nederland roemenië
Home » Blog » Bookmakers zien Nederland als grote favoriet tegen Roemenië

Bookmakers zien Nederland als grote favoriet tegen Roemenië

Wat speelt Nederland slecht. Maar wat maakt het uit. We zitten aan de makkelijke kant van het speelschema en het nietige Roemenië is onze tegenstander in de achtste finale. Maakt Nederland kans en wat denken de bookmakers?

In het woord ‘nietige' schuilt direct ook het grote gevaar. Het onderschatten van de Roemenen en de labbekakkerige mentaliteit van het Nederlands Elftal zijn de grootste tegenstander van Oranje.

Toch is er zelfs na de verschrikkelijke wanprestatie van Oranje tegen Oostenrijk zelfs bij Valentijn Driessen geloof dat we de achtste finale gaan overleven.

Roemenië is geen hoogvlieger, maar het land is door het dolle heen en staat op z'n kop door de onverwachte groepswinst van het nationale elftal. Strijd en passie zorgt ervoor dat de Tricolorii vriend en vijand verbazen en laten zien dat je met relatief weinig voetbalkwaliteit een eind kunt komen. En dat maakt de Roemenen trots!

De achtste finale wedstrijd Roemenië – Nederland wordt op dinsdag 2 juli om 18:00 uur gespeeld in München.

De EK bookmakers geven Roemenië overigens niet veel kans tegen Nederland. We gaan eens even kijken waarop dat allemaal is gebaseerd.

Moet Nederland bang zijn voor Roemenië?

Als het Nederlands Elftal met dezelfde mentaliteit speelt als tegen Oostenrijk, dan moeten we vrezen! Maar een ezel stoot zich toch geen twee keer aan dezelfde steen, toch Koeman?

Odds Nederland tegen Roemenië

Bij de EK bookmakers is Nederland de grote favoriet om te winnen. Kijken we naar de odds, dan levert een overwinning van Nederland je 1.40 keer je inleg op. Wint Roemenië dan pak je 8 keer je inzet.

EK BOOKMAKERS

BETMGM

€50 FREE BETS

  • de beste odds
  • elke dag 100% profit boost
  • groot aanbod

TOTO Sport

€50 GRATIS BETS

  • dé sportwedden site van NL
  • €50 gratis weddenschappen
  • geeft vaker free bets weg

BET365

€50 FREE BETS

  • hoge odds en live stream
  • ontvang regelmatig free bets
  • cash out optie (eerder innen)

Roemenië door de tijd heen

Het Oost-Europese land is geen hoogvlieger. Ja heel lang geleden konden we genieten van spelers als Marius Lacatus en Gheorghe Hagi, wiens zoon Ianis Hagi deel uitmaakt van de huidige Roemeense selectie.

Op het WK in 1994 en EURO 2000 wist Roemenië de kwartfinale te bereiken, maar sinds 1998 nam Roemenië niet meer deel aan een WK voetbal.

De zege op Oekraïne tijdens het huidige EK was zelfs de eerste van het land op een EK-eindronde sinds 2000.

Goede reeks Nederland op Roemenië

Beide landen speelde 14x eerder tegen elkaar. Het Nederlands Elftal wist 10 keer te winnen en verloor slechts 1 keer.

De laatste vier keer won Nederland, het meest recent in 2017, toen Oranje met 3-0 won door goals van Memphis Depay, Ryan Babel en Luuk de Jong.

Het Nederlands Elftal scoorde 29 keer tegen Roemenië, terwijl de Roemenen maar drie keer wisten te scoren tegen Nederland.

Zo goed is Roemenië niet

We zouden niet hoeven te vrezen voor Roemenië. Het land staat 47e op FIFA-ranking, maar kan het elk land lastig maken door voor volk en vaderland voor elke centimeter te vechten.

Overigens wist Roemenië van de laatste zeven wedstrijden alleen de wedstrijd tegen Oekraïne te winnen. In juni wist het zelfs niet van dwergstaatje Liechtenstein te winnen (0-0).

Daarentegen werkte de Roemenen wel een indrukwekkende EK kwalificatie af door in groep I eerste te worden op vijf punten afstand van Zwitserland.

De Roemenen hebben geen echte sterren maar moeten het hebben van het collectief.

De meeste Roemenen spelen bij Italiaanse Serie B-clubs, in Turkije, Spanje en Saoedi-Arabië. Radu Dragusin is de speler die bij de grootste club speelt, Tottenham Hotspur.

Andere opvallende spelers zijn o.a. Nicolae Stanciu, ex-Ajacied Marin en Denis Dragus, spits van het Turkse Gaziantepspor. Keeper Florin Nita speelt tot nu toe een geweldig toernooi. Hij heeft momenteel geen club en is met zijn 37 jaar behoorlijk op leeftijd en de oudste speler ooit op een EK voor Roemenië.

Makkelijke kant speelschema

Ondanks het feit dat Nederland derde eindigde in de groep, hebben we gunstige vooruitzichten als het gaat om de kwaliteit van de mogelijke tegenstanders.

We kunnen toplanden als Spanje, Duitsland, Italië, Frankrijk en België pas in de finale tegenkomen. Mocht Nederland winnen van Roemenië, dan speelt Oranje de kwartfinale tegen de winnaar van Oostenrijk – Turkije. Bedenk daarbij dat de Turken een thuiswedstrijd zullen spelen in hun Duitsland.

3.2/5 - (4 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL