wijnaldum wk voetbal
Home » Blog » Wijnaldum kan WK voetbal vergeten

Wijnaldum kan WK voetbal vergeten

AS Roma speler Wijnaldum heeft een breuk in zijn scheenbeen opgelopen en dat gaat hem zeer het WK voetbal in Qatar kosten. Op zaterdag 20 augustus liep Wijnaldum letsel op tijdens de training.

Volgens de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport is Wijnaldum tot januari uit de running. Dit zou betekenen dat de middenvelder van AS Roma niet met het Nederlands elftal kan spelen op het WK voetbal, dat eind november begint.

Voor Wijnaldum moet het nu wel duidelijk zijn dat hij het WK uit zijn hoofd moet zetten. Hij moet zich nu gaan focussen op herstel en weer fit worden. Daarna moet er weer de nodige wedstrijdritme worden opgedaan. Volgens kenners zitten we dan al in 2023 en is het WK al lang voorbij.

Wijnaldum en AS Roma

Georginio Wijnaldum dacht met zijn overstap naar AS Roma zichzelf weer in de kijker te kunnen spelen nadat bondscoach Louis van Gaal hem passeerde.

Of hij voor het WK herstelt is de grote vraag. Dat hangt o.a. af of het scheenbeen echt gebroken is of dat het alleen om een scheurtje gaat. Dit moet allemaal nog blijken.

In de voetbaltalkshow VTBL gaf Gertjan Verbeek aan dat je Wijnaldum er in het Nederlands Elftal goed bij kunt hebben “Buiten dat het een hele goede speler is, is het ook een hele sociale jongen. Bij het Nederlands elftal heb je kunnen zien dat hij zich manifesteert als bruggenbouwer.”

Mourinho woest

Ondertussen doen er allemaal verhalen de ronde over de oorzaak van de blessure. De 19-jarige verdediger van AS Roma, Felix Afena-Gyan, zou de met een doldwaze actie veroorzaker zijn van de blessure. Mourinho heeft het opgenomen voor Afena-Gyan.

De speler was erg van slag door de botsing met Wijnaldum, die zwaar gehavend van het veld moest. ,,Mensen die dit soort dingen schrijven of zeggen, noem ik het vuil van de straat’’, aldus Mourinho.

Volgens Mourinho was de botsing een ongelukkig voorval. De eerste wedstrijd na het voorval stonden de AS Roma spelers voor aanvang van de wedstrijd tegen Cremonese stil bij de blessure van Wijnaldum. Zo droegen zij tijdens de warming-up shirts met de tekst: Forza Gini.

Het Nederlands Elftal neemt deel aan het WK 2022 in Qatar. Tijdens dit toernooi organiseert onze website een grote gratis WK poule. Speel ook mee en laat zien dat jij de voetbalkenner van Nederland bent.

Lees ook ons artikel over de WK bookmakers en de WK favorieten.

3/5 - (4 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL