de oranje zomer
Home » Blog » De Oranje zomer

De Oranje zomer

De Oranje Zomer was een programma op SBS6 tijdens de zomer van 2021. De presentatie was in handen van Wilfred Genee en hij werd bijgestaan door o.a. Johan Derksen en Rene van der Gijp. De Oranje Zomer was twee maanden lang elke dag (ook in het weekend) te zien. De eerste aflevering werd op 10 juni 2021, één dag voor aanvang van het EK voetbal, uitgezonden.

Lees ook: Veronica Inside gaat in 2022 verder onder de naam VI Vandaag

Hieronder lees je alles over het tv programma de Oranje Zomer.

de oranje zomer

De Oranje zomer op tv

Het programma wordt heel toepasselijk omgedoopt in de naam de Oranje zomer. Want het wordt uiteraard een zomer vol sport waarin onze Oranje sporters hopelijk tot grootse daden in staat zijn. Naast het EK voetbal vindt er ook nog een ander groot evenement plaats: de Olympische Spelen.

De uitzendingen van de Oranje zomer worden uitgezonden vanaf een prachtige locatie te weten Slot Zeist. De uitzending start dagelijks om 22:55 uur, direct nadat de laatste EK wedstrijd van de dag is afgelopen.

De Oranjezomer vroege editie

Vanaf 11 juni is het programma ook te zien van 20:00 tot 20:45 uur. Dit programma is dan de voorbeschouwing op de EK wedstrijd van die avond. Maar ook als er geen EK wedstrijd op het menu staat deze vroege editie op het menu. Want er is immers genoeg om over te praten. Zo zitten we midden in een kabinetsformatie en gebeurd vast genoeg in showbizzland waarover de heren hun mening kunnen ventileren.

De VI-mannen Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zullen wisselende en terugkerende gasten ontvangen, zoals Hans Kraay jr. en Jan Boskamp. Ook schuiven er geregeld coryfeeën uit de voetbalwereld aan zoals Dick Advocaat. Columnist Marcel van Roosmalen is ook van de partij.

Hélène Hendriks brengt dagelijks vanaf een locatie of vanuit de studio in Slot Zeist het laatste nieuws over Oranje. De muziek wordt verzorgd door Danny Vera, The Clarks, Erwin Java en diverse gastartiesten.

VI Olympische Spelen

Na de EK-finale op 11 juli verhuist De Oranjezomer van Slot Zeist naar Droompark de Zanding in Otterlo. Hier worden de Tour de France en de Olympische Spelen besproken in een dagelijkse show van 21.30 tot 22.30.

Wie de gasten zijn wordt later bekend gemaakt maar in ieder geval zal Michael Boogerd als wielerspecialist aanschuiven.

Oranje boycot Veronica Inside tijdens EK

De boycot van de Nederlandse internationals richting Veronica Inside en dus de Oranje Zomer blijft tijdens het EK voetbal gehandhaafd. Dat betekent dat de spelers tijdens het toernooi geen interviews geven aan verslaggevers VI en de Oranje Zomer. Hélène Hendriks gaat voor het programma op pad en volgt de persconferenties van Oranje. Zij kan tijdens de persconferenties geen vragen stellen aan de internationals, maar wel aan Frank de Boer.

Veronica Inside vroeg de KNVB een aantal keer om de boycot ongedaan te maken, maar dat was vergeefs: de internationals blijven bij het statement.

De spelers van het Oranje, Jong Oranje en de Oranje Leeuwinnen lieten een jaar geleden weten helemaal klaar te zijn met het tv-programma van Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. Aanleiding was de grap van Johan Derksen waarmee hij rapper Akwasi vergeleek met Zwarte Piet.

Hilarisch fragment VI Sneijder

We herinneren allemaal het fragment waarin de heren van VI grappen over Wesley Sneijder in een Hummer.  Hopelijk brengt de Oranje Zomer ook een hoop lol. Wij zitten er in ieder geval klaar voor.

 

The Bettle voetbalquiz

Veronica komt met een nieuwe voetbalquiz. Deze zal worden gepresenteerd door Hélène Hendriks. Het programma zal wekelijks worden uitgezonden om 22.00 uur, na Veronica Inside.

Lees hier meer over The Bettle op Veronica.

4.1/5 - (17 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL