messi miami
Home » Blog » Messi wint Gouden Bal voor de achtste keer

Messi wint Gouden Bal voor de achtste keer

Lionel Messi mag zich voor de achtste keer beste voetballer van de jaar noemen. Hij won de Ballon d'Or (de Gouden Bal), mede door zijn prestaties op het WK voetbal in Qatar, waar hij met Argentinië wereldkampioen werd. Op het WK scoorde Messi zeven keer, waarvan twee in de finale tegen Frankrijk.

Afgelopen zomer vertrok Messi bij PSG om te gaan spelen bij Inter Miami in de Verenigde Staten voor een nieuw avontuur bij Inter Miami.

De Argentijn is de opvolger van Karim Benzema. Erling Haaland werd tweede, Kylian Mbappé derde en Kevin de Bruyne vierde.

Bij de vrouwen won FC Barcelona-speelster Aitana Bonmatí de Gouden Bal. Bonmatí speelt bij FC Barcelona en pakte met het Spaanse nationaal elftal de WK titel. Je weet wel, die wedstrijd met na afloop de beroemde kus. Ook won ze met FC Barcelona het landskampioenschap en de Champions League.

Ballon d'Or (mannen)Lionel Messi
Ballon d'Or (vrouwen)Aitana Bonmati
Kopa Trofee (talent)Jude Bellingham
Yashin Trofee (keeper)Emiliano Martínez
Socrates TrofeeVinícius Júnior
Gerd Müller TrofeeErling Haaland
Elftal van het Jaar (vrouwen)FC Barcelona
Elftal van het Jaar (mannen)Manchester City

Jude Bellingham (Real Madrid) werd verkozen tot grootste talent. Vorig jaar pakte Gavi die prijs.

Vinicius Jr., ook speler bij Real Madrid, won de Socrates Trofee, een prijs die wordt gegeven aan een voetballer die zich inzet voor goede doelen.

Emiliano Martinez (Aston Villa), die als keeper van Argentinië het WK won, won de trofee voor beste keeper.

Erling Haaland won de Gerd Müller trofee voor speler met de meeste doelpunten. De scorende Noor is de duurste voetballer van de wereld. Overigens is Cristiano Ronaldo de best betaalde voetballer.

Wie er volgend jaar wint, weten we in oktober 2024. Het EK 2024 is dan gespeeld en de kans is aanwezig dat de ster van dat toernooi er met de Ballon d'Or 2024 vandoor gaat.

5/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL