Home » Blog » EK 2021 in Rusland?

EK 2021 in Rusland?

EURO 2020, het EK voetbal dat gehouden wordt in 2021 zou gespeeld worden in 12 speelsteden. Door de corona crisis is nu het plan om alle wedstrijden plaats te laten vinden in Rusland.

Aanvankelijk zouden de EK wedstrijden worden gespeeld in Amsterdam en elf andere speelsteden te weten Bakoe (Azerbeidzjan), Kopenhagen (Denemarken), München (Duitsland), Londen (Engeland), Boedapest (Hongarije), Dublin (Ierland), Rome (Italië), Boekarest (Roemenië), Sint-Petersburg (Rusland), Glasgow (Schotland) en Bilbao (Spanje).

Bronnen bij de UEFA melden dat het onwenselijk is dat de deelnemende teams door heel Europa van hot her moeten reizen om wedstrijden te kunnen spelen. Door dit besluit zou Amsterdam dus vier EK wedstrijden mislopen.

Dit is overigens ook slecht nieuws voor het Nederlands elftal. De wedstrijden in de groepsfase zou Oranje allemaal in de Johan Cruijff ArenA spelen. Het thuisvoordeel dat Oranje hiermee in handen had zou dan wegvallen.

EK 2021 Rusland

Waarom kiest de UEFA voor Rusland als land om alle EK wedstrijden te laten spelen? Voor de UEFA is de hoofdreden dat Rusland het WK 2018 organiseerde en dus recentelijk veel ervaring heeft opgedaan met het organiseren van een groot voetbaltoernooi.

Overigens stelde Rusland al in het voorjaar voor om het EK te verplaatsen naar Rusland. In Rusland was er toen nagenoeg geen corona. De UEFA besloot anders. Het EK 2020 werd met een jaar uitgesteld.

Het verplaatsen van het EK naar Rusland heeft voor de UEFA nog een ander voordeel. In Azerbeidzjan worden in de speelstad Bakoe vier EK wedstrijden gespeeld. Maar Azerbeidzjan is momenteel verwikkeld in een gewapend conflict met Armenië. Door het EK te verplaatsen naar Rusland is de af van deze moeilijke situatie.

EK 2021 Stadions Rusland

Mocht het EK gespeeld worden in Rusland dan zullen de wedstrijden worden gespeeld in de stadions waar ook de WK wedstrijden van het WK 2018 werden gespeeld. Deze kun je bekijken in onderstaande video.

 

1/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL