toto casino app
Home » Blog » TOTO-speler kan fluiten naar € 143.000,-, rechter stelt bookmaker in het gelijk

TOTO-speler kan fluiten naar € 143.000,-, rechter stelt bookmaker in het gelijk

Een speler die dacht € 143.000,- gewonnen het hebben, is een illusie armer en een bonnetje met proceskosten rijker. De man had bookmaker TOTO voor de rechter gesleept om een verloren verklaarde weddenschap aan te vechten. De rechter stelde TOTO echter in het gelijk.

In 2020 had de betreffende speler ingezet op een viervoudige weddenschap bij , dat op dat moment nog de enige legale bookmaker van Nederland was. De weddenschap die de speler gesloten had betrof een weddenschap waarbij hij met dubbele kans voorspelde welk team in vier voetbalwedstrijden de eerste helft zou winnen en of beide teams zouden scoren.

Goed gegokt, toch verloren

De man wist met gebruikmaking van de dubbele kans-functie, waarbij je inzet op twee mogelijke resultaten in plaats van één, goed te voorspellen welke teams in alle vier de wedstrijden met een voorsprong de kleedkamer in gingen. Ook wist hij correct te voorspellen dat beide teams in de wedstrijd zouden scoren.

De speler interpreteerde de schrijfwijze van dit laatste aspect van de weddenschap anders dan TOTO dat deed. De man dacht dat de voorspellingen op de ruststanden sloegen, maar dat het aspect dat beide teams tot scoren zouden komen voor de hele wedstrijd gold. Volgens de bookmaker had dit aspect van de weddenschap echter uitsluitend betrekking op de eerste helft. Daarom werd de weddenschap als verloren aangemerkt.

Naar de rechter

De speler was het daar niet mee eens en stapte naar de rechter. De speler eiste zijn winst van € 143.000,- alsnog op vanwege de onduidelijke omschrijving van de weddenschap. De man had in eerder stadium contact gezocht met de klantenservice van TOTO en was daar naar eigen zeggen bevestigd in zijn lezing van de weddenschap.

TOTO kon aantonen dat de man na dit gesprek nog twee keer contact had opgenomen met de klantenservice. Bij deze twee contactmomenten werd hem wel gezegd dat alle componenten van de weddenschap enkel over de eerste helft gingen.

Schrijfwijze weddenschap onveranderd

TOTO voerde succesvol aan bij de rechter dat wanneer er in een weddenschap een tijdsperiode staat vermeldt, zoals in dit geval eerste helft, dat deze omschrijving dan voor de hele weddenschap geldt. De rechter ging daarin mee en veroordeelde de speler tot het betalen van een kleine € 10.000,- aan proceskosten. De schrijfwijze van de weddenschap is niet aangepast in het sportsbook van TOTO. Wees dus alert bij het plaatsen van een weddenschap.

2/5 - (3 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL