wk voetbal denemarken
Home » Blog » Christian Eriksen terug in Deense selectie

Christian Eriksen terug in Deense selectie

Christian Eriksen keert terug in de selectie van het Deense elftal. Denemarken is zaterdag 26 maart tijdens een oefenwedstrijd de tegenstander van Oranje.

Nederland-Denemarken

Speelt Christian Eriksen tegen Nederland? De kans is groot dat Christian Eriksen zijn interland rentree maakt in de oefenwedstrijd tegen het Nederlands Elftal. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de Johan Cruijff ArenA. Dit is geen onbekend terrein voor de sympathieke Deen.

Brentford

Christian Eriksen speelt op dit moment bij het Londense Brentford. Bij de nummer 14 van de Premier League heeft nog nooit zo'n grote voetballer gespeeld.

Eriksen werd afgelopen zomer tijdens een EK wedstrijd tegen Finland getroffen door een hartstilstand. Sindsdien kwam Eriksen niet meer uit voor Denemarken. Inmiddels heeft hij een defibrillator en maakte hij vorige maand zijn rentree bij Brentford.

Deense enclave

Brentford heeft een Deense coach (Thomas Frank) en maar liefst acht Deense selectie spelers. Eriksen zal zich dus zeker thuis voelen tussen mede omdat hij weer kan gaan wonen in de stad waar hij eerder woonde.

Eriksen wil naar het WK voetbal

Christian Eriksen wil naar het WK in Qatar. Dat vertelde de Deen in een interview met de Deense tv-zender DR1. Eriksen gaf in een openhartig interview aan dat het zijn grote droom is om te voetballen tijdens het WK voetbal eind 2022. Begin januari trainde Eriksen mee bij zijn oude club Ajax.

Christian Eriksen traint bij Ajax

Vrijdag 21 januari trainde Christian Eriksen mee met Jong Ajax. Eriksen meldde zich bij het elftal van John Heitinga, omdat hij graag weer eens in groepsverband wilde trainen. Eriksen schijnt al weer behoorlijk op niveau te trainen.

Afgelopen week was Christian een aantal dagen bij Fysiomed in Amsterdam. Daarnaast trainde hij een aantal dagen bij zijn oude liefde Ajax mee. Op De Toekomst ontmoette hij Daley Blind, Davy Klaassen en Dusan Tadic, terwijl ook NEC-speler en oud-Ajacied Lasse Schöne de moeite had genomen naar Amsterdam te komen.

Van een terugkeer bij Ajax is geen sprake. Eriksen hoopt snel weer te voetballen in Engeland.

Herstel na hartstilstand

Tijdens het afgelopen EK voetbal kreeg Eriksen tijdens de wedstrijd tussen Denemarken en Finland een hartstilstand. Eriksen zakte op het veld in elkaar en werd gereanimeerd. Inmiddels heeft Eriksen een inwendige defibrillator.

Bij zijn club Internationale kwam hij hierdoor niet meer aan spelen toe. Reden is dat er in de Italiaanse Serie A niet gevoetbald mag worden met een defibrillator. Het contract tussen Eriksen en Inter is inmiddels ontbonden.

In het interview vertelt Eriksen dat heel graag actief wil zijn op het WK voetbal in Qatar.

Speeltijd in Deense elftal

Bondscoach Kasper Hjulmand is blij dat Eriksen wil terugkeren en zegt hem met open armen te ontvangen. ,,Elk team dat Eriksen in topvorm op het veld heeft staan, heeft een speler waarop je kunt vertrouwen, een speler van Europees topniveau op deze positie”, zei Hjulmand, die denkt dat Eriksen de Deense ploeg ,,een goede boost zou geven”. ,

,Hij is een goed mens en een van de belangrijkste spelers op en naast het veld. Christian is een topspeler en een toppersoon”, aldus de coach.

Dankbaar

Eriksen zegt dankbaar te zijn voor alle steun die hij heeft ontvangen na wat er met hem gebeurde tijdens het EK voetbal. Hij zegt hierover ,,Het is niet te geloven dat zoveel mensen mij berichten en bloemen hebben gestuurd.

Kennelijk heeft het op veel mensen een grote impact gehad en wilden ze dat aan mijn familie laten weten. In het ziekenhuis kwamen ze om de haverklap melden dat er nieuwe bloemen waren afgeleverd. Echt een vreemde gewaarwording.”

Eriksen naar Feyenoord?

Inmiddels gaan er de wildste geruchten rond. Zo zou Eriksen best wel eens naar Feyenoord kunnen gaan aldus Harry van der Laan in het praatprogramma FC Rijnmond.

Van der Laan zegt hierover ”Ik denk dat Feyenoord een creatievere middenvelder nodig heeft. Rondom Bazoer is er altijd veel gedoe. Dan zou ik eerder aan een Eriksen denken. Hij wil volgens mij weer heel graag aan de bak, dat heeft hij in de media laten weten de afgelopen week. Eriksen is weer fit verklaard”, vertelt Van der Laan. Sinclair Bischop vraagt de oud-trainer of hij bekend is met zijn verleden in Nederland. ”Wat maakt dat nou uit? Het is een uitstekende voetballer.”

”Een van de beste spelers van Denemarken. De link met Arnesen is dan ook snel gelegd. Die jongen wil heel graag naar het WK. Je kan hem, denk ik, voor anderhalf jaar vastleggen”, beargumenteert Van der Laan zijn suggestie. Eriksen moet dan financieel wel flink inleveren. ”Ze staan door omstandigheden niet in de rij voor hem.”

Christian Eriksen is transfervrij. Er zullen op dit moment een hoop clubs zijn die interesse hebben in de sympathieke Deen. Binnenkort zal hij toch met nieuws moeten komen bij welke club hij zijn rentree gaat maken. We zijn benieuwd!

Lees ook ons artikel ‘wie is de beste voetballer‘ ter wereld en alle andere grote prijzen die zijn uitgereikt door de FIFA.

1/5 - (5 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL