nederland canada
Home » Blog » Dit moet je weten voor de oefenwedstrijd Nederland-Canada

Dit moet je weten voor de oefenwedstrijd Nederland-Canada

Nederlands speelt vanavond een oefenwedstrijd tegen Canada. Wat weten we over de tegenstander Canada en wat kunnen we verwachten van de wedstrijd Nederland-Canada?

Waar Nederland zich voorbereid op het EK voetbal in Duitsland, bereidt Canada zicht voor op de Copa América. Canada is ingedeeld in een poule met Argentinië, Peru en Chili.

Eén keer eerder speelde het Nederlands elftal een oefenwedstrijd tegen Canada. Dit was in1994 en Nederland won met 3-0 van Canada, dat op dit moment 49e staat op de FIFA-ranking. Hoogtepunten voor het land waren WK deelname in 1986 en 2022.

Amerikaan Jesse March is debuterend bondscoach bij de Canadezen.

Wie spelen er zoal bij Canada? De bekendste naam is Alphonso Davies(Bayern München). Hij maakte 15 doelpunten in 45 wedstrijden. Andere bekende namen zijn Jonathan David (Lille), Sparta-aanvaller Charles-Andreas Brym en voormalig Roda JC-speler Iké Ugbo.

Veel van de spelers van Canada spelen in eigen land, zoals Richie Laryea (Toronto FC), Jonathan Osorio (Toronto FC), Samuel Piette (CF Montréal) en Mathieu Choinière (CF Montréal).

Vanavond zijn Tijjani Reijnders, Teun Koopmeiners en Frenkie de Jong niet inzetbaar. Bart Verbruggen zal onder de lat staan, want Koeman ziet hem als eerste keeper van Oranje

Uiteraard is Nederland favoriet in deze wedstrijd met odds van 1.32 voor winst Nederland. De meest verwachte uitslag volgens de bookmakers is 2-0.

VUL DE EK POULE IN

ek pool

1/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL