bart verbruggen oranje
Home » Blog » Koeman kiest voor Bart Verbruggen als eerste keeper op EK

Koeman kiest voor Bart Verbruggen als eerste keeper op EK

Bart Verbruggen is de eerste doelman van het Nederlands elftal op het EK voetbal in Duitsland. Dat heeft bondscoach Ronald Koeman bekend gemaakt. Verbruggen geniet de voorkeur boven Justin Bijlow (Feyenoord) en Mark Flekken (Brentford).

De 21-jarige keeper van Brighton & Hove is de jongste van de drie keepers in de selectie van het Nederlands elftal. Volgens de staf, met o.a. keeperstrainer Patrick Lodewijks, heeft hij de meeste potentie.

Dat hij nog jong is, maakt Koeman niets uit. “Totaal niet. Hij speelt in de Premier League, heeft daar al grote wedstrijden gespeeld. En hij heeft interlands gespeeld. Leeftijd maakt niet uit, hij heeft aangetoond het niveau heel goed aan te kunnen. Ik heb er alle vertrouwen in.”

In maart 2023 werd Bart Verbruggen voor het eerst opgeroepen. Hij keepte vijf van de laatste zes interlands. Verbruggen stond het afgelopen seizoen 21 wedstrijden in de Premier League onder de lat.

Jongensdroom Verbruggen komt uit

Verbruggen noemt het “een jongensdroom die uitkomt”. “De afgelopen periode voelde je dat de kans er wel in zat en dan ga je natuurlijk hopen. Als je dan de bevestiging krijgt, is dat een supermooi moment. Ik ben er heel blij mee.”

Koeman ziet ook toekomst in Verbruggen als keeper van Oranje: “Als alles goed verloopt en hij zijn niveau haalt en fit blijft, kan het voorlopig zo zijn dat Bart de keeper is. Ook qua leeftijd, hij speelt in de Premier League en ik denk dat hij alleen maar beter wordt. Hij heeft een geweldige toekomst voor de boeg. Dat is altijd de insteek van een beslissing.”

VUL DE EK POULE IN

ek pool

3/5 - (2 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL