olympische spelen bookmakers
Home » Blog » Bookmakers en wedden op de Olympische Spelen

Bookmakers en wedden op de Olympische Spelen

Wil je wedden op de Olympische Spelen 2024 in Parijs? Dat kan! In Nederland kun je legaal gokken bij online bookmakers die een vergunning hebben ontvangen van de Kansspelautoriteit. Hieronder nemen we ze kort met je door en daarnaast bespreken we welke Olympische sporters er kans maken om goud te winnen. Op wie zet jij je geld?

Olympische Spelen Bookmakers

Bij deze online bookmakers kun je veilig en betrouwbaar weddenschappen plaatsen op de Olympische Zomerspelen 2024 in Parijs.

BETMGM

€50 FREE BETS

 • de beste odds
 • elke dag 100% profit boost
 • groot aanbod

COMEON

€50 FREE BETS + 50% BOOST

heerlijke welkomstbonus
dagelijks gratis spel
veel extra promoties

CIRCUS CASINO

€250 FREE BETS

 • hoogste bonus!
 • verhoogde odds
 • nummer 1 van België

UNIBET

€50 FREE BETS

 • hoge odds, groot spelaanbod
 • promoties voor vaste spelers
 • snelste uitbetaling

Jacks.nl

€100 FREE BET

 • veel free bets en boosts
 • betalen snel uit
 • veilig betalen o.a. met iDeal

BET365

€50 FREE BETS

 • hoge odds en live stream
 • ontvang regelmatig free bets
 • cash out optie (eerder innen)

LIVESCORE BET

€20 FREE BETS + 200 FREE SPINS

 • Dagelijks gratis spel
 • Wekelijkse nieuwe free bets
 • Storten al vanaf 1 euro

LEOVEGAS

€50 FREE BET

 • beste sportsbook app
 • wekelijks gratis LeoKing spel
 • in-play betting

Wedden op de Olympische Spelen

Wedden op de sport maakt het kijken naar wedstrijden nog spannender. Dat is dan ook de reden dat veel mensen een paar euro inzetten op voetbalwedstrijden of andere sporten en evenementen zoals de Olympische Spelen.

Hieronder bespreken we de quoteringen (odds) van de kanshebbers bij een aantal van de belangrijkste sporten op de Olympische Spelen. Hoe lager een quotering is, des te groter de kans is dat de gebeurtenis zal plaatsvinden.

Zo is de kans klein dat Joost Luiten het golftoernooi wint. Je wint 151 keer je inzet wanneer dit gebeurt. Wint de door de kenners en bookmakers beste golfer die meedoet, in dit geval Scottie Scheffler, dan win je slechts 4 keer je inleg.

Zo, nu weet je hoe het zit met die getallen die je steeds achter een naam ziet. Nu is het tijd om de kanshebbers op de medailles met je door te nemen aan de hand van de Olympische Spelen bookmaker odds.

Welk land wint de meeste gouden medailles?

Voorafgaand aan de OS 2024 kun je inzetten welk land er de meeste gouden medailles gaat winnen. De VS staat op 1 met odds van 1.15, gevolgd door China (5.50), Frankrijk (34) en daarna Groot-Brittannië en Nederland met odds van 151.

Dit betekent dat verwacht wordt dat Nederland plaats vier of vijf op de medaillespiegel zou gaan halen. Dat zou toch enorm knap zijn voor een landje met maar 17.7 miljoen inwoners?

Bookmakers: meeste gouden medailles

landodds
VS1,15
China5,50
Frankrijk34
Groot-Britannië151
Nederland151
Australië251
Japan251
Italië751

Welke Nederlanders maken kans op een Olympische medaille?

Als Nederlandse sporter moet je überhaupt enigszins kans maken op een medaille om mee te mogen doen aan de Olympische Spelen. Op onze OS Medaille pagina lees je welke Nederlanders er kans maken op een medaille.

Wie wint de 100 meter?

Het koningsnummer van de atletiek is de 100 meter. Bij de mannen zal het goud gaan tussen Noah Lyles, VS (2.75) en Kishane Thompson, Jamaica (2.75). Outsiders zijn Oblique Seville, Jamaica (7.50) en Letsile Tebogo, Botswana (8.50)

Bij de vrouwen is er een duidelijke favoriet voor het winnen van de 100 meter sprint. Sha'Carri Richardson is met odds van 1.65 de grote kanshebber op het goud. Op afstand volgen Shericka Jackson (3.75), Julien Alfred (7.50) en Shelly-Ann Fraser-Pryce (11.00).

Laatstgenoemde stopt na de Olympische Spelen. De 37-jarige Jamaicaanse sprintlegende, won al drie olympische gouden medailles.

110 meter horden

Grant Holloway (VS) is met odds van 1.18 op grote afstand dé favoriet, gevolgd door Hansie Parchment uit Jamaica (11.00).

Bij de 100 meter horden voor vrouwen gaat het tussen Cyréna Samba-Mayela, Frankrijk (3.50) en Jasmine Camacho-Quinn, Puerto Rico (3.75).

200 meter

Net als op de 100 meter is op de 200 meter Noah Lyles (VS) tot de favoriet. Je krijgt bij de bookmakers 1.45 keer je inzet. Bij de vrouwen is Shericka Jackson uit Jamaica de favoriet (1.65).

400 meter horden mannen

De 400 meter horden zal zeer waarschijnlijk gaan tussen Noorse talent Karsten Warholm (2.15) Rai Benjamin, VS (3.25) en Alison Dos Santos (3.50) uit Brazilië.

Is er bij de mannen rivaliteit om het goud, bij de vrouwen zal de gouden medaille zeer waarschijnlijk gaan naar Sydney McLaughlin. De odds voor goud voor de atlete uit de Verenigde Staten zijn 1.12.

Zilver voor Femke Bol op 400 meter horden

Onze eigen Femke Bol lijkt de enige die haar van goud af zou kunnen houden, al is die kans klein. Voor Femke Bol zijn de odds voor goud 6.50. De verwachting is dan ook dat Femke Bol zilver zal halen op de 400 meter horden.

Discuswerpen: medaille voor Jorinde van Klinken?

Bij de dames hebben we een Nederlandse kanshebber op een medaille, al is de kans niet erg groot.

Jorinde van Klinken behaalde zilver op de Europese kampioenschappen in Rome en staat bij de Olympische Spelen door de bookmakers als vijfde geplaatst. Je krijgt 26 keer je inzet mocht zij de discus het meest ver werpen.

Valarie Allman (VS) is met odds van 1.15 de topfavoriet. Zij wist de discus ooit 71,46 meter ver te werpen. De Nederlandse van Klinken heeft een PR van 70,22 meter.

Medaille voor Jessica Schilder bij kogelstoten?

De Nederlandse dames zijn goed in het wegwerpen van zware voorwerpen. Naast van Klinken is ook Jessica Schilder een kanshebber op een medaille. Haar record staat op 20.33 meter, dat ze onlangs op 7 juli in Hengelo stootte. Ze is dus in vorm, want ze werd dit jaar ook al Europees kampioene. Maar is er kans op goud?

Volgens de online bookmakers zijn Chase Jackson (VS) en Sarah Mitton (Canada) met odds van respectievelijk 2.00 en 3.00 net iets kansrijker dan Jessica  Schilder, die het moet doen met 5.00. Wij zitten in ieder geval aan de buis gekluisterd als de Volendamse haar uiterste best gaat doen om een medaille te pakken!

Oh ja, bij de heren is Ryan Crouser, VS (1.55) de grote kanshebber op goud.

Basketbal 3×3

Bij de heren lijken Servië (2.75), VS (2.95) en Frankrijk (4.55) er met de medailles vandoor te gaan. Ook Nederland doet mee met het 3×3 basketbal. Er doen in totaal 8 landen mee en Nederland wordt met een quotering van 8.35 als vijfde beste land ingeschat. Een medaille is dus mogelijk, maar dan moet het basketballetje wel goed vallen.

Bij de dames is de Verenigde Staten de favoriet (1.85).

Golf

De Amerikanen Scottie Scheffler (4.00) en Xander Schauffele (6.50) zijn favoriet bij de wedkantoren. Nederlander Joost Luiten maakt volgens de bookies geen kans. Voor een gouden medaille voor Joost Luiten win je 151 keer je inzet.

Scottie Scheffler sleepte al 60 miljoen dollar aan prijzengeld binnen, Luiten moet het met een kwart doen.

De Nederlandse golfster Anne Van Dam wordt ook weinig kans toegedicht op een medaille. Ook voor Van Dam krijg je 151 keer je inzet wanneer ze zich naar goud slaat. Nelly Korda (VS) is de torenhoge favoriet (4.00) om het golftoernooi in Parijs te winnen.

Basketbal

Bij zowel de dames als de heren zijn de Verenigde Staten de torenhoge favoriet. Voor de vrouwen krijg je 1.08 je inzet, bij de heren is dit 1.28.

Handbal

Bij handbal dames zijn het Noorwegen (2.50), Frankrijk (2.75) en Denemarken (6.00) die de grootste kans hebben op eremetaal. Nederland staat op plek vier met 14.00. Het is dus zeker mogelijk dat Nederland een medaille wint.

Het zou mooi zijn als een van de eerder genoemde landen vroegtijdig wordt uitgeschakeld, waardoor de kansen van de handbalsters op een medaille stijgen.

Hockey

De Dames zijn ingedeeld in groep A bij België, Duitsland, China, Japan en Frankrijk. Verwachting is dat Nederland eerste gaat worden in deze groep (1.20).

Bookmakers denken dat de Nederlandse hockey oranje dames daarna doorstomen naar de finale en goud gaan winnen. Voor goud voor de hockey vrouwen zijn de odds 1.65, gevolgd door Argentinië (6.50) en Duitsland (8.00).

Bij de heren is de kans op het behalen van goud een stuk moeilijker. In Groep A heeft Nederland (2.35) geduchte concurrentie van Duitsland (2.65) en Groot-Brittannië (4.50).

De moeilijkheid zit hem wedstrijden na de groepsfase. Volgens de bookmakers zijn er vijf landen die dusdanig aan elkaar gewaagd zijn, dat zij ongeveer evenveel kans maken op het hockey goud.

Wie wint er hockey goud bij de heren?

landodds
België4.50
Australië5.00
Nederland5.00
Duitsland5.50
Groot-Britannië6.50
India12
Argentinië16
Spanje24

Roeien

De Holland acht heren is kansrijk voor eremetaal. Volgens de wedkantoren gaat het goud tussen Groot-Brittannië (2.10), Nederland (3.25) en Australië (4.00).

De dubbel vier zijn de heren topfavoriet (1.65) en bij de vrouwen staat Nederland op zilver (4.00) na Groot-Brittannië (2.00). Nederland zal wel af moeten rekeken met China, waar de odds ook op de 4.00 liggen.

Ook bij de skiff dames en skiff heren lijkt er champagne in het vooruitzicht. Karolien Florijn is dé favoriet voor goud (1.25) en bij de skiff heren is Simon Van Dorp (2.50) samen met de Duitser Oliver Zeidler (2.10) de grootste kanshebber op een gouden plak.

Bij de dames vier zijn de Nederlandse roeisters ook favoriet (2.10) voor goud. De mannen vier worden op plek vier ingeschaald en zouden dus net buiten het podium blijven. De odds voor de mannen zijn 15.00 terwijl die voor Groot-Brittannië, VS en Nieuw Zeeland respectievelijk 1.55, 3.00 en 10.00 zijn.

Tennis

De 23-jarige Poolse tennisster Iga Swiatek staat eerste op WTA ranking en is dan ook de favoriet om het goud te winnen bij het tennis. Bij de heren is Carlos Alcaraz (2.40) de favoriet, gevolgd door Jannik Sinner (3.25) en Novak Djokovic (4.75).

Voetbal

Bij de mannen zijn Frankrijk (3.25), Argentinië (3.75) en Spanje (4.00) de favorieten. Het gaat overigens om spelers onder de 23 jaar die meedoen. Er is een dispensatie voor 3 spelers per team.

Het blijft vreemd dat landen als Nederland, Brazilië en Engeland niet meedoen, terwijl Marokko, Oekraïne, Paraguay en Egypte wel meedoen. Laatstgenoemde staat zelfs 36e op de FIFA ranking.

Bij de vrouwen zijn de Verenigde Staten de favoriet (3.00), gevolgd door Spanje (3.50) en Frankrijk.

Ook bij de dames is het vreemd dat een land als Engeland (derde op de FIFA ranking) er niet bij is, terwijl Nieuw Zeeland, dat 28e staat op de FIFA ranglijst, er wel bij is.

Volleybal

Het dames volleybaltoernooi belooft spannend te worden. De teams zijn zeer aan elkaar gewaagd. Dat blijkt wel uit de bookmaker odds. Italië (3.75) lijkt de meeste kans te hebben op het goud, maar daarna volgt er een groot aantal landen met odds van 5.00 tot 9.00.

Nederland lijkt geen rol van betekenis te kunnen gaan spelen. Voor de Oranje volleybalsters krijg je 46 keer je inleg. Ze laten alleen de Dominicaanse Republiek, Frankrijk en Kenia achter zich.

Het lijkt erop dat Nederland in de groepsfase Turkije achter zich moet laten om uitzicht op een medaille te houden. Ook Italië zit in de poule van Nederland en laat dat nu net de favoriet zijn.

Wielrennen

Harrie Lavreysen (1.90) is grootste kanshebber op goud bij het baanwielrennen sprint. Na Lavreysen zijn Jack Carlin (3.00) en Mattew Glaetzer (6.00) favoriet.

Vlak ook zeker Jeffrey Hoogland niet uit. De sprinter uit Haarle heeft bij de wedkantoren net als Glaetzer een qoutering van 6.00.

Puck Pieterse (2.60) is na de Franse Paulilne Ferrand-Prévot (2.20) favoriet voor het goud bij het mountainbiken. Anne Terpstra (51.00) zou top 10 moeten kunnen rijden.

Bij het tijdrijden is de Amerikaanse Chloe Dygert (2.00) eerste geplaatst, gevolgd door onze eigen Ellen van Dijk (3.75). Demi Vollering wordt als zesde ingeschat (19.00).

Het tijdrijden bij de mannen gaat het tussen de Belg Remco Evenepoel (2.75), de Italiaan Filippo Ganna (3.00) en de Brit Joshua Tarling (3.00).

De wegwedstrijd bij de dames is het in theorie mogelijk dat Nederland zowel goud, zilver als brons wint. Als we kijken naar de favorieten bij de bookmakers, dan is Lotte Kopecky (2.20) favoriet.

Daarna volgen drie Nederlandse vrouwen, te weten Demi Vollering (4.00), Marianne Vos (6.00) en Lorena Wiebes (6.00). Het is dus zaak dat het Nederlandse team tactisch goed opereert en Kopecky stuk weet te rijden.

Van der Poel rijdt als voorbereiding de Tour de France om zich in vorm te fietsen voor zijn grote doel, Olympisch goud. Bij de wegwedstrijd voor de mannen is onze eigen Mathieu van der Poel dan ook de nummer 1 bij de wedkantoren.

Je krijgt 4 keer je inzet voor van der Poel, gevolgd door Tadej Pogacar (6.00) en Mads Pedersen (7.00). De Belg Evenepoel volgt op met een quotering van 10.

5/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL