Home » Blog » Wedden op Nederland-Frankrijk: Fransen favoriet

Wedden op Nederland-Frankrijk: Fransen favoriet

Het is weer een spannend EK kwalificatie weekje. Nederland neemt het op tegen Frankrijk en Griekenland. Weet Oranje een goede stap te zetten naar EK kwalificatie voor het EK 2024 in Duitsland?

Op vrijdag 13 oktober speelt het Nederlands Elftal thuis in de Johan Cruijff ArenA tegen Frankrijk om het vervolgens op maandag 16 oktober in Athene op te nemen tegen Griekenland.

Voorbeschouwing Nederland-Frankrijk

Frankrijk is koploper in Groep B. De nummers een en twee van de groep plaatsen zich direct voor het EK 2024.

Group B

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 FrankrijkFrankrijk 8 7 1 0 22
2 NederlandNederland 8 6 0 2 18
3 GriekenlandGriekenland 8 4 1 3 13
4 IerlandIerland 8 2 0 6 6
5 GibraltarGibraltar 8 0 0 8 0
 
Qualify EURO Cup

Laten we even kijken naar de laatste wedstrijden tussen Nederland en Frankrijk.

Sinds 2017 speelde de landen vier keer tegen elkaar. Het Nederlands elftal wist er slechts eentje te winnen. De laatste keer op 24 maart 2023 ging Oranje kansloos onderuit in Frankrijk in het EK kwalificatieduel in groep B.

Kortom: de trackrecord van Nederland tegen Frankrijk is niet goed.

Oranje kent veel afwezigen

Daar komt bij dat Oranje een groot aantal spelers mist. Bondscoach Ronald Koeman kan geen gebruik maken van: Justin Bijlow, Jurrien Timber, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Cody Gakpo, Sven Botman, Tyrell Malacia, Wout Weghorst en Memphis Depay.

Vooral Frenkie de Jong zal gemist worden. Aan de andere kant biedt het voor Koeman kans om andere spelers uit de Oranje selectie een kans te geven om zich te bewijzen.

En Frankrijk dan? Nou, de Franse bondscoach Didier Deschamps reist af op volle oorlogssterkte. Oranje zal dus boven zichzelf uit moeten stijgen om een overwinning in de wacht te kunnen slepen.

oranje spelersFrankrijk favoriet bij de bookmakers

Al met al zijn de verwachtingen van Oranje niet al te hoog gespannen. Dat zien ook de online bookmakers. Frankrijk beschikt simpelweg over meer kwaliteit en over spelers die het verschil kunnen maken. Met Griezmann, Mbappé en Benzema beschikken de Fransen over spelers om je vingers bij af te likken.

Het Nederlands Elftal is achterin niet op z'n sterkst, dat is te zien aan het aantal doelpunten dat Oranje de laatste wedstrijden om de oren krijgt. Frankrijk kreeg daarentegen in de eerste vijf EK kwalificatiewedstrijden nog geen doelpunt tegen!

Wel verloor Frankrijk op 12 augustus 2023 van het kwakkelende Duitsland met 2-1.

Nog een voordeeltje voor Frankrijk: Zij kunnen frank en vrij voetballen. De Fransen staan eerste in groep B en wisten het eerste duel te winnen. Een verlies voor de Fransen kunnen ze hebben.

Nederland-Frankrijk odds

Wil je wedden op het Nederlands Elftal? Voor een overwinning van Nederland zijn 3.15, Frankrijk 2.25 en een gelijkspel 3.40.

Frankrijk is met 2.25 een mooie quotering om te pakken. Ook over 2.5 goals zien we wel gebeuren (1.83). De Fransen scoren makkelijk, terwijl Oranje achterin nogal eens een steekje laat vallen.

3/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL