Deutsche Bank Park in Frankfurt

Deutsche Bank Park

Frankfurt am Main is een van de tien speelsteden van het EK 2024 dat in Duitsland wordt georganiseerd. In deze vijfde stad in Duitsland staat het Deutsche Bank Park. In dit stadion worden drie groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld.

EK 2024 Deutsche Bank Park

Tijdens EURO 2024 worden er vier wedstrijden gespeeld in het Deutsche Bank Park in Frankfurt am Main. Op 17 juni 2024 wordt de openingswedstrijd in EK poule Groep E in dit stadion gespeeld.

Verder wordt het gebruikt voor een wedstrijd op de tweede speeldag in Groep C en de derde speeldag in Groep A. In die laatste wedstrijd zal gastland Duitsland aantreden.

Ook in de knock-outfase van het toernooi wordt er in Frankfurt am Main gevoetbald. Op 1 juli neemt de winnaar van Groep F het op tegen de nummer 3 uit Groep A/B/C. Hierna komt het toernooi niet terug in het Deutsche Bank Park.

Historie

Het Deutsche Bank Park is een nieuwe incarnatie van het oude Wald Stadion, dat in 1925 haar deuren opende. In het verleden deed het Wald Stadion zowel dienst als locatie voor politieke evenementen als voor grote sportwedstrijden.

Voetbalclub Eintracht Frankfurt speelde in dit stadion haar thuiswedstrijden, maar ook de American Footballers van Frankfurt Galaxy speelden in het Wald Stadion hun wedstrijden in de NFL Europe.

In 1974 werden er wedstrijden in het kader van het wereldkampioenschap voetbal gespeeld. Ook tijdens het Europees kampioenschap van 1988 was het Wald Stadion één van de speellocaties. De maximale capaciteit van het stadion bedroeg 80.000 toeschouwers.

In 2002 werd het stadion bedankt voor bewezen diensten en stukje bij beetje her- en verbouwd. Het is in essentie nog altijd hetzelfde stadion.

In 2006 werden er in het vernieuwde stadion, dat de naam Commerzbank Arena mee had gekregen, vijf wedstrijden tijdens het wereldkampioenschap gespeeld. Onder andere Nederland – Argentinië (0-0) werd in Frankfurt am Main gespeeld. Er kunnen tegenwoordig 51.500 toeschouwers plaatsnemen in het stadion.

Sinds 2020 luistert de thuishaven van Eintracht Frankfurt, Europa League winnaar van het seizoen 2021/22, naar de naam Deutsche Bank Park. Deutsche Bank nam de naamrechten over van concurrent Commerzbank. Frankfurt am Main staat bekend als het Duitse financiële centrum.

Rate this page

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL