Frankfurt

EK 2024 frankfurt

Frankfurt am Main, of veel vaker gewoon Frankfurt genoemd, is een grote Duitse stad en een van de speelsteden van het EK voetbal 2024. Deze veelzijdige stad, met zowel historische als moderne wijken heeft veel te bieden.

EK 2024 Frankfurt

Frankfurt is een grote Duitse stad, gelegen aan de rivier de Main. De stad heeft ruim 764.000 inwoners en staat bekend als een stad met veel contrasten. Zowel historische als moderne gebouwen zijn goed vertegenwoordigd in de stad.

De EK wedstrijden zullen worden gespeeld in het Deutsche Bank Park, hoewel de meeste mensen het Waldstadion noemen. Het is de thuishaven van voetbalclub Eintracht Frankfurt.

Er worden vier EK groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld.

Bezienswaardigheden in Frankfurt

Frankfurt am Main heeft zowel moderne als historische bezienswaardigheden. Zo is de wolkenkrabber Main Tower een erg populaire bestemming. Dat is ook niet gek, want vanaf het panoramaterras heb je een schitterend uitzicht over de stad.

Een andere leuke manier om Frankfurt te verkennen is op een boot. Er zijn verschillende boottochten te boeken die je langs een aantal van de highlights van de stad brengen.

Ook een hop on, hop off bus is een leuke manier om de stad te ontdekken. Zo’n bus brengt je langs belangrijke bezienswaardigheden, zoals het huis van Goethe en de Sint Pauluskerk. Je bepaalt onderweg zelf waar je in- en uitstapt.

frankfurt kaart

Eten en drinken in Frankfurt

Lekker eten en drinken mag tijdens je bezoek aan Frankfurt natuurlijk niet ontbreken. Er zijn veel restaurants en cafés te vinden waar je kunt aanschuiven voor een stevige maaltijd of een lekker Duits biertje.

Liefhebbers van worst moeten ook zeker een echte ‘Frankfurter’ eten tijdens hun verblijf in de Duitse stad.

Heb je geen zin in een biertje? Probeer dan eens de typische Frankfurtse ‘Apfelwein’. Deze appelwijn lijkt veel op cider en is typisch voor Frankfurt. De drank wordt op verschillende manieren geserveerd, dus probeer vooral uit wat jij lekker vindt.

Een biertje in een restaurant of op een terras in Frankfurt kost je 4 euro. Je bent goedkoper uit in de supermarkt, waar je 1.10 euro kwijt bent voor een biertje.

Handige weetjes en cijfers

Frankfurt am Main ligt op ongeveer 448 kilometer vanaf Utrecht. Met de auto ben je zo’n 4 uur en 29 minuten onderweg van Utrecht naar Frankfurt am Main.

Wil je met de trein? Van Utrecht naar Frankfurt duurt zo’n 3 uur en 40 minuten. Een enkeltje kost minimaal €28 per persoon. De prijs is afhankelijk van op welke dag je wilt reizen en hoe vroeg van tevoren je jouw treinkaartje koopt.

Binnen Frankfurt kun je goed met het openbaar vervoer reizen. Met de Frankfurt City Card kun je gratis met het openbaar vervoer binnen de stad reizen. Ook krijg je korting bij bezienswaardigheden.

Het is ook mogelijk om voor een Frankfurt City Card zonder gratis openbaar vervoer te kiezen.

Frankfurt am Main heeft een milieuzone. Enkel auto’s met een milieusticker worden in deze zone toegelaten.

Let op: In Duitsland liggen twee Frankfurts. Frankfurt am Main is de grootste stad (en de speelstad voor het EK 2024). Frankfurt an der Oder is een veel kleinere plaats. Het is wel eens voorgekomen dat voetbalfans naar de verkeerde Frankfurt afreizen en daardoor de wedstrijd hebben gemist. Schade!

Rate this page

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL