3e shirt ajax
Home » Blog » Ajax 3e shirt 2022-2023 kopen? Het Ajax derde tenue i.s.m. Daily Paper

Ajax 3e shirt 2022-2023 kopen? Het Ajax derde tenue i.s.m. Daily Paper

Het derde shirt van Ajax voor het seizoen 2022/2023 is bekend gemaakt. Door Ajax, Adidas en het kledingmerk Daily Paper. Het derde Ajax shirt is een eerbetoon aan de Amsterdamse straatvoetbalcultuur en de gouden generatie.

Op het gouden shirt ‘the golden standard' zie je negen prominente Amsterdamse straatvoetbalpleintjes, te zien als transparant zwart watermerk. Natuurlijk ontbreken de rood-zwarte baan, de witte Ajax- en sponsorlogo’s en de kleuren van de Amsterdamse vlag niet op dit derde Ajax tenue.

Wanneer draagt Ajax het derde shirt?

De spelers van Ajax dragen het shirt o.a. tijdens de uitwedstrijden in Europa. Het 3e shirt zal dus worden gedragen in de uitwedstrijden van de Champions League. Het is tevens het reservetenue voor de nationale competitie en beker.

ajax derde tenue
ajax derde shirt 2022

Ontwerp 3e ajax shirt

Met het tenue willen Ajax, Adidas en Daily Paper een eerbetoon brengen aan de unieke straatvoetbalcultuur en de gouden generatie van de stad. De voetbalpleintjes zijn onlosmakelijk verbonden met Amsterdam en Ajax. Sinds jaar en dag staan de pleintjes aan de basis van de ontwikkeling van voetbaltalenten die Ajax voorbracht. Sommige mensen beweren dat de kenmerkende aanvallende speelstijl van Ajax mede te danken heeft aan de voetbalpleintjes cultuur.

Voetbalpleintjes

De negen voetbalpleintjes op het shirt zijn: Balboaplein, Zaandammerplein, A. Nouriplein (voorheen Nigel de Jongplein), Louis de Visserplein (Gregory van der Wielplein), Piramide, Hendrick de Keijserplein, Joubertplein, Mijehof en Obi/Boni Plein.

ajax 3e shirt

Het stadswapen van Amsterdam is te zien als detail in de nek, met Ajax en Daily Paper branding, het oprichtingsjaar van Amsterdam (1275), Mokum en Damsko als bijnamen voor Amsterdam en de Pan-Afrikaanse kleuren, als verwijzing naar de Afrikaanse wortels van Daily Paper.

Het tenue bestaat verder uit een zwarte broek met witte details en gouden kousen met rood-zwarte band en wit Adidas-logo.

Kopen derde ajax shirt 2022

De producten zijn vanaf 24 augustus verkrijgbaar op ajax.nl/shop, in de Ajax fanshops (ArenA en Kalverstraat), adidas.com, dailypaperclothing.com (Europa), in Daily Paper’s winkel in Amsterdam (Bilderdijkstraat) en bij geselecteerde nationale en internationale retailers.

ajax derde shirt

Commercial Daily Paper Ajax

Ajax, Adidas en Daily Paper promoten het tenue in een campagnefilm, met ‘Amsterdam is where we shine' als thema.

In de film zien we o.a. de Ajacieden Naci Ünüvar en Kenneth Taylor. Maar er zijn ook voormalige Ajacieden in te zien zoals Gregory van der Wiel, Richard Witschge, Simon Tahamata, Kiki Musampa, Sjaak Swart en Ronald de Boer.

Verder verschijnen er talenten zoals Chaimae Bechrouri, Isra Redouani, Lina Touzani en Yvan Nankeng, straatvoetballegende Edward van Gils, futsal-icoon Mohamed Attaibi en muzikant Sevn Alias te zien, naast vele andere straatvoetballegendes en meer Amsterdammers.

Ajax 3e shirt 2022

De laatste jaren brengt Ajax in samenwerking met Adidas een special edition shirt op de markt. Het zogenaamde Ajax 3e shirt is erg populair onder fans. Zo was het inmiddels bekende Bob Marley Ajax-shirt binnen no time uitverkocht.

Wij dachten dat de mogelijkheid er zou zijn dat het 3e shirt van Ajax in 2022 een uitgave zou worden. Dat is dus niet het geval.

3e shirt ajax unibet

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

3.7/5 - (16 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL