edgar davids Nederlands Elftal
Home » Blog » Edgar Davids assistent-bondscoach Oranje

Edgar Davids assistent-bondscoach Oranje

Edgar Davids is toegevoegd aan de staf van het Nederlands Elftal dat op het WK 2022 in Qatar zal uitkomen in Groep A. De staf bestaat nu uit Louis van Gaal, assistent Danny Blind, keeperstrainer Frans Hoek en 74-voudig international Edgar Davids.

De 49-jarige oud-international volgt daarmee Henk Fraser op. Deze gaf aan zich volledig te willen concentreren op zijn trainerscarrière bij FC Utrecht.

Louis van Gaal overtuigd

Bondscoach Louis van Gaal: “Onze wegen hebben elkaar in het verleden regelmatig gekruist en ik ben ervan overtuigd dat hij deze rol op een prima manier gaat invullen. De spelers kunnen optimaal profiteren van zijn ervaring als international op onder meer vier internationale eindtoernooien”.

Davids: “Ik ben niet alleen trots maar ook super enthousiast dat ik mijn loopbaan als trainer kan voortzetten samen met zo’n gerenommeerde trainer als Louis van Gaal en kan werken met de absolute top van Nederland.”

Edgar Davids Nederlands Elftal

Davids kwam 74 keer uit voor het Nederlands elftal en was 12 keer aanvoerder. Hij speelde op drie EK's en één WK.

Zijn grootste successen haalde hij bij Ajax en Juventus. Met Ajax won hij de Champions League en werd hij drie keer landskampioen.

Davids liep stage bij FC Twente en Telstar. Als (assistent-)trainer werkte hij bij Barnet, Telstar en Olhanense. Als trainer heeft Davids nog geen successen weten te betalen. Wellicht lukt hem dit wel samen met team Louis van Gaal tijdens het WK 2022 in Qatar.

edgar davids erelijst
1/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL