Wie-wint-het-EK-voetbal-2021
Home » Blog » Wie wint het EK voetbal 2021?

Wie wint het EK voetbal 2021?

In onze EK poule voorspel je de uitslagen van de wedstrijden van het EK voetbal. Er doen al duizenden mensen mee. Wat denkt Nederland en wat denken de bookmakers? Via onze poll op de site vroegen we onze bezoekers o.a. welk land het EK voetbal gaat winnen en hoe ver Nederland tijdens het EK voetbal zal gaan komen. Hieronder lees je de uitslagen van onze polls en lees je wat de bookmakers verwachten.

DOE MEE: EK 2021 POULE

Deelnemers: 4066

Vul de EK poule in en win o.a. een compleet verzorgde voetbalreis naar FC Barcelona. Je kunt ook een eigen vriendenpoule maken.

aanmelden

Welk land wint het EK voetbal 2021?

Frankrijk wint het EK voetbal 2021. Dat blijkt uit onze poll die tot nu toe door 7500 mensen is ingevuld. Met maar liefst 47% is Nederland het er over eens dat Frankrijk het EK voetbal van 2021 gaat winnen. Daarmee troeft Frankrijk alle andere landen af. Het tweede land dat wordt genoemd als favoriet om het EK te winnen is Nederland. Nederlanders zijn dus behoorlijk chauvinistisch want 13% denkt dat wij er met de cup vandoor gaan, gevolgd door België (11%).

Meer tips om je EK poule mee in te vullen lees je hier. Lees bijvoorbeeld hoe je het meeste kans maakt om de wedstrijden zo goed mogelijk te voorspellen.

Frankrijk wint het EK voetbal 2021

Ook bij de bookmakers is Frankrijk favoriet om het EK voetbal 2021 te winnen. Echter ook Engeland wordt genoemd als winnaar van het EK voetbal. Bookmakers achten Frankrijk en Engeland evenveel kans toe om het EK te gaan winnen. Het is daarom best vreemd dat slechts 7% van de Nederlanders in onze poll Engeland als EK winnaar ziet. Nederlanders onderschatten de kansen van Engeland. Engeland speelt alle EK wedstrijden in eigen land en met publiek. Maar blijkbaar heeft de Nederlander het Franse elftal hoog zitten.

welk land wint het EK voetbal 2021

Hoever gaat Nederland komen tijdens het EK voetbal?

Laten we beginnen met de groepsfase. Nederland zit in een poule met vier landen. De nummers 1 en 2 gaan door en de beste nummers 3 gaan ook door. Je moet het dus wel heel erg slecht doen om niet door te gaan naar de achtste finale. Slechts 3% denkt dat Nederland strandt in de groepsfase. Laten we hopen van niet!

14% denkt dat Oranje er in de achtste finale uit ligt. De meeste mensen (39%) denkt dat Nederland het schopt tot de kwartfinales en we er dan uit liggen. 31% is wat positiever en denkt dat Oranje er in de halve finale uit ligt. 13% denkt dat we de finale gaan halen waarvan de helft denkt (7%) dat we het EK gaan winnen.

Kortom: Nederlanders voorspellen dat Nederland het schopt tot de kwartfinales en in iets mindere mate de halve finale.

Voorbeschouwing Nederland- Oekraïne

We hebben gekeken wat onze EK poule voorspellers voorspellen bij de groepswedstrijden van Nederland. Op het moment van dit schrijven hebben 20.000 mensen de wedstrijden voorspeld in onze EK poule. Nederland speelt de eerste wedstrijd op 13 juni tegen Oekraïne. Bij de wedstrijd Nederland-Oekraïne denkt 88% dat Nederland wint, 10% denkt aan een gelijkspel en 2% denkt dat Nederland verliest van Oekraïne. De meest voorspelde uitslagen zijn 2-0 (denkt 25%) en 2-1 (denkt 25%).
voorbeschouwing nederland oekraine

Voorbeschouwing Nederland-Oostenrijk

Op 17 juni wordt de wedstrijd Nederland-Oostenrijk gespeeld. Maar liefst 86% denkt dat Nederland gaat winnen, 2% denkt dat Nederland gaat verliezen. De meest voorspelde uitslagen zijn 2-1 (26%) en 2-0 (25%).

voorbeschouwing nederland oostenrijkVoorbeschouwing Nederland-Noord Macedonië

Deze wedstrijd lijkt op papier makkelijk voor Nederland. Het is ook de laatste wedstrijd van de groep en als Nederland de eerste wedstrijden heeft gewonnen zou het kunnen zijn dat Frank de Boer veel reserves opstelt. Zo kunnen de basisspelers rust krijgen. Dit kan natuurlijk invloed hebben op de uitslag. Van de 20000 mensen die tot nu toe onze EK poule invulden denkt 95% dat Nederland wint van Noord-Macedonië. Meest voorspelde uitslagen zijn 0-3 (28%), 0-2 (20%) en 0-4 (14%). Blijkbaar zien wij Nederlanders de Noord-Macedoniërs geen doelpunt maken want 75% denkt dat Oranje geen tegendoelpunt zal krijgen.

voorbeschouwing nederland noord macedonie

Keeper Oranje tijdens EK voetbal

We stelden onze bezoekers ook de vraag wie Jasper Cillissen moet opvolgen. Zoals bekend is Jasper Cillissen niet meer welkom in de selectie van Oranje omdat hij corona heeft opgelopen. En Nederland is vrij eenduidig over wie er bij Oranje onder de lat moet staan. Maar liefst 71% vindt dat Maarten Stekelenburg moet keepen in Oranje, gevolgd door Tim Krul (22%) en Marco Bizot (7%).

1/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL