Stuttgart

euro 2024 stuttgart

Stuttgart is een van de EK 2024 speelsteden. Wil jij Stuttgart tijdens het EK bezoeken? Laat de stad je dan verrassen met een aantal leuke bezienswaardigheden. We zetten de belangrijkste zaken voor je op een rijtje.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Hamburg, Berlijn en Keulen is Stuttgart een wat minder geliefde toeristische bestemming. Toch is er best een hoop te beleven.

Bezoek verrassend Stuttgart tijdens het EK 2024

Stuttgart is een redelijk grote stad en de hoofdstad van de deelstaat Baden-Württemberg. In de stad wonen zo’n 630.000 mensen en het is een echte industriestad. Tijdens het EK zullen de wedstrijden worden gespeeld in de Mercedes-Benz Arena, de thuishaven van VfB Stuttgart.

Bezienswaardigheden in Stuttgart

Hoewel Stuttgart bekendstaat als een echte industriestad zijn er gelukkig ook genoeg bezienswaardigheden te vinden in de stad. Autoliefhebbers halen hun hart op bij het Mercedes-Benz museum en het Porsche museum.

In het centrum mag je het gezellige plein Schlossplatz niet overslaan. Niet alleen vind je veel gezellige cafés en restaurants aan dit plein, ook het plein zelf is een echte bezienswaardigheid.

Wil je een mooi panoramisch uitzicht over Stuttgart? Dan is een bezoek aan de 216 meter hoge Fernsehturm (TV-toren) een uitstekend idee. Bovenop deze toren heb je een geweldig uitzicht over de stad en de verre omgeving.

Eten en drinken in Stuttgart

Bierliefhebbers kunnen in Stuttgart heel wat beleven. In de stad zitten heel wat Brauhäuser waar je de lekkerste lokale biertjes kunt proeven. Veel van deze Brauhäuser hebben een gezellig terras waar je van al het lekkers kunt genieten.

Wat kost een biertje in Stuttgart? In een restaurant of op een terras betaal je rond de 4 euro voor een biertje. Een colaatje of koffie kost zo'n 2.50 euro.

In de directe omgeving van de stad zijn ook de nodige bierbrouwerijen gevestigd, waar je interessante rondleidingen kunt volgen.

Heb je liever een wijntje? Dan is het goed om te weten dat in de omgeving van Stuttgart ook een aantal wijngaarden te vinden is. Ook een lokaal wijntje proeven kan dus zeker goed in deze stad.

Qua eten schuif je in Stuttgart aan in een van de gezellige restaurants. Je hebt de keuze uit veel verschillende restaurantjes. Je vindt de restaurants veelal in het centrum, maar ook in andere wijken zijn soms leuke eettentjes te vinden.

Wat kost een restaurant in Stuttgart? In een goedkoop restaurant kun je al eten voor 12 euro en in een normaal restaurant kost een drie gangen diner zo'n 30 euro. Wil je goedkoop uitzijn? Een McMeal bij McDonalds kost 9,30 euro, een cheeseburger 2,80 euro.

Een kamertje in een drie sterren hotel kost je zo'n 80 euro, maar tijdens het EK voetbal zal de prijs wel wat  hoger liggen!

Nuttige cijfers en weetjes

De afstand van Utrecht naar Stuttgart is zo’n 586 kilometer. Met de auto ben je vanaf Utrecht ongeveer 6 uur en 7 minuten onderweg naar Stuttgart.

Met de trein reis je in ongeveer 5 uur vanaf Utrecht Centraal naar Stuttgart. Een enkeltje vanaf Utrecht Centraal kost je minimaal €38 per persoon. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je kunt reizen.

Er is een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk te vinden. Met de Stuttgart Card krijg je gratis toegang of korting bij bezienswaardigheden. Ook kun je kiezen voor een kaart waarmee je gratis met het openbaar vervoer kunt reizen.

In Stuttgart is een milieuzone ingesteld. Alleen met een milieusticker op je voorruit mag je deze zone met de auto in.

Rate this page

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL