Home » Blog » Carl Brincat treedt af als CEO van de Malta Gaming Authority

Carl Brincat treedt af als CEO van de Malta Gaming Authority

De Raad van Bestuur van de Malta Gaming Authority (MGA) heeft een verklaring afgelegd om het publiek te informeren dat Carl Brincat, CEO van de MGA, zijn bestaande contract niet zal voortzetten. Hij zal vanaf januari 2024 niet meer actief zijn als CEO van de Maltese gokautoriteit.

Soepele overgang naar de volgende CEO

Brincat heeft negen jaar gewerkt voor de MGA, waarvan hij de laatste drie jaar aan de leiding stond van de gokautoriteit. Wie Brincat zal opvolgen is nog niet bekend.

De Raad van Bestuur heeft besloten om een opvolgingsplan voor senior leiderschap te implementeren. Ze zullen een officiële oproep doen tot sollicitaties voor de functie. Dit proces is bedoeld om de overgang van Brincat naar de volgende CEO te vergemakkelijken.

De opvolger zal Brincat waarschijnlijk enkele weken mogen volgen voordat hij of zij officieel zijn positie zal innemen. De nieuwe CEO zal op 26 januari 2024 officieel aan de slag gaan.

De Raad van Bestuur van de MGA is dankbaar voor de uitstekende leiderschapskwaliteiten van Carl Brincat gedurende zijn tijd als CEO. Ryan C. Pace, de voorzitter, benadrukte dat Brincat een enorme bijdrage heeft geleverd aan de Malta Gaming Authority en aan de gehele kansspelindustrie van Malta. Brincat is trots op het werk dat hij samen met zijn team heeft verricht en gaat zich gedurende de laatste paar maanden nog volledig inzetten.

Carl Brincat is advocaat van beroep en vervulde voorheen de rol van Chief Legal & Enforcement Officer binnen de MGA. Hij maakte gedurende zes jaar deel uit van het juridische team van de Maltese gokautoriteit om vervolgens op te klimmen tot CEO.

MGA: gokautoriteit met aanzien

De Malta Gaming Authority is een van de meest toonaangevende iGaming-toezichthouders ter wereld. Sinds april 2019 heeft de MGA een beleid ingevoerd om van hun licentiehouders te eisen dat ze werken met een dienst voor alternatieve geschillenbeslechting (ADR). Deze dienst zorgt ervoor dat spelers de kans krijgen om hun klacht voor te leggen aan de toezichthouder.

In tegenstelling tot de UKGC ADR-regeling krijgen exploitanten in Malta wel de mogelijkheid om met meerdere ADR’s te werken zodat spelers kunnen kiezen bij welke instantie hun klacht wordt behandeld.

De kansspelvergunning van de MGA heeft veel aanzien omdat aanvragers aan een hele reeks strenge regels moeten voldoen. Online casino’s met een MGA-licentie worden doorgaans beschouwd als betrouwbaar en veilig om bij te gokken.

4/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL