Keulen

ek 2024 keulen

Gezien de ligging is Keulen een van de meest interessante speelsteden van het Europees Kampioenschap 2024. De Duitse stad ligt relatief dicht bij de Nederlandse grens en is daardoor uitstekend vanuit ons land te bereiken. Ontdek hier wat er in deze bruisende stad te doen is.

EK 2024 Keulen

De EK 2024 wedstrijden zullen worden gespeeld in het Müngersdorfer Stadion, dat ook bekendstaat onder de naam RheinEnergie Stadion. Het is het thuisstadion van 1. FC. Köln.

Er worden vier groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld. Welke dat zijn kun je bekijken in het EK 2024 speelschema.

Wat moet je weten over Keulen

Keulen wordt ook wel geschreven als Köln. In deze Duitse stad wonen ruim een miljoen mensen. De stad ligt aan de Rijn en is erg populair onder Nederlandse toeristen. En natuurlijk zijn er leuke uitjes. We zetten er wat voor je op een rijtje.

Bezienswaardigheden in Keulen

Keulen is een oude stad met een rijke geschiedenis. Er is dan ook genoeg te zien in deze stad. Een van de bekendste bezienswaardigheden is de indrukwekkende Dom van Keulen, maar de stad kent nog een groot aantal andere Romaanse kerken.

Wie zin heeft in wat actie kan de Dom van Keulen beklimmen. Na 509 treden sta je, mogelijk wat bezweet, boven. Vanaf daar heb je wel een schitterend panoramisch uitzicht over de stad.

Wil je de stad liever op een wat meer relaxte manier bekijken? Dan is een boottocht over de Rijn zeker aan te raden. En een wandeling door de historische wijk Altstadt is ook een aanrader. Hier vind je ook verschillende interessante musea om te bezoeken.

keulen

Eten en drinken in Keulen

Als je in Keulen bent, mag een bezoek aan een echt Keuls Brauhaus niet ontbreken. Dit is dé plek om te genieten van een heerlijk Duits biertje. Proef ook zeker het Kölschbier, een lokaal speciaalbier.

Een biertje kost in Duitsland rond de 4 euro, maar dan heb je wel een 1.5 liter te pakken. In de supermarkt koop je een flesje bier voor rond de 1 euro.

Eten doe je in Keulen in een van de vele gezellige restaurants. Je vindt de meest uiteenlopende restaurants in de stad. Of je nou zin hebt in een stevig bord Duits eten of dat je liever een andere keuken uitprobeert, er is altijd wel een plekje te vinden.

In de goedkoopste restaurants eet je je buikje vol voor 10 tot 15 euro. Een driegangenmenu in een iets beter restaurant kost je rond de 30 euro. Eigenlijk verschilt het allemaal niet zo veel met Nederland.

Nuttige cijfers en weetjes

Keulen ligt op zo’n 232 kilometer van Utrecht. Vanaf Utrecht ben je met de auto ongeveer 2 uur en 49 minuten onderweg.

Met de trein sta je vanaf Utrecht Centraal in ongeveer 2 uur en 30 minuten in Keulen. Een enkele reis met de trein kost minimaal €19. De prijs is afhankelijk van de reisdag en hoe vroeg je boekt.

Je kunt eenvoudig en goedkoop met het openbaar vervoer reizen in de stad. Met de Kölncard reis je gratis met het openbaar vervoer in de stad en krijg je korting bij bezienswaardigheden.

Keulen heeft een milieuzone. Alleen als je een groene milieusticker op je auto hebt zitten, mag je deze zone in.

5/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL