wk bookmakers nederland
Home » Blog » WK 2022 voorbeschouwing: prognose en voorspelling Nederland

WK 2022 voorbeschouwing: prognose en voorspelling Nederland

In deze WK voorbeschouwing analyseren we voor op de kansen van Nederland. Hoever gaat Nederland komen? Maakt Nederland kans om het WK 2022 of het EK 2024 te winnen? Is je weddenschap op een WK titel voor Nederland weggegooid geld? Geven de bookmakers in Nederland Oranje een kans?

Lees dit artikel over onze prognose van Nederland op het WK in Qatar. Wedden dat je er wat van opsteekt?

Na het lezen van deze WK voorbeschouwing over het Nederlands Elftal weet je wat je van Oranje kunt en mag verwachten op het WK 2022 in Qatar. Gaat het WK 2022 Nederland een WK titel opleveren?

WK voorspellingen en prognose

Het afgelopen WK 2018 waren we er niet bij, maar gelukkig kunnen we dit WK weer genieten van het Nederlands Elftal op het Wereldkampioenschap voetbal.

Nederland was WK finalist in 1974, 1978 en 2010. Wist je dat Nederland in 2014 nog derde op de FIFA wereldranglijst stond? Het lijkt wel een eeuwigheid geleden dat Nederland mondiaal goed voor de dag kwam. Daar moet verandering in komen! Op dit moment staat Nederland overigens 8e op de wereld FIFA ranking.

Oranje zorgt altijd voor spektakel dankzij de attractieve speelstijl. Het WK 2022 belooft, ondanks de kritiek op het land Qatar, een mooi voetbalfeest te worden.

Straten zullen weer Oranje kleuren en Nederlandse fans zullen in Qatar in een Oranje mars naar het stadion wandelen. Organisaties van eerdere kampioenschappen gaven stuk voor stuk aan dat deze Oranje gewoonte het toernooi kleur gaf.

Nederland is misschien klein qua oppervlakte, maar groots in voetbalprestaties. Een WK met Nederland staat garant voor spektakel. Zo haalde we driemaal de WK-finale en werden we in 1988 Europees kampioen. Daarnaast verloor Oranje in 2019 de finale van de allereerste Nations League. Voor een klein landje mogen we best trots zijn op onze prestaties, al zou een WK-titel eindelijk wel eens welkom zijn!

De grote vraag is wat de Nederlandse WK selectie in 2022 op het WK kan. Kan Nederland het WK winnen? Dat lees je in onze onderstaande WK voorspellingen.

wint Nederland het WK

Prognose Nederland op WK 2022

Bondscoach Louis van Gaal beschikt over een uitstekende selectie waar we in elke linie spelers van wereldniveau kunnen plaatsen. Misschien is de positie van keeper nog de grootste punt van zorg.

Nederland heeft gunstig geloot en moet groep A fluitend en vrijwel zeker met een eerste plek kunnen afsluiten. Die kans is volgens de bookmakers 64%. Wanneer Nederland eerste wordt in groep A dan speelt het in de achtste finales tegen de nummer 2 uit groep B. Deze groep bestaat uit Engeland, Wales, USA en Iran.

De bookmakers zien met 74% kans Engeland groepswinnaar worden in groep B. Omdat Iran de zwakste broeder is in de groep zal Nederland is de zeer waarschijnlijk dat Nederland in de achtste finales speelt tegen Wales, maar dit zou ook USA kunnen zijn. Nederland is dan favoriet om de achtste finale te winnen en zal dan doorstromen naar de kwartfinales.

In de kwartfinale zou Nederland de winnaar van 1C-2D, meest waarschijnlijk Argentinië-Denemarken ontmoeten. Een kwartfinale van Nederland tegen Denemarken of Argentinië biedt dan zeker mogelijkheden voor Nederland. Wint Nederland die kwartfinale dan wacht er een zware opgave in de halve finale.

Volgens ons model zou Oranje dan stuiten op Brazilië of Spanje. Beide tegenstanders worden iets hoger ingeschat dan het Nederlands Elftal.

Voorspelling Nederland op weg naar WK finale

Mocht Nederland de finale halen, dan zou dat best wel eens kunnen via onderstaande route. Daarbij is de halve finale tegen Brazilië (of Spanje) de moeilijkste wedstrijd om de finale te bereiken.

Hoe ver komt Nederland tijdens het WK 2022?

fase WK 2022kanstegenstander Nederland
Achtste finale88.5%Wales of USA
Kwartfinale57.9%Argentinië of Denemarken
Halve finale31.3%Brazilië of Spanje
Finale15.4%Frankrijk
WK winnaar5.9%Nederland

Als je ons meest waarschijnlijke model bekijkt dan lijkt de kwartfinale en zeker de halve finale het maximaal haalbare voor Nederland. Nederland heeft alle kaarten in handen om ver te komen. Een goede bondscoach en een uitstekende selectie vormen hierbij de basis. Ook het plezier in de groep, het voor elkaar door het vuur gaan en het geloof in een WK titel spelen een belangrijke rol.

Misschien zitten we met Kerst aan tafel met de wetenschap dat Nederland het WK heeft gewonnen. De kans is klein, maar wie niet gelooft…

bookmaker wk

Verwachtingen bookmakers Nederland

Wat denken de bookmakers over de kansen van Nederland op het WK? Overleeft Nederland de groepsfase? En nog belangrijker: Hoe ver gaat Nederland komen dit WK?

Jij en ik kunnen dat voorspellen op basis van ons gevoel. Maar wat zeggen de data en de gokkers? Bij een bookmaker als wordt er voor miljoenen ingezet op het WK. Hoe meer er wordt ingezet op een bepaalde uitslag, des te lager de quotering (odds) wordt.

Aan de hand van de quoteringen bij de bookmakers, voorspellen we de kansen van Nederland.

Nederland favoriet groep A

Het WK speelschema is bekend en Nederland is daarbij ingedeeld in groep A. In deze groep is Oranje met afstand de favoriet. Verwacht wordt dat Nederland de andere landen in de groep Senegal, Ecuador en Qatar ruimschoots voor zal blijven.

De odds fluctueren maar liggen zo rond de 1.45 m.b.t. een eerste plek voor Nederland in de groep. De kans dat Nederland groepshoofd wordt ligt rond de 64%.

Groep A

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 NederlandNederland 3 2 1 0 7
2 SenegalSenegal 3 2 0 1 6
3 EcuadorEcuador 3 1 1 1 4
4 QatarQatar 3 0 0 3 0

Nederland haalt de kwartfinales

De bookmakers verwachten dat Nederland de kwartfinales zal bereiken. Dat is te zien aan de odd van 1.72 die je krijgt als je daar op inzet. Maar daarna is het volgens de bookmakers wel over.

Nederland kampioen in halve finales

Al vijf keer speelde Nederland een halve finale tijdens een WK voetbal. Zit er dit keer weer een halve finale plek in voor het Nederlands elftal? Nee, de bookmakers hebben andere landen hoger op hun lijstje staan om de laatste vier te bereiken.

Er kunnen maar vier landen een halve finale spelen! Nederland staat bij de bookies op plek 9 en valt dus buiten de favorieten. Behaalt Nederland de halve finale dan beloont de bookmaker je met 3.75 keer je inleg. Ter vergelijking. Bij de grote favorieten Brazilië en Frankrijk ligt dat rond de 2.50.

Nederland finale WK 2022

Bereikt Nederland de finale dan win je 6.50 keer je inzet. Voor topfavorieten Brazilië en Frankrijk verdien je 3.50 keer je inleg. Een finaleplaats lijkt er dus niet in te zitten voor Oranje, als het aan de bookmakers ligt.

Nederland winnaar WK 2022

Maakt Nederland kans om het WK te winnen? Ja, Nederland maakt kans om het WK in Qatar winnen, al is de kans klein, zo’n 6,7%. Zet je je geld in op Nederland dan win je rond de 14 keer je inzet.

Er zijn zeven landen die volgens de bookmakers meer kans maken om het Wereldkampioenschap voetbal 2022 te winnen. Brazilië maakt met 16.7% de meeste kans om het WK 2022 te winnen, gevolgd door Frankrijk (14,3%) en Engeland (13,4%).

Wint Nederland WK?

Gaat Nederland het WK 2022 winnen? Nee, volgens de prognoses van bookmakers zijn er zeven landen die meer kans maken dan Nederland om het WK voetbal in Qatar te winnen. De kans dat Nederland het WK wint is 6.7%.

WK voetbal wedden

Wil je wedden op het WK voetbal dan kun je in Nederland je weddenschap plaatsen bij de onderstaande legale bookmakers. Als nieuwe speler ontvang je een bonus. Dit is bedrag dat je ontvangt om mee te wedden op sport.

Topscorers Nederland WK 2022

De selectie van Nederland WK 2022 herbergt een aantal doelpuntenmakers. In de kwalificatie kwam het bijvoorbeeld al tot 33 doelpunten in 10 wedstrijden. Dit zegt iets over hoe gemakkelijk Nederland scoort.

De belangrijkste speerpunt in de aanval van Nederland is Memphis Depay. Hij scoorde 12 keer in de kwalificatie. Inmiddels staat hij op 39 goals in Oranje en staat hij vierde op de lijst van topscorers aller tijden in Nederland.

Memphis mag dan veel doelpunten maken, maar hij is niet de enige die belangrijk is. Zo maakte middenvelder Davy Klaassen opvallend veel doelpunten in de kwalificatie. Hij scoorde 4 keer, vaker dan aanvallers als Luuk de Jong en Steven Berghuis.

topscorer wk 2022

Pakt Memphis de titel WK-topscorer?

Wie wordt er topscorer van het WK 2022? De kans dat Memphis Depay het wordt, is behoorlijk. Memphis staat op de achtste plaats op de lijst van voetballers die de grootste kans maken op topscorer op het WK in Qatar te worden.

Tegenwoordig wordt je topscorer van een WK als je zes doelpunten scoort. De laatste edities ben je met dit aantal verzekerd van het meest aantal gescoorde doelpunten als speler.

Je verdiend 25 keer je inzet wanneer Depay topscorer wordt. Meer vertrouwen hebben de bookmakers in Harry Kane en Kylian Mbappe. Worden een van hen topscorer van het WK dan verdien je slechts 8 keer je inzet.

Van andere Nederlandse spelers wordt minder verwacht bij de bookmakers. Opvallend is dat de tweede naam die je tussen de vele kanshebbers vindt die van Arnaut Danjuma is. Al wordt de kans dat hij topscorer wordt ongeveer half zo groot als die van Memphis ingeschat.

Sterspelers van Nederland

Nederland is een klein land, maar we staan al decennia bekend als een land met goede voetballers. Dat is anno 2022 niet anders. Bovendien dient de volgende generatie zich alweer aan.

Het Nederlands elftal telt een aantal jonge Oranje spelers en Louis van Gaal schuwt het niet om deze talenten een kans te geven.Talloze Nederlandse jonge spelers kunnen zich dit toernooi in de kijker spelen en uitgroeien tot het selecte groepje stervoetballers dat de wereld telt.

Aanvoerder Virgil van Dijk

De Nederlandse speler met de grootste naam wereldwijd is Virgil van Dijk. Toch wordt het WK 2022 pas zijn eerste grote toernooi als speler.De vice aanvoerder van Liverpool is ook de aanvoerder van het Nederlands elftal. Met Liverpool won hij al grote prijzen zoals de Champions League. Na het verlies van de Nations League finale is Virgil’s doel een grote prijs met Oranje te pakken.

wk wedden nederland

Memphis Depay: soms geniaal, soms kluns

Memphis Depay is dé spits van het Nederlands elftal. Met goede aanvoer vanaf de zijkanten en vanaf het middenveld krijgt de Nederlandse spits behoorlijk wat kansen om te scoren. Ook al is niet alles raak wat Memphis raakt, toch vallen er een hoop ballen in het netje. Bij Depay moet alles goed in het koppie zitten, anders speelt hij een hopeloze wedstrijd.

Depay is zelfs op jacht naar de titel ‘topscorer aller tijden’ van Nederland. Die titel is nu nog in handen van Robin van Persie. Depay is nog een tiental doelpunten verwijderd van deze titel. Met Qatar en Ecuador in de poule zou het voor Depay mogelijk moeten zijn het doelpuntenaantal wat op te schroeven.

Maar een tiental doelpunten tijdens een WK scoren is tegenwoordig bijna onmogelijk. De enige die dat ooit lukte was de Duitser Gerd Müller. Hij wist tijdens het WK voetbal in 1970 maar liefst 10 doelpunten te scoren. De laatste WK edities ben je WK topscorer wanneer je 5 of 6 keer weet te scoren.

Ruwe diamant Jurriën Timber

Jurriën Timber werd in 2021 één van de jongste spelers die Nederland ooit op een groot toernooi opstelde. Hij was nog altijd maar 19 jaar toen hij in de openingswedstrijd van het EK in de basisopstelling stond opgesteld. Op dit moment is hij één van de meest gewilde spelers op de internationale transfermarkt.

Timber is ook buiten Nederland een echte ster aan het worden. Hij wordt door veel grote clubs begeert. De scouts van de grote teams zullen dan ook met extra aandacht kijken naar de prestaties van Timber.

Of Timber een basisplaats in de selectie van Oranje krijgt is overigens hoogst onzeker. Achterin heeft hij concurrentie van een aantal andere top verdedigers waarover bondscoach Louis van Gaal kan beschikken.

Feitjes over het Nederlands Elftal

Vaakst top 4 zonder te winnen

Een treurig feitje. Er is geen land op aarde dat zo vaak de halve finales van het WK haalde zonder het toernooi te winnen. Nederland deed dat tot nu toe vijf keer. Drie keer daarvan haalden we de finale. Die finales, in 1974, 1978 en 2010, werden alle drie verloren.

Het verliezen van WK finales is voor Nederland nog net geen nationaal trauma, al denken veel oudere mensen die de verloren WK finales in 1974 en 1978 wel anders over.

Van Gaal in toplijst

Veel spelers en trainers van het Nederlands elftal hebben records in zicht. Zo heeft bondscoach Louis van Gaal bijna bij de top 3 bereikt van bondscoaches met de meeste wedstrijden. Op het WK kan hij de tweede plek pakken op deze ranglijst. Om de nummer 1 te worden zal Louis het Nederlands Elftal nog een twintigtal wedstrijden coachen.

Nederlands succes in Azië

Het Nederlands Elftal kan eerdere goede prestaties in Azië voortzetten. De laatste keer dat Oranje een toernooi in Azië speelde, was tijdens de Olympische Spelen in 2008. Toen werd in Peking de kwartfinale gehaald.

Daarin werd verloren van de latere winnaar Argentinië met toen opkomende sterren als Angel Di Maria en Lionel Messi. Van Gaal beschikt over een goede selectie dus wie weet zit er nog meer in dit keer op Aziatische bodem.

Resultaten Nederland WK voetbal

Nederland heeft veel successen geboekt op het WK voetbal, maar won het WK voetbal nog nooit. Het is de elfde keer dat Oranje meedoet aan het Wereldkampioenschap voetbal.

WK jaartalresultaat Nederland
19341e ronde
19381e ronde
19742e (verliezend finalist)
19782e (verliezend finalist)
19908e finale
1994kwartfinale
19984e (verloren in halve finale)
20068e finale
20102e (verliezend finalist)
20143e (verloren in halve finale)

De grootste successen behaalde het Nederlands Elftal in de jaren ’70. Toen lukte het Oranje om twee keer achter elkaar de WK-finale te halen. In beide gevallen ging die verloren tegen het gastland. In 1974 werd met 2-1 van Duitsland verloren. In 1978 kwam het tot een verlenging. Uiteindelijk werd daarin met 3-1 van Argentinië verloren.

Halve finale 1998 in Frankrijk

We moesten twintig jaar wachten voor het volgende grote succes op een mondiaal niveau. In WK1998 in Frankrijk behaalde Nederland de halve finale. Die verloren we na penalties van Brazilië. Daarna werd de troostfinale tegen Kroatië met 1-2 verloren. Hierdoor eindigde Oranje op een eervolle vierde plek.

Oranje succesvol op WK 2010 en 2014

In 2010 werd voor de derde keer in de geschiedenis de finale gehaald. Helaas verloor Nederland de finale door een doelpunt van Andrés Iniesta in de 116e minuut van de verlenging.

Op WK 2014 in Brazilië, werd de halve finale gehaald. Daarin werd na penalty’s van Argentinië verloren. Nederland wist wel overtuigend Brazilië met een 3-0 overwinning van de mat te spelen in de troostfinale. Oranje werd derde op het WK 2014 in Brazilië.

3.3/5 - (36 stemmen)
author1331

Stefan is oprichter van de website Intikkertje en is al zijn hele leven geïnteresseerd in wedden op sport en casino’s.

Hij schrijft graag over de ontwikkelingen en nieuwtjes op casinogebied. Ook bezoekt hij de online casino's en beoordeelt deze in casino reviews.

Vijftien jaar geleden startte hij deze website als voetbalpoule platform waar inmiddels meer dan 400.000 voetbalfans een poule invulden.

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL