekt nog wel of de inzending ‘October Rain' niet te politiek is.

Deelnemende landen

Er doen 37 landen mee aan het songfestival in 2024. Luxemburg na 31 jaar weer mee. Roemenië zou eventueel nog mee kunnen gaan doen en dan zou het aantal op 38 deelnemende landen uitkomen.

De finale bestaat uit 26 landen. Dit zijn de vijf geplaatste landen plus het gastland Zweden, dat als organiserend land automatisch is geplaatst.

Er zijn twee halve finales waar in totaal 31 landen om een plek in de finale. De halve finales hebben 15 of 16 deelnemers. De beste 10 landen van elke halve finale gaan door naar de grote finale op 11 mei.

Songfestival op TV

Het Eurovisie Songfestival is live te zien op televisie bij de AVROTROS op NPO1 vanaf 21:00 uur.

 • dinsdag 7 mei (1e halve finale)
 • donderdag 9 mei (2e halve finale met Nederland)
 • zaterdag 11 mei (finale)

Het Nederlands commentaar wordt verzorgd door Cornald Maas en Jacqueline Govaert. De zangeres van Krezip volgt Jan Smit op en is daarmee de eerste vrouw sinds 1977 die ons land van commentaar voorziet. Zet ‘m op Jackie!

Eerste halve finale

De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2024 vindt plaats op dinsdag 7 mei 2024 om 21:00 uur en is te zien op NPO1.

 • Deelnemers songfestival 1e halve finale: 15
 • Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Zweden stemmen in de 1e halve finale.
 • Aantal landen dat doorgaat naar finale: 10

De onderstaande landen zijn ingedeeld in de eerste halve finale.

landluisterdeelnemernummer
1Cyprus luisterSilia KapsisLiar
2ServiëluisterTeya DoraRamonda
3LitouwenluisterSilvester BeltLuktelk
4IerlandluisterBambie ThugDoomsday Blue
5Oekraīneluisteralyona alyona & Jerry HeilTeresa & Maria
6PolenluisterLUNAThe Tower
7KroatiëluisterBaby LasagnaRim Tim Tagi Dim
8IJslandluisterHeraScared of Heights
9SloveniëluisterRaivenVeronika
10Finland luisterWindows95manNo Rules
11Moldaviëluister Natalia BarbuIn The Middle
12Azerbaijan luisterFahreeÖzünlə Apar
13AustraliëluisterElectric FieldsOne Milkali
14Portugal luisterIolandoGrito
15Luxemburg luisterTALIFighter

Nieuw dit jaar is dat de Big 5 landen ook optreden in de halve finales. In het verleden moesten we het doen met een snippet.

In de eerste halve finale treden de volgende Big 5 landen op:

 • Verenigd Koninkrijk: Olly Alexander, “Dizzy”
 • Duitsland: Isaak, “Always on the Run”

Daarnaast zal ook Zweden, de winnaar van vorig jaar, in de eerste halve finale optreden met Marcus & Martinus, “Unforgettable”.

Tweede halve finale

De tweede halve finale met Nederland, vindt plaats op donderdag 9 mei 2024 om 21:00 uur te zien op NPO1.

 • Deelnemers songfestival 2e halve finale: 16
 • Frankrijk, Italië en Spanje stemmen in de 2e halve finale.
 • Aantal landen dat doorgaat naar finale: 10

Dit zijn de deelnemende landen in de tweede halve finale.

landluisterdeelnemernummer
1MaltaluisterSarah Bonnici Loop
2AlbaniëluisterBesa Zemrën n’dorë
3GriekenlandluisterMarina Satti Zari
4ZwitserlandluisterNemoThe Code
5TsjechiëluisterAiko Pedestal
6OostenrijkluisterKaleen We Will Rave
7DenemarkenluisterSABA SAND
8ArmeniëluisterLadanivaJako
9LetlandluisterDons Hollow
10San MarinoluisterMegara 11:11
11GeorgiëluisterNutsa Buzaladze Fire Fighter
12BelgiëluisterMustii Before the Party's Over
13Estlandluister5miinust & Puuluup Narkootikumidest
14IsraelluisterEden Golan Hurricane
15NoorwegenluisterGåteUlveham
16NederlandluisterJoost Klein Europapa

In de tweede halve finale treden de volgende Big 5 landen op:

 • Frankrijk: Slimane,  “Mon Amour”
 • Italië: Angelina Mango, “La noia”
 • Spanje: Nebulossa, “Zorra”

Songfestival 2024 finale

De finale zal plaatsvinden op 11 mei en is vanaf 21:00 uur te zien op NPO1. Er staan in totaal 26 landen in de finale. Zeker van de finale zijn de zogenaamd ‘Big 5' landen en de winnaar van vorig jaar, Zweden.

Volgorde finale songfestival 2024

Wanneer treedt Nederland op in de finale van het songfestival? Nederland is met Joost Klein als vijfde land aan de beurt, voor Israël dat een van de favorieten is.

Favorieten bij de bookmakers zoals Kroatië, Zwitserland en Frankrijk treden op in het laatste deel van de finale.

Zweden start de opening van de finale met Marcus & Martinus met het nummer Unforgettable.

De startvolgorde wordt bepaald door de producers. Die houden in de volgorde o.a. rekening met een goede balans van type liedjes. Zo wordt vermeden dat er bijvoorbeeld allemaal rustige nummer achter elkaar aan de beurt zijn.

Deelnemers songfestival finale 2024

landluisterdeelnemernummer
1ZwedenluisterMarcus & MartinusUnforgettable
DuitslandluisterIsaak Always On The Run
Verenigd KoninkrijkluisterOlly Alexander Dizzy
FrankrijkluisterSlimane Mon Amour
ItaliëluisterAngelina Mango La Noia
SpanjeluisterNebulossa ZORRA
eurovision fans

Songfestival Rehearsal 2024

De Songfestival rehearsals zijn erg belangrijk. Een rehearsal is een repetitie. Tijdens de rehearsals staan de deelnemers voor het eerst op het podium in Italië.

De Eurovision bookmaker odds zullen grote schommelingen vertonen vanaf het moment dat deze repetities beginnen. Dan is goed te zien hoe de act er uit komt te zien én is te beoordelen of er zuiver wordt gezongen. We zullen dan grote schommelingen zien in de odds bij de Eurovision bookmakers.

Wanneer starten de Eurovisie Songfestival 2024 rehearsals? De Songfestival rehearsals starten zondag 28 april 2024.

Hebben de bookmakers het vaak goed?

Hoe goed zijn de voorspellingen van de bookmakers bij het songfestival? We kunnen je vertellen dat de bookies het vaak bij het rechte eind hebben.

Hieronder zie je de voorspellingen van de songfestival bookmakers bij de start van de finale van 2023.

De bookmakers hebben de uitslag behoorlijk goed voorspeld. De top 5 uitslag was: Zweden, Finland, Israël, Italië en Noorwegen. Met Spanje en Frankrijk sloegen de online bookmakers de plank finaal mis. Check…

LANDODDSARTIESTTITEL
11Zweden1.40LoreenTattoo
22Finland3.50KäärijäCha Cha Cha
36Oekraïne10TvorchiHeart of Steel
43Israël19Noa KirelUnicorn
55Noorwegen26AlessandraQueen of Kings
617Spanje34Blanca PalomaEaea
716Frankrijk36La ZarraÉvidemment
84Italië41Marco MengoniDue vite
925Verenigd Koninkrijk67Mae MullerI Wrote A Song
107België81GustaphBecause of You
1115Oostenrijk126Teya & SalenaWho The Hell Is Edgar?
1213Kroatië151Let 3Mama ŠČ!
1314Armenië151BrunetteFuture Lover
149Australië251VoyagerPromise
1510Tsjechië251VesnaMy Sister's Crown
1620Zwitserland501Remo Forrer(7 maart)
1719Polen501BlankaSolo
1926Duitsland1000Lord Of The LostBlood & Glitter
1812Cyprus1000Andrew LambrouBreak a Broken Heart
208Estland1000AlikaBridges
2121Slovenië1000Joker OutCarpe Diem
2218Moldavië1000Pasha ParfenySoarele și Luna
2324Servië1000Luke BlackSamo mi se spava
2423Portugal1000MimicatAi Coração
2511Litouwen1000Monika LinkytėStay
2622Albanië1000Albina & Familja KelmendDuje

Overigens voorspelden de bookmakers bij de halve finale met Nederland exact de 10 landen die door zouden gaan. Een 100% score voor de bookies!

songfestival bookmaker

Bookmakers songfestival uitleg

Niet alleen het Songfestival wordt steeds populairder, ook een gokje wagen op de winnaar bij een Songfestival bookmaker neemt aan populariteit toe. Zeker nu online gokken sinds oktober 2021 is toegestaan en je bij legale wedkantoren voorspellingen kunt doen.

Wat is een bookmaker?

Een bookmaker is een (online) gok aanbieder die weddenschappen met een bepaalde notering (odd) aanbiedt waarop geld op kan worden ingezet.

Het maakt het kijken naar het Eurovisie Songfestival een stuk spannender wanneer je een weddenschap bij een bookmaker hebt geplaatst op deelnemend land. Veel fans luisteren vooraf alle inzendingen en maken favorietenlijstjes.

Een deel van die fans besluit om wat geld op hun favoriete land in te zetten bij bookmakers Eurovision 2024 aanbieders. Maar welke bookmakers zijn er in Nederland?

Wedden op het Songfestival

In Nederland zijn er inmiddels meer dan tien online casino's met een licentie. Je kunt daar dus betrouwbaar en veilig een gokje wagen, want deze aanbieders hebben een vergunning gekregen van de Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA).

Als online casino aanbieder moet je overigens aan strenge eisen voldoen om een vergunning te krijgen.

De meeste online casino's zijn ook bookmaker, wat inhoudt dat je er kunt wedden op o.a. voetbal en andere sporten.

Helaas wordt het door de Nederlandse Kansspelautoriteit niet toegestaan om te wedden op het Songfestival. Deze weddenschappen zijn dan ook niet te vinden bij de legale bookmakers.

wedden op het songfestival

Gokken op Songfestival verboden

Binnen de Nederlandse markt voor weddenschappen worden bepaalde categorieën niet toegestaan, waaronder event betting. Hieronder vallen weddenschappen op bijvoorbeeld de Amerikaanse presidents­verkiezingen en het Eurovisie Songfestival.

“De integriteit van het verloop van sommige van deze gebeurtenissen laat zich lastig vaststellen. Hoewel er belangstel­ling kan bestaan voor dit soort weddenschappen, houdt het een onevenredig groot risico in op matchfixing of handel met voorwetenschap.” (bron: kansspelautoriteit.nl)

Wij vinden dit grote onzin. Het Eurovisie Songfestival is 100% transparant over het stemgedrag van elk afzonderlijk land en wat daar de bewoners en de jury hebben gestemd. Dus wij van Intikkertje snappen niet waar die angst van matchfixing bij het Eurovisie Songfestival op is gebaseerd.

Reactie Kansspelautoriteit

Uiteraard hebben wij de Kansspelautoriteit gevraagd om uit te leggen in hoeverre de uitslag Eurovision Songcontest gemanipuleerd zou kunnen worden. En waarom wij in Nederland niet kunnen wedden op het Eurovisie Songfestival.

Dit was het antwoord dat ik kreeg van de KSA: “Weddenschappen mogen alleen worden aangeboden als de wedstrijden waarop gewed kan worden, onder toezicht staan. Bij weddenschappen als door u bedoeld, is van een dergelijk toezicht geen sprake.”

Gokken bij bookmakers songfestival verboden

De Nederlandse kansspelaanbieders die weddenschappen aanbieden, de online casino bookmakers, mogen in Nederland dus geen event weddenschappen zoals het Eurovisie Songfestival aanbieden.

Wil je inzetten op het Songfestival, dan zul je dus op zoek moeten naar een van de Eurovision bookmakers die in Nederland illegaal zijn. Online wedden op het songfestival bookmakers maakt kijken naar het evenement een stuk spannender.

Daar kun je dan o.a. inzetten op welk land de finale zal halen. Ook kun bij deze ESC bookmakers wedden of een land in bijvoorbeeld de top 3 of top 5 komt of welk land als laatste gaat eindigen.

songfestival bookmakers 2024

Songfestival Bookmakers tip: zet tijdig in

Wil je inzetten op het Songfestival, luister de liedjes dan tijdig. Elk land bepaalt zelf wanneer de artiest en het liedje bekend worden gemaakt. We raden je aan om het liedje dan direct te luisteren.

Weet het liedje jou te raken en heb jij er vertrouwen in dat de song hoog zal eindigen? Dan kun je er wat geld op inzetten.

Het vervelende is namelijk dat wanneer je wacht tot bijvoorbeeld een week voor de finale, de odds van het liedje al erg laag kunnen zijn. Veel mensen hebben dan al op die favoriete landen ingezet waardoor je er bijna niets meer voor krijgt (lees: de odd is heel laag).

Probeer de pareltjes dus tijdig te ontdekken, al neem je natuurlijk wel een risico. Wat jij mooi vindt, hoeft de rest van Europa niet aan te spreken. Zo zette ik ooit geld in op een liedje van Duitsland. Het liedje werd laatste.

Het is ook leuk om bij een van de Eurovisie bookmakers geld in te zetten op een land. Je kijkt dan toch met een hele andere blik en met nog meer spanning naar de Songfestival puntentelling.

Winnen bij Eurovision Bookmakers

In 2017 heb ik zelf ook geld ingezet bij een Songfestival bookmaker. Als Songfestival fanaat had ik alle liedjes zo'n twee maanden voor het evenement al beluisterd. Voor mij sprong Portugal er bovenuit, al was de performance wat ‘raar', maar dat deerde me niet.

Ik besloot om €50 in te zetten op het liedje “Amar pelos dois”, gezongen door Salvador Sobral. Portugal stond toen, twee maanden voor het Songfestival, helemaal niet hoog bij de bookmakers. Je kreeg 14 x je inleg voor een overwinning van Portugal.

€700 gewonnen met Portugal

Pas de weken daarna steeg Portugal naar 1 bij de bookmakers en daalde de waarde van de odd van 14 naar rond de 2. Gelukkig had ik tijdig op Portugal ingezet toen de quotering nog hoog was! Daardoor won ik €700 (14 x €50).

In 2021 zette ik vol zelfvertrouwen €50 in op Frankrijk het nummer “Voilà” van Barbara Pravi. Ook weer ruim van te voren deed ik mijn weddenschap, al stond Frankrijk toen al hoog bij de bookmakers.

De odd was 6 en dat vond ik het wel waard. Italië stond toen bij de bookies op 1, waar ik niks van begreep. Wat een herrie was dat (lol). Maar helaas kwam mijn voorspelling net niet uit. Frankrijk werd tweede omdat die knappe Italiaanse zanger van Maneskin de stemmende kijker het hoofd op hol liet slaan.

Eurovision Polls

Er is een aantal grote Eurovision blogs dat aan website bezoekers vraagt te stemmen op hun favoriete inzending. Dit geeft vaak ook een goed beeld welke landen er kans gaan maken om te winnen en welke totaal niet.

Een grote weblog is Wiwibloggs die Eurovision Polls houdt waar ook vele duizenden fans hun stem uitbrengen.

Gevaar hierin zit dat de uitslag vertekend kan zijn omdat mensen op hun eigen land stemmen. Stel er komen bijvoorbeeld relatief meer Roemeense fans op de site af dan zal Roemenië waarschijnlijk relatief veel stemmen krijgen van deze groep.

Een Eurovisie songfestival poll geeft wel enigszins inzicht in welke landen er favoriet zijn.

Bookmaker Eurovision odds

Vooraf kun je bij de songfestival bookmakers bekijken welke landen er favoriet zijn om het Songfestival te winnen. Of een land favoriet is of niet kun je zien aan de hoogte van de ESC 2024 odds, de zogenaamde Eurovision odds. Hoe lager de odds des te groter de kans is dat de inzending hoog zal eindigen.

Odds Eurovision 2024

De odd, ook wel quotering genoemd, speelt een belangrijke rol bij het online gokken en wedden op het Songfestival maar ook bij voetbal en andere sporten. De odd is de waarde die hangt aan de voorspelling. Het is het getal dat je ziet staan achter het land.

Een odd is het getal dat aangeeft hoe vaak de bookmaker je inzet vermenigvuldigt bij winst.

Stel bijvoorbeeld dat er bij Nederland een odd van 16 staat. Dit betekent dat je 16x je inleg wint wanneer Nederland het Songfestival wint. Een land dat op nummer 1 staat bij de bookmakers heeft vaak een odd tussen de 2 en de 3.

Hoe worden de Songfestival bookmakers odds bepaald?

Bookmakers Eurovision odds zijn handig omdat je hieraan kunt zien of een liedje kans maakt om te winnen. Bij een bookmaker zie je een ranking van de favoriete landen op volgorde van de kans om te winnen. Maar hoe en door wie wordt die ranglijst en de Eurovision betting odds bepaald?

Het antwoord is eigenlijk vrij simpel. De mensen die geld inzetten bepalen of een land wel of niet favoriet is om te winnen. Zetten er veel mensen in op een bepaalde inzending dan is er veel vertrouwen bij de gokkers dat het zal winnen of hoog zal eindigen.

Wordt er veel geld ingezet op een land, dan stijgt hij in de ranglijst en dalen de Eurovision odds (quotering).

Odds Eurovision stijgen en dalen bij Bookmakers songfestival

Naarmate het Songfestival dichterbij komt gaan er steeds meer mensen geld op inzetten. Dat zorgt ervoor dat de Eurovision 2024 odds en de posities van de landen wisselen bij de songfestival bookmakers.

Ook de repetities (songfestival rehearsals) hebben grote invloed op de odds. Want tijdens de rehearsals krijgen we ook voor het eerst een beeld van de act en de live zangkwaliteiten.

Het liedje kan van te voren indruk hebben gemaakt, maar de performance kan ontzettend tegenvallen. En die speelt ook een hele belangrijke rol bij de kans om het festijn te winnen. Ook kunnen de zangprestaties tijdens de repetities zwaar tegenvallen.

De bookmaker Eurovision odds wijzigen dus constant. Gokkers bekijken de repetities, volgen meningen op Twitter, bekijken polls en lezen blogs. Via allemaal verschillende media wordt informatie vergaart om te beoordelen wat de kansen zijn van de deelnemende landen.

Voorspellen de bookmakers het Songfestival juist?

Allereerst zijn het niet de bookmakers die voorspellen. Het zijn gokkers die voorspellen. Zij bepalen met hun inzetten de posities en waardering van de deelnemende inzendingen.

De voorspellingen van de bookmakers songfestival komen niet altijd perfect uit. Maar het zit wel altijd verbazingwekkend goed in de juiste richting. Zo zal iemand die vooraf als winnaar wordt voorspeld bijna altijd in de top 3 of top 5 eindigen.

Best opmerkelijk dat de bookmakers er altijd zo dichtbij zitten. Want van ongeveer 40 deelnemers de eindklassering zo goed weten te voorspellen is best knap.

Zeker als je bedenkt dat alles op de finale avond zelf nog moet plaatsvinden. Er kan van alles misgaan. De vooraf tot favoriet gekroonde deelnemer kan tijdens de live finale bijvoorbeeld vals zingen.

Vooraf lezen gokkers zich in en verdiepen zich in de liedjes en mening van luisteraars. Met de nadruk op vooraf. Het is altijd maar de vraag of het optreden naar verwachting verloopt.

De finale van het Eurovisie Songfestival vindt plaats op zaterdag 11 mei. De eerste halve finale zal plaatsvinden op 7 mei, de tweede op 9 mei. Joost Klein (Nederland) komt uit in de tweede halve finale in het tweede gedeelte.
Het Eurovisie Songfestival start om 21:00 uur. Zowel de halve finales als de finale starten om 21:00 uur. Het eerste liedje is meestal na een kwartier te horen.
Er doen in totaal 37 landen mee aan het Eurovisie Songfestival in Zweden, Malmö. Dat heeft de EBU zojuist bekendgemaakt. Dit is hetzelfde aantal als tijdens het festival in Liverpool in 2023.
4.6/5 - (76 stemmen)
author1331

Stefan is oprichter van de website Intikkertje en is al zijn hele leven geïnteresseerd in wedden op sport en casino’s.

Hij schrijft graag over de ontwikkelingen en nieuwtjes op casinogebied. Ook bezoekt hij de online casino's en beoordeelt deze in casino reviews.

Vijftien jaar geleden startte hij deze website als voetbalpoule platform waar inmiddels meer dan 400.000 voetbalfans een poule invulden.

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL